Mamicky, ako je to s ockovanim MMR vakcinou, ak toto ockovanie nestihneme do 18. mesiaca zivota, uz sa potom zaockovat neda proti osypkam, mumpsu a rubeole? Neviete preco je to tak? neviem, ci to s dcerkou stihneme, a nechapem, preco by sme to nemohli absolvvat aj neskor. Dakujem za info, prip. osobnu skusenost.
My sme v CR, tu nie je defin. horna hranica, ja som to u Veru po dohode s Dr. posunula na 26.mesiac a Teri by som chcela nechat ockovat teraz v 22.mes. kvoli tomu ze idem od sept. do prace, inak tiez by som dala az po 2 rokoch. Nasa pediatricka mi sama hovorila ze ma aj tak v tom 15.mesiaci kopec neziaducich ucinkov po tom ockovani...
My ideme o dva tyzdne na poradnu, maly bude mat 16 mesiacov, ale uz minule som povedala doktorke ze ockovat nechcem, az ked maly bude mat dva roky - tak povedala ze v pohode, nie je problem 😉 Takze urcite sa da aj neskor, bud kludna. Tiez som sa tak rozhodla prave kvoli mnozstvu neziaducich ucinkov. Je lepsie ak ma dieta uz vyvinuty nervovy system - co je priblizne v 2 rokoch.
dakujem vsetkym za info 🙂
nasa mala bude mat za par dni 20 mesiacov a este nie sme zaockovani,momentalne je este chora tak to znova odlozime o take dva tyzdne 😉
nasa ninka ma o chvilku 23 mesiacov, teda o tyzden .. a estet tiez nieje zaockovana.. chcela som to riesit na jar, ale bola chorlava, prehcladnuta, do toho zuby horucky, potom zas nieco , potom zas ine.. a tak som si povedala ze teraz to uz nebudem silit... na dovolenku aj tak nejdeme nikam do zahranicia { cechy nepocitam } kde by mohla take nieco dostat, viac menej budemu u babky na zahrade, tak ockovat budeme po 2 narodeninach.. aj v ramci toho ze ked budu nejake neziaduce ucinky { co dufam ze nebudu} tak to nemusim kombinovat s horucavami vonku a tak .. uvidime...
super, tak som rada, ze to nemusime surit 🙂
baby, ktore ste odmietli dat zaockovat vase deticky MMR vakcinou... davali ste ich ockovat individualne proti tymto 3 chorobam?
@lilliaan taká vakcína nie je u nás registrovaná, teda ak chceš musíš dať mmr, nedá sa zvlášť proti osýpkam, a tak. my sme to odmietli uplne
@jerryjanka Dakujem, presne to som chcela vediet 😉 Ci mozem zvolit individualne ockovanie, ktore by SNAD nemalo take obrovske neziaduce ucinky ako MMR. To odmietneme. Citam, ze mate 15mesiacov (blahozelam 🙂 )... budete ockovat MMR?
@lilliaan my sme odmietli aj mmr, aj tretiu dávku hexavakcíny a synflorixu, a vlastne všetky dalšie očkovania ktoré prídu, vrátane očkovania druhého prípadne každého dalšieho dieťaťa
@jerryjanka Hexu mame uz vsetky 3. Preco ste odmietli tu tretiu davku? Ochrania predchadzajuce 2 davky tvoje babo dostatocne, ze si to tretie odmietla? Ja som ospravedlnujem, skutocne som nevenovala dost casu studiom informacii o Hexe.. my sme mali aj pneumokoky... no snad som urobila dobre 😒 Uz som si na to sadla, precitala diskusie i viacere clanky a rozhodle sa MMR odmietnut. Ak teda neexistuju individualne ockovania, nedame nic
@lilliaan my sme mali neurologické problémy po hexe, ak by sme predpokladali že očkovanie aspon trocha chráni tak dve dávky stačia, ja však už očkovaniu neverím takže u mna je to jasné, druhé dieťa nedostane nič 😉
@lilliaan ak by si chcela o očkovaní vedieť viac odporučam pozrieť si toto
http://blip.tv/durino/impfung-sinn-oder-unsinn-...
@jerryjanka dakujeeem, skvely link, uz som pozrela polovicu, druhu necham na zajtra, uz nevladzem drzat oci otvorene😝
@jerryjanka aké neurologické problémy ste mali?
@jerryjanka jaj az mi mraz presiel po chrbate :( ... nastastie je vsetko ok, ze?
@moon1979 dufam že ano, zatial to vyzera dobre, dalšie očkovania ale nedostane ani ona ani žiadny další člen našej rodiny vrátane mna
@jerryjanka a ako sa k tomu postavil pediater?
@moon1979 skusila presvedčiť, ked videla že nehrozí tak povedala že ok presviedčať nás nebude. ja mam našťastie pediatru v pohode dokonca ked som sa jej spytala či mi vezme aj druhe dieťa tak sa ma spytala či očkujeme a ked som povedala že nie, tak bola v pohode aj tak že kludne nam ho vezme
Podla Imunizacneho programu a Ockovacieho kalendara nastaveneho aj na tento rok podla platnej legislativy je "povinny" pediater zaockovat na MMR dojca od 15.mesiaca najneskor do 18.mesiaca.Avsak ako uz bolo povedane,radi to urobia aj neskor...
@jerryjanka chapem, ale pytala som sa na to, ako riesila ten stav dietata? a ci pripustala, ze je z MMR?
@moon1979 my sme mmr nedostali len hexu
poslala nas na neurologiu, v podstate potichu pripustila
@jerryjanka jaj to zle aj cita nieto este prezit ... uf ... drzim paste nech vsetko dobre dopadne bez nasledkov
nikto nema skusenost s tymto ockovanim neskor ako v 18-tich mesiacoch?