Ahojte,
prosím sú tu nejaké mamičky ktorých deti niesu očkované na MMR zo zdravotných dôvodov? Chcela by som vedieť:
1)či s tým nerobili problémy pri nástupe dieťaťa do škôlky, keďže je to povinné.
2)či ste dostali aj nejaké potvrdenie že nemôže byť očkované z takého a takého dôvodu.
3)či je to ohraničené len do tých 18 mes. alebo sa dá očkovať aj v neskoršom veku.
A posledná otázka, keď dieťa nebolo očkované bolo nejako ohrozené vo vacsom kolektíve?
Ďakujem za odpovede
Dcéra mala nežiadúce účinky po očkovaní hexa + prevenar, tak som MMR odmietla úplne. Nikto s tým nemal problém (v škôlke ani v škole) a nijako ju to neohrozilo.
Nemali sme žiadne potvrdenie, jednoducho som sa ako rodič rozhodla.
Doplniť očkovanie sa dá kedykoľvek, hoci sa niektorí lekári snažia tlačiť na rodičov práve nejakými dátumami a časovými hranicami. Zdravie dieťaťa je pre mňa dôležitejšie ako nejaké tabuľky, nebudem zbytočne riskovať ďalšie nežiadúce vedľajšie účinky.
@fifina75 dá sa očkovať prakticky kedykoľvek, my sme dávali aj na prvé očkovanie odklad do 1roku, čítala som maminu čo dávala do 3r odklad... Takže je to možne vždy. Povinné nie je nič misky zatial 🙂 veď nedôjde policajt pre dieťa ak nie je a nie, nikde nerobili problémy ani v škôlkach čo som robila sa na túto info nepozeralo
@fifina75 síce je to povinné očkovanie ale ty ako rodič máš právo rozhodnúť čo a ako bude.. môj malý má 7,5 mesiaca a ešte nie je vôbec očkovaný.. dali sme odklad z osobných dôvodov, pediatricke som ohľadom toho podpísala jeden papier a bolo.. plánujem začať s očkovaním okolo roku.. tým pádom sa aj mmr vakcína posunie na neskôr
@fifina75 ahoj, syna zobrali do školky aj keď nie je plne očkovany. MMR sme odkladali kvôli zdravotnym dôvodom a teraz kvôli covidu, ale máme naplánované na jar , keď trochu covid zase opadne . Syn má 3 roky