MMR očkovanie v 15. mesiacoch

smajluska
11. apr 2021

Maminky, ktorych deticky boli v 15 mesiacoch na MMR ockovani ako to zvladli? Mali aj zvysene teploty, opuch, atd? Nejake neziaduce ucinky? Co sa tyka vyvoja, tak nespomalilo ockovanie vyvin babatka? Napr. problem s recou, babatko prestalo rozpravat alebo nieco podobne co ste postrehli?

anjelicek26
11. apr 2021

@smajluska my sme toto ockovanie dali detom az po dvoch rokoch pichnut, ale k otazke - nemali ani tuk reakcie, absolutne nic...pre nich najlepsie znasana vakcina...

deedol
11. apr 2021

ja som dala az v 18 alebo 19m, lebo som nechcela, aby teplotoval v letnych horucavach. nakoniec teploty nemal, ale mal trocha zvacsene uzliny za uchom. (asi to ma po mojej mame, tej sa tiez vzdy zvacsia, ked pracuje imunitny system.) inak nic, a to pri ostatnych ockovaniach teplotoval.

zooeynka
11. apr 2021

Z tejto jedinej vakciny nemala reakcie. Pri hexe ano.

hama007
11. apr 2021

Bola som s dcérou na MMR očkovanie mesiac pred 2. narodeninami. Myslela som si, že keď bude staršia, tak to zvládne lepšie. 2 dni bola zvláštna. Malátna, mala výsyp po tele (podobalo sa to osypkam), 1x vracala. Našťastie nemala teplotu. Ona dostala reakciu extrémne skoro. Myslím, že som sa to pýtala aj tu či sa s tým nestretla aj iná mamička. Lebo pediatrička bola v šoku. Iným deťom sa nežiaduce účinky prejavia po týždni (či ako), dcéra mala tuším hneď v ten deň, trvajúce 2-4 dni. 🤷‍♀️

3petka
11. apr 2021

@smajluska aj môj to zvládol bez reakcii boli sme presne v 15-tich mesiacoch a teraz v 4,5 resp skoro v 5-tich lebo kvôli covid sa odkladalo, mal na 7-mi deň asi 3 hodiny zvýšenú teplotu 37,5 a sople zo 4 dni. Nič iné...

hipuska
11. apr 2021

My sme tiež dali zatiaľ odklad a uvidíme, či pichneme. Môj najstarsi ju tiež nemá. A nežiaduce bývajú zhruba 7-10 den (ako teplota a tak) takže aj keď dieťaťu zdanlivo nič nebude, tie 2 týždne kľúčový režim. Dr zvyknú pozabudnut upozorniť

smajluska
autor
11. apr 2021

A dali ste aj chladiacu naplast na miesto vpichu? Ockovali do ramena alebo do nozicky? Od teploty ste davali iba Nurofen?

ani09
11. apr 2021

@smajluska dcéra mala reakciu, na 8my deň vysoké horúčky a opuch lymfatických uzlín, vzadu na krku sa jej urobila hrča. Museli ju hospitalizovať, mali jej to aj operovať aké nakoniec antibiotika zabrali. z nemocnice prišla úplne iná, v noci mi plakala tri hodiny v kuse. Dostala z toho afektivne kŕče, že mi odpadávala, dodnes chodíme k neurologičke.

petulda333
11. apr 2021

Syn mal mmr ked mal 2r8m a dcerka presne podla kalendara, obaja bez reakcie

tin331
11. apr 2021

@smajluska dcérka mala MMR v januári a reakcia nebola žiadna 🙂

havranka31
11. apr 2021

@smajluska ja som dala v 15m, pichali do stehna. Dala som aj chladiacu naplast. Neziaduce ucinky absolutne ziadne, ani teplota. Neprejavilo sa to na spravani, ani vyvine.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elibelipebeli
11. apr 2021

U nás v rodine do tohto očkovania maličký blabotal veľa, hovoril slová, bezprostredne po očkovaní prestal hovoriť, ale ze úplne. Len vydával divne zvuky a ukazoval rukami, ak niečo chcel. V troch rokoch začal hovoriť prvé slová, pomohla mu škôlka, tam sa rozrozpraval. Nie ako iné deti v 3r, človek, ktorý s ním nežije v domácnosti, mu nie všetko rozumie, proste ako keď začína hovoriť dieťa, zopakuje, ale nie čisto.

ivula0807
11. apr 2021

Moja dcera toto konkretne ockovanie znasala uplne najlepsie, po kazdom ockovani totiz zvykla mat prechodne teplotu, po tomto ockovani nemala vobec ani len zvysenu teplotu, nebola ani podrazdena, spava, absolutne nic (ockovana bola v riadnom termine, v 15.mesiaci). Reakcie myslim mozu byt aj cca 8 dni po ockovani (tak nejak nam hovorila pediatricka), ale dcerka nemala nic. Po ockovani klasicky som davala chladive naplaste, ako po kazdom.

marianarem
11. apr 2021

@smajluska Nas bol.ockovany v 15m, na 8. den po ockovani trochu zvysena teplota, tak o 2 dni sa pridal taky slabsi vysyp a trosku opuchnute uzliny. Na vyvoj to nemalo vobec ziadny negativny vplyv, to skor hexavakcina, ale bol to vzdy len docasny prepad.

martinafilova
18. máj 2023

MMR vakcínou som vôbec neočkovala a ani očkovať nebudem mladšiu dcéru. Prvé dve očkovania boli so zvýšenými teplotami a podráždením a pri tom treťom dcéra prestala hovoriť, vnímať. Z pohľadu lekárov samozrejme všetko OK, riešili sme to vlastnou cestou. MMR vakcínu som odmietla a neočkujem už vôbec. Staršia dcéra mala po MMR vakcíne problémy s celkovým očným kontaktom, ani tú už vôbec nepreočkovávam.