MMR - nežiadúce účinky

silvika2022
6. apr 2022

Dobrý deň, zaujímalo by ma, či ste niektorá u svojho babatka spozorovali po vakcíne MMR nežiaduce účinky typu zmena správania? Nie teplota, opuch ani výsyp. Čaká nás onedlho s malou ale známa, ktorá ma autistu ma vystrasila tým, že mu to správanie začalo po očkovaní. Ja viem, že tento "mýtus" bol vyvrateny už dávno ale ten červík pochybnosti vo mne hľadá. Ďakujem 🙏

kiki68
6. apr 2022

@silvika2022 nic, nas nemal absolutne nic, po hexa mal viac neziaducich ucinkov a mmr uplne bez. Ani teplota, ziadna zmena v nicom
Este dodam, ze ja mam spektrum autizmu, dieta je intaktne a keby je to takto, tak urcite mame my vyssiu sancu na spustenie niecoho ako napr u vas v rodine.

diamond007
6. apr 2022

@silvika2022 áno, moja teta lekárka aj jej muz (tiež maju už autistu), po očkovaní mmr sa zmenilo jeho správanie. Prestal rozprávať to, čo dovtedy. Jej syn má už 10rokov, a stale to pripisuje očkovaniu. Odvtedy samozrejme iné očkovanie žiadny autisti nemajú, nakoľko sa im vždy po očkovaní zhorší stav. Nemyslím že je to spôsobené tym, ale že reakcia dieťaťa s očkovaním to rozvíri.
Každi rodič si nesie zodpovednosť sám za svoje dieťa.

jaroe
6. apr 2022

@silvika2022 tak buď sa uspokojis tým, že je to "mýtus" alebo sa rozhodneš inak. Vlastnú skúsenosť nemám, moje deti túto vymoženosť medicíny nedostali. Sesterkina dcéra po mmr pár dní nevedela chodiť. Začala proste padať, ale potom to prešlo.

jaroe
6. apr 2022

@silvika2022 a ešte dodám, že niekedy je dobré počúvať toho hlodajúceho cervika, ako bezhlavo "veriť vede". Lebo veda a vedci sú jedna vec, záujmové skupiny sú vec druhá.

jess_y
6. apr 2022

@silvika2022 tiež som kvôli tomuto váhala a odkladala očkovanie, lebo som sa bála.. Ale niekto mi hovoril, že očkovanie nespôsobí samotní autizmus, ten už v sebe to dieťa má a to očkovanie ho iba akoby prejavilo, ale ževraj by sa to tak či tak prejavilo v neskoršom veku.. Neviem čo je na tom pravdy, ale my sme malú nakoniec dali očkovať a nemala okrem horúčky nič, chvalabohu.

silvika2022
autor
6. apr 2022

@jaroe kiežby som nikdy nič podobné nepočula ani nečítala. Stretávame občas toho ich chlapčeka, má 5 diagnózu uzavretú už pred 3.rokom, tvrdia ze do očkovania bol v poriadku 🙄 neviem či pravda/nepravda, možno si príznaky nevšimli, moja po 3 hexa a prevenar vakcíny mala 3dni teploty a riadny opuch tak sa aj dosť bojím 🤦‍♀️

kiki68
6. apr 2022

@diamond007 autisti maju na lieciva a vsetko mozne paradoxne reakcie ( napr ja mam zvlastnu reakciu na celkovu anestezu, skacem po nej ako keby mi svihnu koks, naspeedovany skrecok doslova) a tiez mam paradoxne reakcie na antibiotika atd. Ale napr moje dieta toto nema, nastastie tam asi prevladla genetika mojho muza. A toto je asi kamen urazu, ze ti rodicia vidia nejkay paradoxny prejav a tie autisticke crty sa stupnuju. Tiez vela ludi ignoruje to, ze mali nieco podobne v rodine, napr divny pradedko, divna sesternica. Ja neviem ako to vypali, ci napr syn alebo vnuk raz nebudu mat autistu. U nas je to z mojej strany nejak v rodine, moja sesterka je taka tiez liznuta, od pohladu asperger.

kikinka91
6. jan 2024

Dobrý deň maminky máte niekto skúsenosť s týmto - maly je druhý deň po ockovani MMR a začal sa zamotavat, padať a ako keby ho nohy boleli , prešiel kúsok potom si sadol a plakal a zas to iste 3 krát za sebou, potom aj spadol asi 2 krát, je čulý a dzavoce pohode akurát sa mu ešte napríklad stalo že ho zamotalo do strany. Žiaľ do rana po ockovani sa mu prejavil kašeľ, v deň očkovania mu nič nebolo, pri prvom dietati sme nemali žiadny problém teraz toto. Ďakujem za odpoved