Máme preložiť očkovanie?

13. okt 2024

Ahojte,

Dcéra ma 2x prekladané očkovanie, lebo vždy bola chorá (sople ) - v piatok odchádzame konečne na dovolenku mala mať posledné očkovanie teraz v pondelok. No dnes si kychla a mala priehľadný soplik. 😬 odvtedy nič. Vyzerá zdravo ale kto vie?
Preložiť to zas? Ona mám sople nonstop každé dva týždne keďže chodí do škôlky…neviem nájsť okno na to očkovanie a zas chcela som to už mať za sebou. To dieťa nie je nikdy v 100% zdravotnom stave - možno tak v jari/lete.
Dakujem za skúsenosti

amelia89
13. okt 2024

V tomto by som si rozhodne nechala poradit pediatrom ale len pridam moju skusenost,moj mladsi syn bol celu jesen/zimu bud chory alebo v doznievani choroby. Chybalo mu uz toho tolko doočkovatze to bolo zufale, potom mal len trochu sopel, ziadny kasel,horucky,nic take. pediatricka ho vysetrila a povedala ze ona odporuca,tak som dala. Jasne ze chcem ockovatlen uplne zdrave dieta ale to moje doslova nebolo 100%-tne asi pol roka. Prebehlo to v poriadku,nemal reakciu.

jurly
13. okt 2024

Dieta pri ockovani ma byt zdrave. Maju to aj na oficialnej stranke

lonely66
13. okt 2024

1. Keď idete v piatok na dovolenku, posuň to. Môže mať reakciu (teploty..), nepotrebuješ to riešiť na dovolenke.
2. Jedno kýchnutie, za ktorým logicky nasleduje priehľadný sopeľ, je na jeseň úplne v poriadku. Nebyť tej dovolenky, ja by som ti napísala: zaočkujte.... Moja bola nedávno na preočkovaní (ale už puberta), a teda, tiež stále hlieny, sople, prakticky takmer celý rok sa to s ňou vlečie chronicky. Normálne ju zaočkovali, samozrejme, po prehliadke, odbere moču, krvi... Normálna nádcha, nič viac, nič menej. Nič jej nebolo. Dokonca ani teplota nebola, čo ona mala stále po očkovaní, keď bola menšia.

sasa1310
13. okt 2024

o aké očkovanie sa jedná? Lebo to je najdôležitejšie. Závisí od vakcíny

autor
13. okt 2024

Chrípka - nazalna vakcína

jazula
13. okt 2024

Ja by som takto tesne pred dovolenkou neočkovala nič, aj keď po tejto by asi max nádchu dostala, snáď žiadne teploty…ale hneď po návrate by som ju dala, ak si teda neprinesiete nejaký “suvenír”.
Inak moja (skoro 3,5r) mala sople pre 2 týždňami asi tri dni, odvtedy mi vykašliava hlieny, jeden deň viac, druhý menej. Zajtra už ide konečne do škôlky a túto nazálnu vakcínu mám v chladničke už pripravenú, buď ju dostane tento utorok, alebo ten ďalší, podľa názoru pediatričky.

autor
13. okt 2024

Vystihnúť obdobie kým su deti zdrave to je úplne umenie 🤌

jazula
13. okt 2024

No jo no…ja som rada, že sa mi podarilo v lete meningokoky poriešiť 🙂. Teraz tá chrípka a ešte mám na zozname žltačku A, kiahne a kliešťovú encefalytídu, dúfam, že aspoň niečo z toho sa podarí skôr ako budúce leto 😂