Ahojte mamičky, čaká nás mmr očkovanie. No dcérka mala pred 2 týždňami covid. Koľko treba čakať ? Resp. Ako dlho sa môže odkladať? Prosím nepíšte že vôbec neockovat. Už teraz mám z toho stres.
Pokial uz nema priznaky a ziadne tazkosti, moze sa ockovat. Riad sa tym, co ti povie doktorka, pred ockovanim ju predsa vysetri.
Nasa dcera mala mat preockovanie HPV, ale tiez chytila covid. Volala som doktorke a povedala mi, ze mesiac po kovide neockovat.
Len teda dcera ma 12 r., mozno u babatiek sa caka dlhsie? 🤷
Zavolaj pediatricke a ona uz isto bude vediet.
pediatricka ti poradi. a neboj sa 🫶🏻🍀
A ja by som počkala pár týždňov a potom sa dajte zaočkovať.
Ďakujem baby ,ste zlaté, určite počkáme, len musím zistiť dokedy musí byť podaná. Ide zimné obdobie ,tak to budú vkuse sopliky 😱
moj syn bol stale chory tak sa mu to posunulo. teraz ma 18M a ma poslednu hexu pred sebou a potom o 3 tyzdne MMR (ak nebude chory). takze proste niekedy sa to posunie,s tym nic nenarobis
Pri MMR sa pichá nie mŕtvy vírus, ale oslabený. Preto by dieťa malo byt min. 2 týždne po bežnej chorobe. Zdravé.
Najdôležitejšia je prvá dávka, tie ďalšie už len odchytia tých, ktorým sa nevytvorilo dosť protilátok. Nejde o tzv posilňujúcu dávku. Čo mam naštudované.
V súvislosti s celkovou dnešnou situáciou, nezaockovane migrujuce osoby, utečenci, pravidelne ohniska infekcií minority doslej zo zahraničia, je možnosť dať zaočkovať dieťa voči takejto vysoko infekčnej chorobe fajn.
Ty vieš v akom prostredí sa pohybujete vy ako rodicia, pripadne starí rodicia, širšia rodina s deťmi.
Moja má mať druhu dávku. A mešká rok. Bola katastrofálne chorá, v auguste akútna operácia. Tam dr. odporúčala 6 týždňov odstup a už začala škola a má nasadenu imonoliecbu. Po nej odstup 2 týždne. Tak uvidíme. Ja osobne to vidím na nejaké prázdniny, keď bude zdravá a mimo školy. Určite ju ale zaočkovať dať chcem.
Par mesiacov hore dole nic neznamena
Autorka, pre MMR neexistuje casovy limit. Ockovat moze da jedno kedy v neskorsom veku alebo nemusis dat vobec. To si len niekto vymyslel nejake casove tabulky a nutia deti dat ockovat v tom a tom veku. Pri MMR plati (a aj pri kazdom beznom ockvani (napr. HEXY), cim neskor tym lepsie. Organizmus dietata je vyzretejsi, lepsie znasa ockovanie, menej vedlajsich ucinkoch. Samozrejme hovorim o uplne zdravom dietati (bez diagnoz ,alergii atd.).
@yanni no je to prave naopak,deti sa ockuju (napr hexou) tak skoro prave preto ze ich imunitny system by realne taky cierny kasel nemusel zvladnut a to ockovanie ich voci tomu chrani.
A viem ze si asi teda anti-vakcinacne naladena a budes davat svoje argumenty ako ze moze platit pokuty a nechodit do skolky ale teda ak by autorka rada nemala tento druh problemu MMR je vakcina povinna…
@amelia89 a kde sa prosim ta tak 3 mesacne (hexa sa dava od 3 mesiacov) dieta ma nakazit? Nie som antivaxcne naladena, ale co ej vela, to je vela. Do takeho maleho telicka, ktore je este nevyzrete naraz pumpovat tolko svinstva. U nas nastastie je ockovanie dobrovolne (okrem MMR. to musi byt poslednych par rokov, ak chces dat dieta do kolektivu. Da sa to ale perfektne obist. My sme cestovatelia, pochodili sme s detmi od narodenia pol sveta a zaujimave, ze nikde sme sa nestretli s ciernym kaslom atd. To len zaijimave na SK koluje. Paradoxne v krajine, kde je vsetko ockovanie povinne.
@yanni moje 16mes. dieťa dostalo kiahne od svojho staršieho súrodenca a ten od spolužiakov. Keďže tesne predtým malo ekzém v akútnom stave(hnisave ložiská) tak skončilo na antivirotikach, priebeh ťažký a čo liekov sme do nej popchali, mala v očiach, hrozila infekcia oka, maste na spamatanie pokožky po kiahnach, kde boli ložiská ostali viditeľné jazvy.
100x radšej by som ju dala zaočkovať ako toto.
Vtedy ešte o ocko proti kiahniam nebolo toľko info.
Na východe mame bežné ohniska osýpok a ty si hádam naivne myslíš, že tá skupina sociálne neprisposobivych dodržiava nejakú karanténu?
Ďalšia vec mnoho ľudí z Ukrajiny, ktorí už tu žijú nie je zaočkovaných ani ich deti.
Pri kiahnach napr. poznám prípad keď hej 4mesacne dojcene chytilo od súrodenca skolkara, a taky ťažký priebeh, že skončili v nemocnici. Takže áno môže aj také malinke chytiť čokoľvek od kohokoľvek z rodiny. Nežijeme v bubline, minimálne jeden rodič pracuje, dnes často aj starí rodičia, chodíš do obchodu, myslíš hádam, že počas dňa tam dezinfikuju držadlá košíkov, platis v hotovosti, dalsi zdroj? U nás žltacka momentálne napr.a teda pri vstupe do obchodu z tých čo vystúpili z MHD a išli so mnou si ruky nešetril dezinfekciu okrem mňa nikto.
Kolko ma rokov. Naco to drazdit? Ak silou mocou chces ockovat, pockaj par rockov.