Mamičky, ktoré nedali očkovať

nika898
11. okt 2018

Ahojte mamicky idem si k vam po vase skusenosti. Mam 9.5 mesacneho synceka ktory este nebol ockovany kvoli castym chorobam. Uz sme boli 3x v nemocnici dokonca prekonal aj RSV virus. Nie som zaasadne proti ockovaniu, prveho synceka mam zaockovaneho podla planu, ale teraz mam zly vnutorny pocit ze sa bude mladsi ockovat. Normalne sa toho bojim 😕. Chcem sa spytat mamiciek co neockovali ci ich deti mali nejake vaznejsie zdravotne problemy. Za kazdu vasu skusenost velmi pekne dakujem.

marseillefan
11. okt 2018

Prečítaj si toto: https://sk.wikipedia.org/wiki/Osýpky
Len pre informáciu, na osýpky zomrelo celosvetovo:
v roku 1980 - 2,6 milióna ľudí
v roku 1990 - 545 tisíc
v roku 2014 - 73 tisic
Zníženie je vďaka očkovaniu, no stále sa na osýpky zomiera.

Ak sa cítiš neisto, tak ešte počkaj, kým sa zlepší jeho imunita, ale očkovať treba. My sme nášho syna doočkovali až keď mal 6 rokov, presne kvôli tomu, že bol furt chorľavý.

tinaa64
11. okt 2018

Moje deti niesu vobec ockovane a okrem soplika na jesen a jar aj to max 3 dni este nic nemali...starsia mala na 7.mes.kiahne..a mladsia zatial este ani to..

nika898
autor
11. okt 2018

@marseillefan viem ze ockovanie nie je zle. Ako som pisala nie som proti nemu len sa bojim. Lebo vsade strasiq ze ockovat len vtedy ked je dieta 100% zdrave. Cize asi opat ockovanie odlozim az na jar ked prejde toto chripkove obdobie lebo teraz ma maly stale sopliky. Tyzden ho liecim potom je tyzden dobre a zase sa mozeme liecit takto sa to opakuje uz 3x 😞

nika898
autor
11. okt 2018

@tinaa64 a kiahne zvladla ako ked nebola ockovana?

devlin
11. okt 2018

@nika898 co maju spolocne kiahne s ockovanim?

lubik87
11. okt 2018

@nika898 daj očkovať až keď bude celkom zdravý drobček ..mala sa ockovala prvé o 6 týždňov neskôr druhé až teraz v 9.5 mesiaci a tretie má naplánované na apríl/máj .neockovala sa.lebo mala RVS potom zas zúbky , soplik , braček chorí , rodičia chorí..mala bola viacmenej stále zdravá ale okolie nebolo a máme skvelú doktorku ktorá nenahana 🙂 v pondelok sa ockovala večer mala 38.3 na druhý deň rovnako do 38.5 . Bez opuchov . Ja sa teším že má protilátky lebo keď mala 2 mesiace moja mama dostala čierny kašeľ 😱 všetko mi teda jedno nebolo....

tinaa64
11. okt 2018

@nika898 v pohode.r vurazok..ziadne teploty normalne vyskerene dieta ako pred kiahnami...zvladla to na 1-tku..takze priebeh velmi dobry

lubik87
11. okt 2018

@tinaa64 zistíš imunitu keď sa stretnú s vážnym ochorením na ktoré sa očkuje..kiahne a chrípky niesu až tak vážne choroby pre dieťa. Rozdiel.velky ako osipky , čierny kašeľ a spol

zuzka2288
11. okt 2018

Ockovanie je jeden z hlavnych nastrojov genocidy. Nas nie je ockovany a zatial mal za 8 mesiacov raz soplik (my ako rodicia sme uz mali za ten cas silne anginy ah crevne virozy). Ked si si neista ohladom chorob voci ktorym sa ockuje tu je graf vyvoja umrtnosti a chorobnosti na tieto choroby a kedy bolo zavedene ockovanie. Cize ockovania prisli uz ked bola chorobnost skoro na 0 (klesala najme z dovodu lepsej hygieny, byvania a vyzivy). Pozri si fakty, nie pocity niektorych ludi tu na fore. http://www.rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_in...

nika898
autor
11. okt 2018

@lubik87 aj ja mam super doktorku a tiez nato netlaci. Povedala ze mozno v 10 mesiacoch ak bude zdravy ak nie tak pockame. Kazde dva mesiace po poradni to posuva o dalsie 2 mesiace ☺

zuzka2288
11. okt 2018

@nika898 A to nevravim, ze riskujes autizmus (oficialne 2% v SR neoficialne 5%), detsku cukrovku, rakovinu, leukemiu, astmu a skoro iste alergie ci exemy. Preto generacia 60tnikov nema alergie a dnesne deti skoro kazde. Zacalo sa ockovat 1953 proti tuberkuloze a ostatne ockaovania prisli ovela neskor.

bielavila
11. okt 2018

@zuzka2288 ze genocidy 😱😱😱boze to je drs co tu niektore dokazete vyoustit z ust... co ma spolocne to ze mal iba raz soplik s ockovanim? To hy som chcela vysvetlit?Ved sopel sa neockuje... to ze nema sopel neznamena te nemoze dostat osypky To uz bude ina kava... ockovanie nema nic spolocne s beznym ochorenim ako chripka, angina...sopel atd, ma chranit pred vaznymi infekcnymi chorobami na ktore sa umiera bohuzial aj dnes a aj pre takych ludi ktori neockuju a tym ochromuju kolektivnu inunitu.., vid osypky na vychode pocas celeho leta...mimochodom ziadne ale absolutne ziadne vedecky dokazatelne fakty medzi ockovanim a autizmom samozrejme neexistuju... tie clanky co sa tu na koniku uverejnuju ako vedecky potvtdeny fakt su samozrejme bludy,,. Ale verme radsej modremu koniku ako lekarom...

sissi2183
11. okt 2018

@zuzka2288 predstav si, ze ja som podstupila vsetky ockovania ako dieta a alergicka nie som. A takisto ani u nas nikto z rodiny nie je alergicky.
Takym ako tebe by mali zrusit profil. Rozpravas tu bludy z konspiracnych stranok. Mne je jedno, ci si das dieta zaockovat, ale laskavo tu nerozsiruj poplasne spravy.
Spytaj sa ktorehokolvek lekara, ci ma zaockovane deti. Ani jedneho nenajdes, ktory nema. Moje dieta je tiez dieta lekara a o neockovani ani len uvaha nebola.
Mozes sa pripravit na to ake choroby ti dieta prinesie, ked bude mat medzi spoluziakmi utecencov, u ktorych su bezne tieto ochorenia voci, ktorym sa v modernom svete ockuje. V autobuse, hocikde mu bude hrozit nakaza, pretoze azylantov je uz plna Europa a Slovensko to neminie.

marseillefan
11. okt 2018

@zuzka2288 kriste pane na nebi... aká genocída? pozri si štatistiky priemernej dĺžky života za posledných 100 rokov ako krásne to stúpa. Keby niekto robil genocídu, tak to vyzerá trošku inak, nemyslíš? Niektorým ľuďom by mali odobrať volebné právo...

lubik87
11. okt 2018

@nika898 to je super ..predsa len ty podpisujes papier že preberas zodpovednosť tak máš aj ty rozhodnúť kedy je správny čas 🙂 držím palce nech je drobček zdravý . A za mňa nechajte to na jar..keď je tak často chorí nech sa mu napraví imunita .mne dr doporučila homeopatiká thuya 15ch dáva sa.pred , v deň a po očkovaní 5 guličiek .nechytat rukou rozpustiť v troške vody .pomáha to pri.zmierneni nežiaducich účinkov a potom ešte na posilnenie imunity pre syna thymuline 9ch tam sa dáva 5 guličiek každý deň 1 týždeň a potom 5 guličiek raz mesačne po dobu 5 mesiacov 🙂 vyskúšaj nič za to nedáš 🙂 len 5€ v lekárni :D

renatka100
11. okt 2018

@nika898 dceru mam ockovanu okrem mmr vsetko, syna som ockovat nedala ma 10 mesiacov, ide o to co je v tych ockovacich latkach - su tam take latky, ktore by sa do tela cloveka vobec v zivote nedostali a preto ta genocida - kto vie, kto skumal co to s clovekom spravi? Olovo, tazke kovy, hlinik, potratene embrya. Dcera dostala po ockovani atopocky ekzem, chora bola non stop po pckovani, vsetky crevne chripky, a ine pliagy dostala. Uz ockovat urcite nedam, kym sa nezacnu riadne skumat nasledky takehoto zlozenia vakcin...mimochodom v rakusku a uz aj v taliansku je ockovanie nepovinne, treba este tak 20 rokov a bude aj u nas...

zuzka2288
11. okt 2018

@marseillefan Dlzka zivota sa predlzuje, celkovy pocet ludi klesa (pocet Slovakov klesne v nasledujucich 40 rokoch na polovicu, ako aj ostatnych Europanov). Takyto ubytok nebol ani za 2.sv. vojny ine slovo ako genocida ma nenapada (dovody su rozne, ockovanie je jednym z nich, ludia za tym ti isti).

lubik87
11. okt 2018

@renatka100 sú v Tom ťažké kovy to áno ale do tela ich časom z vody vzduchu jedla dostaneš ale určite nie v takom množstve! Dieťa čo je choré po očkovaní nemalo dobrú imunitu podľa mňa ..aj môj syn bol chorý po treťom povinnom ale to nás bývalá dr dokopala k očkovaniu a ja sprostá som ho dala aj keď mu išli zuby ...chvála Bohu teraz má 6 pomaly a choroby ho obchádzajú všetky imunita ide na 100%a ohľadom nepovinné ho očkovanie ..deti je tam zaockovanych takmer rovnaký počet percent ako u nás pri čom tu je povinné...asi tak..

marylynn
11. okt 2018
tinaa64
11. okt 2018

@lubik87 cierny kasel-teta ockovana a zvladla ho bez problemov
Mumps-teta ockovana zvladla ho bez problemov
Osypky-boli sme v epicentre v lete a nic deti nedostali..

Ja sa tu nemienim s kymkolvek hadat....NASE DETI=NASEE ROZHODNUTIE"NASA ZODPOVEDNOST.

DAKUJEM ZA POCHOPENIE

tinaa64
11. okt 2018

@zuzka2288 to ani nepis.budes za nezodpovednu kt.siri poplasne spravy...esteze tu nieje urcita osoba ..ale asi coskoro sa dovali a bude urazat ake sme hlupe a nezodpovedne a bude sa vyhrazat trestnym oznamenim za sirenie poplasnej spravy😂😂

lubik87
11. okt 2018

@tinaa64 no veď očkovana o Tom to je nie ?preto asi zvládla bez problémov ..neockovala by možno problém mala... A aj moje deti boli s bratrancom a sesternicou s kiahnami a nedostal ani jeden boli sme aj na. Východe keď boli osýpky tiež nedostali.. .ale nerozprávam o Tom že teraz kôli tomu ich nedám.ockovat lebo majú dobrú imunitu..

tinaa64
11. okt 2018

@lubik87 sorry ale ty mas vestecku gulu ze vies ako by to zvladla bez ocko?a zabudla som..okrem toho ze aj NAPRIEK ockovaniu ochorela na cierny kasel a mumos mala hnedpo occko silne opuchy..a nech mi nimto nehovori ze to je normalne..

A POPROSIM ocko slupinu aby ma neoznacovali nepisali a nepresviedcali o tom ake je ocko dobre lebo aj tak ma nikto nepresvedci o opaku....ja som sa neprisla hadat..tak ako ia respektujem vase nazory rak bidte takí laskaví ludkovia respketujte aj vy tie moje nazory a rozhodnutia...NIC VIAC NIC MENEJ NECHCEM...DAKUJEM

duun
11. okt 2018

@zuzka2288 počet ľudí klesá, lebo sa jednotlivé páry rozhodujú mať menej detí. To, že nemá väčšina z nás 16 detí ako Mária Terézia a následne je menej ľudí, NIE je následok očkovania, preboha! To je to isté, ako by si za genocídu označila automobilovú dopravu (toľko smrteľných havárií!) alebo neplodnosť následkom tesných slipov a nosenia mobilu :D Mohla by som priložiť graf.. ale najmenej detí sa v posledných rokoch rodilo:
- v neistote po 1989
- ešte viac to kleslo po 1993 - rozdelenie republiky
- výrazný pokles 2005-2008 počas hospodárskeho vzostupu (predpokladám - načo si kaziť luxus, možnosť cestovať a ísť za prácou deťmi) a tiež sme sa stali členmi EU, tam sme dokonca padli pod hranicu extrémne nízkej plodnosti 1,3 dieťaťa na ženu v plodnom veku
- nárast počtu detí priniesla kríza (Husákove deti konečne mali možnosť hypotéky a tiež sme sa vrátili domov, nemali prácu a čo s načatým večerom, no nie?)

Kde v tom je "očkovacia genocída"?

lubik87
11. okt 2018

@tinaa64 ono ide o to že chorobu dostaneš niesi imúnna ale priebeh je výrazne lepší. Nechápem o čo ti ide ? Mne je jedno či si očkovana alebo tvoje deti . A áno silný opuch je prirodzený vedľajší účinok..prečítaj si.pribalovy.letak .a nikto ťa tu podľa mňa nepresviedca o ničom len dáko panikaris a si citlivá ako vred na zadku . Nezapajaj sa do diskusií keď máš problém zo seba vytlačiť normalnu odpoveď.

duun
11. okt 2018

@tinaa64 "NASE DETI=NASEE ROZHODNUTIE"NASA ZODPOVEDNOST" no.. dúfam, že sa iné, menšie či z vážnych zdravotných dôvodov nezaočkované deti nestretnú s vašimi neočkovanými deťmi, ak sa náhodou vrátite v inkubačnej dobe z Talianska, Grécka či Nemecka spomedzi množstva migrujúcich ľudí. A potom si to nebudú podávať medzi sebou ostatní už vakcináciou slabo či nekrytí dospelí. To už bude potom volanie štátu na zodpovednosť za epidémiu.. niekoho iného zodpovednosť :(

vendulka80
11. okt 2018

@marseillefan
Keby len volebné právo...niektoré ženy by nemali mat deti. Nie sú vysporiadané samé so sebou. A hľadanie konšpiračných teórií v Google pravdepodobne vypĺňa nudný a smutný zivot.

zuzka2288
11. okt 2018

@duun Mas aj na tejto stranke tisice prispevkov kde sa pary snazia a sa im nedari. Preco asi? Raz aj prasklo, ze vakcina podana niekde v Afrike sposobovala, ze telo matky zabijalo plod dietata. Myslis, ze u nas su ine vakciny? Preco asi sialene klesa plodnost a stupa prudko pocet samovolnych potratov. To nevravim, ze autisti a tazko postihnuty uz deti mat nebudu. A to bude zanedlo aj 20 % populacie. A co ludia co ich musia zivit? Ti si tiez uz zdrave deti nebudu moct dovolit uzivit. Je to jeden z faktorov, napr. propagacia homosexuality je dalsi, jedy v potravinach ako glykofosfat dalsi, atd ...

ejanjelik
11. okt 2018

@zuzka2288 ano pocet klesne, ale z dovodu, ze sa rodi malo deti. Miesas jablka s hruskami.

tinaa64
11. okt 2018

@lubik87 mne oco ide...?tebe o co ide....a nie nepride mi normalna reakcia silny@ opuch plus choroba proti kt.sa ockuje...a uzliny dovi.....mozes pisat co chces mna nepresvedcis.... Ako vies ze po ocko je lahsi priebeh..mas vestecku gulu ze vies ktore dieta bude ako reagovat?a nechapem co teba trapi keby NAHODOU moje dieta ochorelo ze aky bude mat priebeh..Y kazdeho jedinca to je individulane ci uz je akebo nieje ockovane