Mamičky prosím poraďte mi,mám ísť so synčekom na prvé očkovanie a doktorka mi povedala,že súčasne s prvým očkovaním si môžeme dať očkovanie proti rotavírusom.Synček je kojený,v pondelok bude mať 4 mesiace-aký máte názor na toto očkovanie???
ja som dala malého zaočkovať voči rotavírusom a neľutujem. Keď sme doma všetci mali brušné virózy a šlo to z nás vrchom i spodkom, malému nič nebolo. Ak sa tu dievčatá do teba obujú, že očkovanie je hnusobstvo a podobné kecy, urob si svoj vlastný názor. 😀
@denisienkaf pozri tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/rotavirusove-ockovanie-dietata-ma-to-zmysel/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/hnacka-u-babatka-dobre-rady/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-pomoze-pri-rotavirusovej-hnacke/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mali-ste-problem-s-rotavirusom-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ako-dlho-trva-rotavirusova-infekcia/
moje deti su obidve zaockovane a dam aj tretie
Ja má troch synov a prví dvaja mali obaja do roka rotavírusove infekcie...odležali sme si to s oboma v nemocnici,takže pri treťom som to neriskovala...dali sme Rotateq.Nelutujem,dala by som ho aj znova,lebo pri tomto synovi som hnačky a rôzne črevné problémy neriešila vôbec. Starší mi počas pobytu v nemocnici schudli,bolo to ťažké,ked nemohli nič jesť...a ked sa ako matka musím pozerať na trápenie svojich detí,tak to je na tom asi najhoršie...s najmladším som nič také nezažila a som rada... 😉
Najstarší syn ho mal 2 razy. Keď som sa pýtala, pri ďalších deťoch na očkovanie, aby sme sa im vyhli, povedala mi, že je veľmi veľa druhov a oni možu byť zaočkovaní, len proti určitým typom a dostať iný druh. Tak som ich nedala.
kamoška 4 deň nespala.. čo jej malý má hnačky.. má 19 mesiacov.. pritom bol očkovaný proti rotavírusom... Pýtam sa na čo?... Podľa mňa je to zbytočné... pretože ho nedokážeš zaočkovať tak aby nikdy nemal hnačky a vracanie... podľa mňa uplne zbytočné. 😉
ja som malu nedala, dostala rotavirus,skoncili sme na infekcnom a uz nikdy to nexcem zazit..kebyze sa mozem znova rozhodnut, jednoznacne ju dam zaockovat..netrapi sa ani dieta ani rodic 😉
ja som dala a malá dostala vysoké horúčky, v tomto teple mi odmietala jesť aj piť takže sme skončili na pohotovosti. Dávala som ju dokopy 2 týždne čo ju tak bolelo po očkovaní bruško. Ešte nás čaká druhá dávka a fakt neviem či jej ju dám....
ked uz to chces dat, spolu tie vakciny nedavaj!!!! nema sa to robit a lekari by to mali vediet.. len bohuzial, tym je to asi tak jedno. Ja som to sice dala a tiez spolu a bohu dakujem, ze to mala prezila bez ujmy. Pri druhom to rozhodne opakovat nebudem 😝
Ahojte my mame za sebou uz druhu davku a ziadne teploty, zvracania a pod.....nemali sme ani problem s prehltanim vakciny...
Som vazne prekvapena ze az takto rozne mozu deticky reagovat na vakciny.
Jednoznacne ano, aj ked to nechrani pred "vsetkymi hnackami"..
Ja urcite odporucam,,,,my sme dostali rotavirusove hnacky ja a manzel sme prezivali peklo, starsej dcerke bolo len 1 den nevolno a trochu zvracala a mladsej ktoru som vtedy este aj kojila nebolo vobec nic (dievcata boli zaockovane) 😉 reakcie po ockovani sme nemali ziadne
ahoj. mojho maleho ockovali rotarixom ked mal asi cca 4mes spolu s beznym ockovanim.ta vakcina bola na dve davky. uz neviem kedy mu davali tu druhu davku ale bolo to dost drahe. okolo 130e.problemy sme nemali ziadne. v pol roku dostal 40stupn. horucky a hnacky.ci to boli rotavirusove hnacky, alebo nejaka ina napr. z jedla neviem,ale priebeh hnaciek nebol az taky strasny, bol sice troska odvodneny,ale nie natolko aby sme museli ist do nemocnice. davala som mu pit elektrolyt. neskor som niekde citala ze aj ked som si dala zaockovat maleho, ta vakcina posobi iba na niektore druhy rotavirusov a na ine je odolna. a prave dnes som tu citala prispevky od inych mamiciek ze sa rotarix nema ockovat s beznym ockovanim. keby som sa mala zase rozhodnut tak by som asi dala ockovat inou vakcinou nez rotarixom. citala som same negativne ohlasy na tuto vakcinu.... 😖
urcite som za...ja som malu dala a pojdeme na dalsiu davku buduci tyzden, sice stoji dost - 120 eur ale podla aj nazorov okolia je na nezaplatenie
my ideme 18.7. . kupovala som tri dávky, prvá je v troch mesiacoch a ďalšie sú s mesačným odstupom. Ale platila som cca 80 eur, že ešte je na tie vakcíny akcia . . . odporučilo mi to veľa známych, či už lekárov alebo mamičiek . .. A na margo toho, že dieťa dostane aj tak hnačku, áno môže ale má podstatne miernejší priebeh - uvedené je to aj v letáku o rotavírusoch, ktorý by vám mala poskytnúť pediatrička. Aspoň moja pediatrička mi poskytuje ku všetkému info . . .
Ano, toto jedine ockovanie povazujem za zmysluplne, u ostatnych mam dost vyrazne pochybnosti
ja mam zaockovane obe diavcata, na jar sme mali rotavirus ja manzel aj starsia, ja som bola mimo tyzden, MM asi tri dni a dcerka jednu noc, mladsia nemala nic, v tej dobe bolo odnasej Dr. hospitalizovanych asi 10 deti
ja som jednoznacne za
zaockovala som obe deti, prebiehalo to uplne bez problemov. Urcite som za, kamoska od susedov .dala len mlasiu dcerku a ked to dostali tak jedine ona mala velmi lahky jednodnovy priebeh..ostatny velmi skaredy a starsi syn skoncil v nemocnici.
My sme dali maleho zaockovat, ziaden problem po ockovani nebol. Kupili sme si v lekarni 2 davky Rotarixu ,a pani doktorka ich palkovi podala jednu v troch mesiacoch a jednu asi o mesiac neskor. urcite odporucam
No ja mam skusenost taku, ze som nedala ockovat na rotavirus a dostali sme adenovirus, co ma take iste priznaky a skoro 2 tyzdne sme si odtrpeli. No a vyplyva z toho to, ze aj keby som ju na rotavirus bola dala zaockovat pred adenovirusom by ju to neochranilo...no ale prezili sme 🙂
Ja som maleho dala zaockovat ja ten svinsky rotavirus vzdy odniekial dostanem ide to z hora z dola a 40°horucky ak mozem eliminovat jeho vyskit u mojho syna urcite mi to stoji za to aj ked tych tipov je dost 😎 inak nas to injekciu zjedol ako zakusok dr povedala ze je prve dieta co videla ze by si este dal 😀
@denisienkaf
no urcite,ked uz by som chcela dat rotarovirus ockovat, tak nie spolocne s povinnym ockovanim,,, si uvedom,ze hexa je 6 povodcov chorob +pneumokoky , a ked dotoho dat este rotarovirus,tak si koledujete o neaku virozu na 100% ,,, organizmus 4 mesacneho babetka sa urcite nedokaze vyrovnat s tolkymi patogenami a ostatnou chemiou vo vakcine naraz ,,,
....e este si zisti,ze sarza vakciny na rotavirusy ne je znecistena prasacim virusom, lebo niektore sarze boli infikovane 😒
@yashmin a mala si pri kazdej hnacke robeny vyter a mala si potvrdene,ze to bol rotarovirus?????
@
Ja mam kladnu skusenost. Ockovanie drobec absolvoval a dostal rotavirus, no malo to hladky priebeh a po 3 dnoch bol pokoj. Kamoska malu ockovat nedala a malu to trapilo cez tyzden.
Ja som tiez dala zaockovat maleho a som rada...lezat na Kramaroch na infekcnom nieje nic moc..boli sme tam s kampylobakterom a nikdy viac...nastastie rotavirusy nas obchadzaju. Ono viem ze ockovanie nie je celkovo bohvie co ale toto nepichaju ale davaju ustami cize vakcina ti ide do crevnej mikroflory a tam ti tvori protilatky. Nemali sme ziadne vedlajsie ucinky takze ja som bola spokojna. Ale samozrejme kazdy na iny nazor na tieto veci 😉
my sme malého dali zaočkovať, nebol žiadny problém, a malý je stále zdravý ako buk 🙂
v zahranici je zakazane v jeden den ockovat zivou a nezivou vakcinou!!
je to tak aj od vyrobcov,treba medzi nimi nechat rozdiel...bohuzial,toto kombinovanie moze zabit....nepisem teraz ci ockovat alebo nie,to je tvoje rozhodnutie,ale nie v jeden den.. 😔 😔
Áno, dala by som - nedávno sme rad radom mali všetci nejakú črevnú virózu, každý,kto sa nami čo i len 1x prišiel do styku ochorel - ja som skončila na infekčnom. A hádaj, kto jediný bol očkovaný? Dcérka. A kto jediný mal úplne mierne obtiaže - asi 3x ju prehnalo - žiadne horúčky, bolesti, zvracanie? Dcérka 🙂
Mimochodom - žiadne negatívne reakcie na toto očkovanie. 🙂
@denisienkaf akoby uz povinnych ockovani (humusu do tela) nebolo pre take dieta dost, este si dajme rotavirus za 100 eur, a aj tak ti bude hnackovat z ineho, alebo to nebude ockovany druh... je to hnusny biznis, ale je to na tebe, ak sa budes citit lepsie, daj. (prepacte mamicky, ale v mojom okoli je uz nejak vela deticiek, co maju po povinnom ockovani dost vazne problemy, tak mam na to uz svoj nazor)
Nie nedala by som...uplne zbytocne ockovanie ktore nezaruci ze dieta nebude hnackovat a zvracat a ako bonus k tomu je ohrozene neziaducimi ucinkami ktore vyplyvaju z kazdeho ockovania...
Ak sa ale rozhodnes dat zaockovat tak rozhodne nedavaj obe vakcny naraz...
ja by som dala očkovať............prečo nie................je dosť tém ako môže znepríjemniť tento rotavírus život............ja som za očkovanie............vymizol mumps, osýpky........a vracia sa čierny kašeľ
Prve dietatko som dala ockovat Rotarixom, ale prvu davku sme nemali spolu s povinnym ockovanim. Keby som vtedy vedela co dnes, tak by som uz urcite nedala spolu tie vakciny. Druhe dietatko som nedala,nakolko po roku od zaockovania starsieho sa prevalili informacie ze vakciny boli znecistene nejakym prasacim virusom 😖 A kto mi zaruci ze prave taku sme nedostali 😠 TAkze som nedala vobec,ako po roku sa opat dozvediet,ze tam bolo nieco co nemalo byt 😒