Ľutujete, že ste nedali zaočkovať?

kvietok2021
15. okt 2013

je niekto taky?

sisaka
15. okt 2013

@kvietok2021 lutovat zatial nie je dovod. Kym neklesne drasticky zaockovanost obyvatelstva, co da priestor sireniu epidemii, tak nezaockovanie nikto nebude mat dovod lutovat. Horsie je, ze si to potom odnesu aj deticky, ktore z roznych dovodov nemohli byt zaockovane a su v bezpeci len vdaka vysokej zaockovanosti.

alikaa
15. okt 2013

@kvietok2021 Takych ludi asi nenajdes, pretoze ak niekto zacina lutovat, ze nezaockoval, tak ide dat hned zaockovat, ani nestihne zacat lutovat. Tato otazka podla mna straca pointu.

kbeata
15. okt 2013

@sisaka takze ani ty neockujes? 😒

sisaka
15. okt 2013

@kbeata jasne, ze ockujem, praveze ma dost stve, ze ludia su dost lahkovazni, teraz sa nic nedeje, ze nedavaju ockovat, nie je sa coho obavat, ale ked raz vypukne epidemia .... Moje deti nemaju zdravotne problemy, takze som nevidela dovod ich nedat zaockovat, robim to aj pre kolektivnu imunitu (ktoru AV spochybnuju), lebo je vela deti, ktore nemozu byt ockovane a toto je jediny sposob ako ochranit aj tie.

jarhal
15. okt 2013

postrehla som aj vo spravach uz bolo ze sa zacinaju objavovat informacie o tazkych komplikaciach pri chorobach deti ktore rodicia nedali zaockovat ...ale tu sa ti malo kto prizna... pisem prizna...lebo ak aj to lutuje tak sa neprizna ze spravil taku chybu a uz nie verejne...
ale klobuk dole ak sa najde rodic ktory teraz lutuje a napise sem..
...veril ze pomaha svojmu dietatu pred neziaducimi ucinkami vakcin ale co je horsie? na to nenajdes odpoved .... 😖

kbeata
15. okt 2013

@sisaka a ty si preockovana?na vsetko?

sisaka
15. okt 2013

@kbeata ano som, vsetko mam up to date - dokonca som preockovana proti MMR (prezila som, autista sa so mna nestal 😀 ), robim v zdravotnictve, vsetci musime byt ockovani proti vybranym ochoreniam. Chyba mi hepa A,B (twinrix) - ale tak to je skor moja lenivost. Chripku si nedavam - spolieham sa prave na tu kolektivnu imunitu - zaockovanost v nasom kolektive je 90% 🙂

mamainprogress
15. okt 2013

Ak by som zacala lutovat stale mam dvere u pediatra otvorene a dieta mi hned zaockuje. To skor ti co ockovali uz nemaju cesty spat, vakcina a jej mozne nasledky sa zrusit nedaju.

alikaa
15. okt 2013

@sisaka Dala si sa ockovat priamo hexou? Lebo take hemofily sa v inej vakcine nenachadzaju. A ktoru pneumokokovu vakcinu si si dala?

kbeata
15. okt 2013

no u nas na slovensku sa hovori,ze ked klesne ockovanost na cca 98%,tak je po kolektivnej imunite,rozhodne nad tou chripkou pouvazuj

sisaka
15. okt 2013

@alikaa ja nie som mimino, aby som sa davala ockovat tymi vakcinami, ja som up to date s vakcinami, ktore maju mat dospeli. Nesnas sa do mna vrtat, u mna nepochodis

sisaka
15. okt 2013

@kbeata tu v Canade hovoria o 95% potrebnych na koletivnu imunitu.
dakujem za radu, nad chripkou neuvazujem, kym si to nebude moj zdravotny stav vyzadovat.

kbeata
15. okt 2013

@kvietok2021 tak k teme...zdielam nazor
@mamainprogress

talula
15. okt 2013

ja som dcéru dala zaočkovať, ved keď si len predstavím, aké choroby boli kedysi a ľudia na to zomierali a dnes ich už vďaka očkovaniu nemáme... ale beriem to s rezervou, je v tom aj velky biznis, takže som dala len to povinne a ostatne nie...

kbeata
15. okt 2013

@sisaka takze tu u nas o vacsom percente,asi na zaklade coho?mozno konkretnej chorobe?alebo bez rozdielu o aku chorobu sa jedna

sisaka
15. okt 2013

@kbeata nie som odbornik na tuto temu, takze neviem ti povedat z coho vychadzaju pri stanovovani tychto percent

alikaa
15. okt 2013

@sisaka Ved sa normalne pytam akymi vakcinami si sa dala ockovat. Zaujima ma, kde inde su napr. hemofily? Pre deti do 2. rokov mozu byt velmi nebezpecne a pises, ze si sa dala ockovat na vsetko. Takze aj proti tomuto by si mala byt ockovana, aby si dodrzala kolektivnu imunitu a deti sa od teba nenakazili. A tiez ma zaujima ktorou pneumokokovou vakcinou si sa dala ockovat? Na pneumokoky sa ockuju aj dospeli.

sisaka
15. okt 2013

@alikaa
Ak si si nevsimla otazka na mna bola, ci som preockovana, nie ci mam v sebe vsetky vakciny dostupne na trhu.
Takze este raz - som ockovana tym, cim ma byt zdravy dospely clovek zaockovany -
ako dospela som ockovana proti MMR - nemala som protilatky na ruzienku a kedze som zena a nemozem vylucit, ze este niekedy neotehotniem bolo mi odporucane sa dat zaockovat, kazdych 10 rokov si samozrejme davam preockovat dTaP Diphtheria, tetanus, acellular pertussis.
Pneumokokova vakcina je urcena pre starych ludi nad 65 rokov, alebo ludi s urcitymi zdravotnymi problemami - t.j. nesplnam
HiB tuto vakcinu potrebuju starsie deti a dospeli taktiez len v pripade urcitych zdrav. problemov - taktiez nesplnam

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prevenar
15. okt 2013

nie.

dolynkaa
15. okt 2013

nie, nelutujem

kkl82
15. okt 2013

nie, neolutovala a pevne verim, ze neolutujem. cerstva skusenost, mne konecne potvrdili cierny kasel, podla vysledkov krvi som ho teraz prekonala, pricom mam stale zvysene hladiny IgG a IgM. moj nezaockovany drobec, ktory je so mnou takmer nonstop a spava so mnou v jednej posteli, chory vobec nebol. keby som ockovala, kazdy by mi tvrdil, ake je ockovanie ucinne. no takto sa len usmejem a idem dalej...

xsunx
16. okt 2013

nie nelutujem, skor lutujem ze som dala zaockovat strasiu (vtedy som sa o ockovanie nezaujimala a hlupo verila ☹ - co sa na nej aj odzrkadlilo, oslabena imunita, dokolecka chora a hlavne ze po ockovani Prevenarom sme aj tak pneumokoka dostali, super ze to ockovanie tak funguje 😒

kbeata
17. okt 2013

@kkl82 ja som tak mala c.k.,neviem od koho,ani nikto odo mna nic nedostal, 😉 cinska medic.tomu hovori ocista duse,ci tela,tak nejako 🙂

janaizarikova
17. okt 2013

Nie neľutujem,lebo očkovaniu vôbec neverím. Tie slávne choroby proti ktorým nás očkujú už by ani nemuseli existovať,len oni ich stále mezi mami očkovaním šíria.

kikuska8
18. okt 2013

nie nelutujem a ani nikdy nebudem...
@sisaka lahkovazni??? svojmu dietatu chcem najlepsie. a ockovanim by som ju o to zdravie mohla lahko pripravit. ockovanie nie je take ucinne, ako to tu mnohi prezentuju...

sisaka
18. okt 2013

@kikuska8 kazdy rodic si mysli, ze kona v zaujme dietata. Asi tu nik nenapise dal som ockovat, lebo chcem, aby moje dieta dostalo nejake autoimunitne ochorenie. Alebo nedal som ockovat, lebo chcem, aby sa moje dieta nakazilo vaznou chorobou a ostali mu trvale nasledky. Ci si myslis, ze u tych, co ockuju ide o to, aby poskodili zdravie svojich deti? - toto je recnicka otazka, prosim neodpovedaj, nemam chut sa tu pustat do diskusii z AV fanatikmi.. Pre mna ako cloveka, ktory vidi aj pozitiva ockovania su ludia, ktori neockuju lahkovazni, pre ludi, ktori neockuju su zase ti co ockuju .... (neviem, co si myslia, nevidim nikomu do hlavy, asi nic pekne, podla toho, ako sa tu vyjadruju),
Co kto prezentuje na MK ma nezaujima - je mi jedno, z ktoreho tabora to je, ja nerobim rozhodnutia na zaklade prispevkov nejakych AV sialencov, ktori nemaju cele dni nic ine na praci len bojovat za "svoju pravdu" a vzbudzovat v ludoch pocit neistoty a strachu.
MOj posledny prispevok v tejto teme. Taketo diskusie su absolutne jalove a vedie to akurat k strate casu, ktory clovek stravi vysvetlovanim svojho stanoviska a svojej "pravdy". Nemam potrebu niekoho presviedcat o svojej pravde, na to je tu dost fanatikov, ktori tu travia cele dni.

kikuska8
18. okt 2013

@sisaka neber to v zlom, ale preco sa tu vyjadrujes ty, ohladom tych, co neockuju, ze su lahkovazni? takisto mozem aj ja o tebe povedat, ze si lahkovazna, ze ockujes. a ziadny antivakcinacny fanatik nie som! mala som v plane dat moju predcasne narodenu dceru ockovat. v mojom okoli su vsetci zaockovany... len som zacala viac citat, aj knihy a studie a negativa mi prevysili nad pozitivami... a ide mi len o to, aby si rodic mohol slobodne vybrat, ci da svoje dieta zaockovat alebo nie. zial, tu na SVK nie je zriadeny ziadny fond, na odskodnenie po poskodeni zdravia po ockovani, zaujimave je, ze v zahranici bolo uz vela odskodnenych rodicov, ktrorych deti maju trvalo poskodene zdravie. a ockuje sa tam tymi rovnakymi vakcinami ako tu 😒 ked mi stat nieco prikazuje, tak by mal aj vziat zodpovednost za to, ak sa nieco stane... zial tu to tak nefunguje ☹

norwayka
19. okt 2013

3x nelutujem

nikimax
21. okt 2013

U dvoch očkovaných detí sakramensky LUTUJEM a vyčítam si to 😔 😔 , u neočkovaného- neľutujem a pokračujeme v neočkovacom trende..... 😅