MMR očkovanie a alergia na vajíčka.

valeria1920
21. sep 2019

Dobry den, je tu niekto kto mal dieta alergicke na vajicko a podstupil ockovanie MMR? Mame ho mat pod dohladom v nemocnici asi v nejakom specializovanom pracovisku resp. ambulancii. Ide o to ze sa ho bojim so synom podatupit lebo ma sialene reakcie pri vajicku(plus mame ekzem) a bojim sa ze to zle dopadne, bud ze sa mu velmi zhorsi ekzem ktory mame teraz ako tak pod kontrolou alebo ze sa nieco ine skonplikuje.
Dakujem za rady akukolvek vasu vlastnu aj cudziu skusenost.

bibistec
2. okt 2019

Vy fakt idete Risk

valeria1920
autor
2. okt 2019

@bibistec co tym myslite? Mate vlastnu skusenost?

bibistec
2. okt 2019

@valeria1920 nikdy by som dieta nenechala nadopovat diazepamom a napichat...v nemocnici nezistuju nic takto to proste urobia a ak vam dieta dostane anafylakticky sok tak ho budu kriesit. to je to co som ja zistila na ambulancii rizikovych ockovancov. moja dcera ma po mmr nu, autoimunitne ochorenie a spustenie potravinovych intolerancii a ine diagnozy, ktore uz tazko povedat co s tym suvisia alebo nie. pred tymto ockovanim bola uplne zdrava. ale odvtedy uz neockujeme, nikto vam nic nezaruci a ak sa nieco stane to dieta mate doma vy.

valeria1920
autor
7. okt 2019

@bibistec dakujem pekne za komentar vazim si ho.. mozem vediet ake ine ochorenia? Ak to nechcete rozoberat tak to pochopim..

danielahamar
26. apr 2024

@bibistec dobrý deň, môžem sa opýtať skrz aitoimunneho ochorenie, kto to zisťuje, prípadne aký typ ma? Ďakujem

bibistec
30. apr 2024

@danielahamar tak dcére robili podrobné vyšetrenia na imunológii, hematologii aj endokrinologii. Asi záleží čo treba.

pauli222
23. okt 2024

@bibistec @valeria1920 ja si myslím, že naše zdravotníctvo je šialené..od prvých prikrmov bol malý s reakciou na koži, pediater sa tváril, ze z toho vyrastie, ako aj z neznášanlivosti na bežné UM..ale teda išla som aj na gastro, aj kožné..čakala na termín na imuno..gastro nič nezistili a najsilnejšie mlieko nič neporiešilo, kozna to odbila ma ekzém, imunolog si precital všetko a nechal novú pediatricku samu sa rozhodnúť, či bude očkovať MMR..pričom som hlásila, že ma šialené výsevy a netuším z čoho, lebo to skáče od jedla k jedlu..hlásila som, že ma zlepšenie ekzému pri podaní lieku proti horúčke, čo potvrdil, že môže byť príznak autoimunitného problému, že to mám povedať kožnej, tej, čo to hlásené ma každú návštevu a je jej to jedno..a on je imunolog a okrem vstupného okienka nič neurobil..a ja neviem, čo mám robiť.. malý už schytal 5tu aj 7mu chorobu, priebeh bol vždy katastrofa na kozi a extrémne dlho trvajúca..v tehotenstve som mala hodnoty na rubeolu, čo sa tvárili, že je po jej prekonaní v detstve..ja fakt neviem, čo s ním.. co je lepšie, čo robiť, kde už ísť..