Dobry deň, vopred sa ospravedlňujem za tuto tému ktorej je tu veľa ale už ozaj sa neviem dopátrať aka je pravda. Zajtra idem ockovat syna na Meningokok C lebo naša lekárka uviedla že je najviac vyskytujúci ale všade čítam, že to je B aj mamičky tu píšu, že začínali s B vakcínou. Tak začíname zlou alebo je to podstate jedno? Ďakujem
@sapetka a nechceš radšej počkať? Veď teraz jej len začína kolobeh očkovaní. Tieto meningokoky sa znášajú najhoršie a tak to aj bolo u syna. Mal hrozný opuch nohy a 2 dni na ňu aj kríval. Naša pediatrička ani nechcela očkovať hneď po povinnom očkovaní, že treba dať určite pauzu keďže je to obrovský nápor na to malé telíčko a imunitný systém. Očkovali sme až neskôr po ukončení MMR.
@sapetka tak to chapem, tiež som mala obavy. Odľahlo mi keď už bol zaockovaný. My sme ale dovtedy nikam necestovali do zahraničia čo je už potom fakt riskantné, čiže treba zvážiť určite rizika a pokiaľ budete musieť často cestovať, tak potom by som do toho išla. Určite sa poraď s pediatrom ako to vidí. My sme minulý rok zaockovali meningokoky a chcela som ešte aj kliešťovú encefalitídu, no to už Dr nebola nadšená a dohodli sme sa že dáme až túto zimu. 🙂
@evaachesa mne to ped odporucila. Teraz mala dostala hexu prevenar a rotarix a na dalsom koncom novembra ma byt preockovana rotarixom a dostat meningokok B. Moj syn mal ako 1.5r zapal pluc sposobeny streptokokom. Mal priznaky ako keby mal sepsu brali mu krv na to (lebo mal triasku cely horel ale teplotu nemal) a ped nam povedala ze keby nebol ockovan prevenarom nevie ako by to dopadlo.. zijeme v zahranici v nemecku. A tu je to take multikulti nikdy nevies co syn zo skolky donesie ked je tam taky mix vsetkeho mozneho.
@sapetka tým že žijete v zahraničí mení celú situáciu a veru radšej zaočkovať hneď keď aj súrodenec chodí do škôlky. Niektorí rodičia s novorodencami to riešia tak, že kým nezaočkujú aspoň prvými dávkami, staršie dieťa nechajú doma aby nedonieslo niečo zo škôlky.
Och a teda máte hrozný zážitok so synčekom, no hlavne že sa z toho dostal a hlavne aby ho už takéto choroby obchádzali. 🙏 ❤️🍀Očkovanie je fakt na nezaplatenie. Ja idem dať syna zaočkovať aj proti kiahnam. Len ešte musí vydržať týždeň bez choroby a ideme na to. Poslednú dobu čítam a počujem o dosť ťažkých priebehoch kiahní, takže neriskujem. 😏
Potom napíš ako to malá zvládla. Určite odporúčam chladivú náplasť na nôžku hneď po zaočkovaní. Držím palce. 🙂 🍀
@mina121212 určite najskôr Bexsero proti B (tá je najnebezpečnejšia). Syn je už zaočkovaný proti B a zajtra idem vybrať z lekárne Nimenrix vakcínu proti A, C, W-135 a Y.