MMR očkovanie

27. nov 2022

Dobrý deň,dnes je 10 dní od očkovania našťastie bez NU no malému sa zdurila uzlinka za uskom. Môže to byť očkovaním alebo to pripisovať niečomu inému? A ak áno,čo s tým robiť? Nechať to tak alebo?
Dakujem

zojanka
27. nov 2022

Mne lekárka sama vravela po očkovaní že môžu byť zväčšené uzliny a zvýšená teplota okolo 7-14 dní po.

autor
27. nov 2022

@zojanka ďakujem,lebo ja som sa u malého s tým nestretla tak tým viac panikárim🙈

1mina
27. nov 2022

ano moze byt, moje deti mavaju aj priebezne ked su chore alebo tak. Raz este ked bola prva dcera babatko som tiez vyplasene volala rano dr ze som jej nasla uzlinku :D a ona ma upokojila ze kym neni vacsia ako ceresna a je pohybliva to netreba riesit, ze ona sa zduria pri kadejakej infekcii ktoru nemusi byt takto ocividne ani vidno. a po ockovani to samozrejme by som pripisovala tomu mmr ma taku dlhsie reakciu

siska53
27. nov 2022

Je to ok, nas mal v slabinach uzlinku po ockovanie v 3.mesiaci, volala som doktorke, ta to pozrela, vysvetlila, casom zmizlo. Bud kludna.

majamat
27. nov 2022

mpoze byt z ockovania, kldne dr informuj,a by vedela, ez mate reakciu na ockovanie.

moja dcera mala po tyzdni horucky, krce v rukach, vysyp po celom tele.

autor
27. nov 2022

Ďakujem vám,ukludnili ste ma. A mám ráno volať dr že proste to tam má? A ako dlho ti asi bude mať

lazikova
28. nov 2022

Ahoj ja robím u pedia.
Deti majú veľa krát reakciu na infekt aj v uzlinkach. Časom sa to stráca a "zmenšia sa" ...je to aj pri bežných virozach alebo keď telíčko bojuje s niečím napríklad s infekciou. Nie je vylúčené že to nie je reakcia na MMR ale samozrejme nie je to ani potvrdene.
Treba to sledovať spomenúť u dr. Ale stretávame sa s tým často, napríklad osobná skúsenosť môj synček mal tak uzlinky pol roka keď bol chorlavejsi. Časom to pomaly "odpuchlo" . Nemasirovat nenatierat. Len sledovať a spomenúť u lekára. Pokial to vyslovene nerastie tak myslím že je to "bežna reakcia" na začínajúci infekt alebo imunitný systém reagoval na očkovanie ...ale skôr to prvé.
Pekný večer🙂