Mám dať dcérku zaočkovať?

29. mar 2024

Dcera ma 2 očkovania za sebou, ja by som ju Hz ďalej očkovať nechcela, manžel je 50/50. Tie čo máte detičky neočkovane, prekonali nejakú chorobu na ktorú sa ockuje ?

tanyan
29. mar 2024

Neviem aké máš dôvody pre toto rozhodovanie.
Pohľadaj a prečítaj si o konkrétnych chorobách - ich priebeh, výskyt, liečbu... Prečítaj si príbalové letáky ku vakcínam... Lepšie sa rozhoduje na základe informácií z viacerých zdrojov po triezvej analýze porovnania pre a proti.

jablkovastrudla
29. mar 2024

Sestra ma obe deti neockovane, synovec ma 10 a neter 8. Neprekonali zatial ziadne choroby proti ktorym sa ockuje.

alickapusinka
29. mar 2024

Ani moja dcéra nebola očkovaná pokiaľ žila.

hipuska
29. mar 2024

@alickapusinka a co sa stalo ak sa smiem spýtať?

anjelicek26
29. mar 2024

Tie choroby vymizli kvôli tomu,že drvivá väčšina rodivov ockuje. Teraz sa vracajú. Všetci sa o naše deti bojíme,kazde očkovanie je samozrejme urcite % rizikom. Ale mame určitú zodpovednosť v našej spoločnosti, treba si to uvedomiť. Pokiaľ tvoje dieťa nema silné autoimunne defekty (a aj tam zvážiť riziko choroby,ktoré je vysoké,ze priebeh bude blby), neprekonal onkologické ochorenia, nemá cukrovku ci iné vážne choroby, tak ho normálne zaockuj. Chranis aj tieto deti,ktoré očkované byť nemôžu..

autor
29. mar 2024

@anjelicek26 ved ja sa práve bojím toho určitého % rizika .. nerada by som si poškodila dieta, a ešte sa na to aj prizerala, len je naozaj ťažké sa rozhodnúť.

alickapusinka
29. mar 2024

@hipuska bola chorá po zbabranom pôrode ale lekár detský napísal že sa nemá očkovať. Ale aj ak by sa mohla ja zaplatím radšej pokutu ako dať očkovať a mať následky .Očkovanie nikdy ani za cenu milionovej pokuty.

marianarem
29. mar 2024

A coho konkretne sa na tej vakcine bojis, ktorej zlozky? Mali ste nejake neprijemne reakcie po prvych dvoch davkach?

autor
29. mar 2024

@marianarem celého očkovania, bratovo dcéra po ockovani prestala úplne rozpravat.
Práveže nie, po prvom sme ani nevedeli že mala očkovanie a po druhom mala len mierne zvýšenú teplotu inak bolo všetko v poriadku

anjelicek26
29. mar 2024

Autorka len keď dostane danú chorobu, potom čo? Ono sa na ne ockuje preto,lebo sú nebezpečné a majú casto vážne komplikácie. Môj syn mal tiež následky po ockovani, zistili mu vážny autoimunny (vrodený) defekt.. lenže jeho by aj obyčajné kiahne ci osypky položili tým pádom,jeho imunitný systém reaguje prehnane na všetko... Dostal potom mono vakcíny, omnoho starší.

marianarem
29. mar 2024

A uz ani rozpravat nezacala alebo to bolo len docasne? Aj moj prestal niektore veci robit po vakcinach, aj sestrina prestala chodit, ale len docasne, v podstate ako pri chorobe. Ale teda to.sa tykalo len prvej a druhej hexy, tretia bola prave uplne najlepsia a MMR tiez pohoda.
Ale presne ako pise @anjelicek26, deti ktore zle reaguju na vakciny, tak maju predpoklad zle reagovat aj na choroby a nielen na tie, proti ktorym sa ockuje, ale aj na bezne "neskodne" virusy. V podstate ta blba reakcia asi nejako suvisi s imunitnym systemom a moze sa spustit aj inokedy, ked imunita nieco robi.

evaachesa
30. mar 2024

Ak to takto pôjde ďalej, bude vo svete umierať opäť zbytočne veľa detí....a to len preto, lebo rodič sa bojí vedľajších účinkov a preto že si prečítal strašiace komenty v nejakej diskusii. Máme k tomu už statočne našliapnuté. 😒
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/703941-c...

myrra81
3. apr 2024

treba si nastudovat o tych chorobach, daju sa liecit, kazda choroba je smrtelna ked sa zamedba liecba, nie len tie na ktore sa ockuje. Osobne sa viac bojim neziaducich ucinkov ako tych chorob.

tanyan
3. apr 2024

@evaachesa Väčšina neočkujúcich sa stala neočkujúcimi v dôsledku priameho kontaktu s nežiadúcimi vedľajšími účinkami. Len málo rodičov sa nechá ovplyvniť nejakým komentárom. Primárne sú to ľudia, ktorí zažili následky na sebe, svojich deťoch a svojich blízkych.