Ahojte, chcem sa spytat tych ktore dali ockovat deti MMR vakcinou vo vyssom veku ci mali nejake neziaduce ucinky. Syn mal teraz 2 roky a stale sa nam to posuva kvoli obcasnym infektom jeho alebo niekoho od nas z domu, zalezi mi na tom aby bol 100perc zdravy a aj my doma. Mozno nam to vyjde na leto kedy bude mat tak 2 roky a 3 mesiace, kedy aj dcerka bude doma, nebude
v skolke, cize riziko nakazy klesa a aj tym ze bude
leto.zaujima ju ma tie neziaduce ucinky, na nete sa toho pise dost chcela by som vediet ci u starsich deti tk je rozdiel cca rok u nas lebo ved sa ockuje na toto od 15mesiaca ci tam to riziko klesa .dcerka bola normalne zaockovana v riadnom termine a neziaduce ucinky nemala.dakujem za odpovede
My ideme ockovat buduci tyzden, maly ma 2roky6 mesiacov, ja som chcela oddialit ockovanie kvoli tomu ze maly je predcasniatko a chodili sme s Nim na rehabky kvoli slabsiemu svalstvu. A tiez som SI chcela but ista, ze sa vyvija spravne aj pohybovo aj recovo a ockovanie nezbrzdilo jeho vyvoj..Nastastie nasa doktorka s tym nemala vobec problem, iba nas upozornila, aby sme sledovali situaciu okolo osypiek, ak by hrozila epidemia, tak radsej rychlo zaockovat. Ja SI myslim, ze u starsich deti je vseobecne nizsie riziko NU, maju vyzretejsi imunitny system, vyssiu vahu..Mali by tu vakcinu lepsie znasat
My tiez este nemame toto ockovanie a aj som nie celkom rozhodnuta ci davat, hoci nie som proti ockovaniu.. ale tiez sme mali teraz zapal priedusiek a stale cosi, preco sa nam to oddialuje ...
@teegreen ja sa nato nespolieham, samozrejme ze mam strach z vedlajsich ucinkov aj tak, ale ockovat sme chceli a dufam, ze teraz je jeho telicko zrelsie a lepsie pripravene zvladnut pripadne vedlajsich ucinky. Vcera bol maly zaockovany, tak dufam, ze sa nic vaznejsie unho neprejavi.
Baby my mame tiez 18 mesiacov a nie sme oclovany stale nieco je a v lete bars nechcem lebo je oslabena imunita potom ale bojim sa aj osypok uz su v cechach dost rozsirene neziaducue ucinky mozu byt aj po ibuprofene staci si precitat pribalovy lettak dufam ze ked je dieta starsie lepsie to zvladne a verim tomu aj kvoli hematoencefalickej bariere
Naša bola očkovana, keď mala necelých 19 mesiacov, čiže nie až tak oveľa neskôr. Ale starší chodil od jesene do škôlky a presne, stále sa nám to posúvalo, lebo nosil bacily. Ja som ho potom už nedala proste do škôlky, keď bol po chorobe preliečený, nechala som ho doma, kým som s ňou nešla na očkovanie, to mi aj pediatricka odobrila, možno by si to tak mohla skúsiť. Inak nežiaduce účinky nemala, opýtaj sa aj vašej dr, aké má skúsenosti s neskorším očkovaním.