Ahojte, prosim len skusenosti maminiek, ktore ockovali svoje deti a boli v 1.trimestri,dopadlo vsetko ok? Ja som teraz 7tt a mali by sms ist s dcerou na MMR ockovanie, lekarka sa vyjadrila, ze to nevadi a kludne mozme prist len mam daky respekt z toho 😁Dakujem
No predsa sa dieťa očkuje oslabeným vírusom ružienky. Matka je s ním stále deň noc, prebaluje ho... je malička šanca, že by čosi kdesi, no ale kto zoberie to riziko. Protilátky v dospelosti už nemá každá žena, premeriava sa to v 12tt z krvi. @jaskolka
@rejmonz My sme spolu vo februárovkach 2020, gratulujem k bábätku, aj my sa snažíme. Môžem byť teraz v treťom týždni, ešte neviem, či sa podarilo alebo nie. Očkovanie minulý týždeň sme odmietli, že radšej trochu neskôr. Doktorka s tým nemala absolútne žiadny problém. A ešte aj dobre, lebo mala mi ochorela nejakou chrípkou dva dni na to, aj hnačky mala. A do toho by bolo očkovanie v tele... Chvalabohu, že sme nedali.
Mojho maleho ockovali, ked som bola asi v 10tt. Lekar povedal, ze bezne ockuju deticky, ktorych maminy su tehotne a nie je s tym problem. Vraj je ten virus natolko oslabeny, ze je mininalna sanca nakazenia. A hlavne, ako som tie choroby prekonala, alebo som zaockovana. A teda vsetko je v poriadku. Drobec je v poriadku a starsi syn nemal ani len teplotu, ani nic 😊 Ale co som citala diskusie, tak niektore mamicky to radsej odlozia.
To by mi ani nenapadlo, že by to bol dáky prenos, alebo riziko, veď keď ten vírus je tak oslabený, že nespôsobí ochorenie u malého dieťaťa, kde je priamo vpraveny do tela, tak prenos a ochorenie u dospelej matky je úplne nulové. Hlavne keď je zaockovana aj ona, alebo v minulosti prekonala možno to ochorenie.
Čisto zo zvedavosti, aký by mal byť problém? Veď očkované bude dieťa, nie mamička?