Dnes som sa stretla s týmto statusom. Co myslíte?
"Ahojte, je niečo nové v zákone v čr ohladom neočko? Chcem malu prehlasit k českej dr a mam strach ...do školky chodi v čr a očkovana nie je..ale je to len vdaka tomu, ze mi papiere do školky potvrdila slovenska pediatricka, ktora nemala problem napisat ze mala očko je emoticon"
to co je uz za lekarku, ktora napise, ze dieta je ockovane a nie je? ako moze vobec take potvrdenie dat??? nieco sa pobabre a kto ponesie zodpovednost?
@danka.k ano bude potrebne aby tak zavaznu zalezitost riesil niekto kompetentny. admini tejto stranky budu vyzvany na poskytnutie udajov veducim k zisteniu osobnych udajov uzivatela adsumus (IP adresa, ktora je lahko sparovatelna spolu s time udajom ISP), ktory bude vyzvany na poskytnutie doplnujucich udajov v tejto zalezitosti. nebude to prvykrat.
@stano4000 - len do toho, ta mamicka sa dufam tejto "ockovacej fanaticke" za taketo akcie vo velkom verejne podakuje.
@mamulienka30 tu nejde o uzivatela adsumus, tu ide o to ze nejaka lekarka porusila zakon o ockovani a vedome porusila zakony SR a plus prisahu ktoru zlozila ked sa dala na lekarcinu
@stano4000 - slecna adsumus tieto prispevky vyhladava zamerne... kiez by ju tak bavilo nahlasovat a "samonasierat" sa nad temami ako kde stiahnem fiha-tralala nacierno a podobne, hned by bol svet krajsi. Ale to nie je jej "zamestnanie"..
@stano4000 niektori nepochopia co vlastne spachala ta doktorka a aj ta mamicka (vedome predlozila verejnu listinu, kde neboli pravdive udaje v zaujme ziskat prospech pre seba a blizku osobu) ani keby si to nakreslil.
Mile damy, ktore chvalite mamicku, doktorku poprosim vas hlboko sa zamyslite: Ak toto neockovane dieta ochorie na povedzme osýpky, bude jej terajsia lekarka na zaklade matkou predlozenych klamlivých udajov o ockovacom statuse dietata (nechcem rovno napisat zfalsovanej zdravotnej dokumentacie) pristupovat k liecbe ako k liecbe ockovaneho dietata, co moze mat pre dieta neblahe následky. Este stale si tato matka a lekarka, ktora postupile nepravdive informacie o zdravotnom statuse svojho pacienta zasluzia vas potlesk?
Je tento pripad iny ako pripad bielenia zdravotnej dokumentacie u babatka vo vaznom ohrozeni zivota, ktora bol medializovany vlani? Kolke ste vtedy horeli spravodlivym hnevom na konkrétnych lekarov, ze co si to dovolili!!! Vsak ohrozili dieta na zivote, ked mu mohla byt poskytnuta nespravne liecba.
@stano4000, nenajde. Nechap ma zle, rozhodne nie som za to, aby lekar vystavoval falosne potvrdenia, nech uz sa tykaju cohokolvek. Ale toto je smiesne, lebo by sa mal vysetrovat "trestny cin" na zaklade nejakeho statusu na MK. Keby sa aj ona matka nepomylila a na onu lekarku by sa prislo, tak zhodnoti, ze sa pomylila, zle si pozrela udaje z karty, zastupovala ju kolegyna, potvrdenie vydala sestricka proste variacii je asi milion a keby jej nejakym zazrakom aj cosi dokazali, tak je to maximalne na pokutu. Predstavovat si, ze sa na takuto "dolezitu" vec vrhne cely CSI tim je fakt usmevne.
Je to normalne. U nas na ihrisku si mamicky 'radia', ku akemu pediatrovi prestupit, ktory da potvrdenie o ockovani na prihlasku do MS, aj ked dieta ockovane nie je. Sama som bola toho svedkom. A ide ma z toho vytocit.
@zita19 len sa zamysli nad tym, ze
- dieta mohlo mat na neockovanie zdravotny dovod (v cechach sa to neakecptuje, tu ano)
- to pisomne potvrdenie je tazko dohladatelne po tom, co to dieta do skolky uz vyse roka chodi
- pochybujem, ze sa spoja ceske a slovenske urady, aby toto riesili, kedze "zlocin" ma nadnarodny charakter.
Ockovane dieta je imunne len na 90%... takze vsetky teorie o tom, kto ohrozi ake dieta na zivote, je pochybna... lebo aj ockovane dieta nemusi tu imunitu mat, aj ked predpoklad je, ze ma - ale 1/10 jednoducho nema... a inu liecbu by potrebovalo... pokial sa ziskana imunita po ockovani nebude preukazovat krvnymi testami a zaznamenavat do karty aktivne protilatky, je cele toto zmyslanie kolektivnej imunity bohuzial nefunkcne. A tym padom aj postih.
@zita19, ja som pochopila, ze lekarka vystavila potvrdenie pre skolku, ze je dieta ockovane, nie ze menila dokumentaciu, to by bolo o comsi celkom inom. Ono ten ockovaci/neockovaci statut moze byt celkom dolezity (u nas pisu rodicom neockovanych deti vzdy, ked sa v skole objavia osypky, mums ci rubeola - asi aj ine choroby, proti ktorym je ockovanie, takze to az taka blbost nie je)
Lekarka zrejme urobila chybu (povedzme), ale jednoducho nevidim nic, o co by sa mohlo akekolvek stihanie opriet. Tlieskat nietlieskam ani jednej strane, ale skor sa cudujem tej matke.
@vroni ty mna nechap zle. kym si tu jedna a aj druha skupina vykrikuje nejake dristy o ockovani a neockovani, tak je to jedno, je to obycajne forum, pri diskusii sa diskutuje, to je mi jedno. tu je ale prvykrat co som svedkom ze existuje realne podozrenie na ohrozenie verejneho zdravia a to najma tomu dietatu ktore nie je ockovane, to dieta by malo mat specialny rezim ked uz sa jeho mamicka rozhodla ze ho hodi medzi "biologicke bomby".
mozem ti s kludnym svedomim dosvedcit ze cez net sa na svk sa vystopovat hocikdo. a nemusi to byt ziadne CSI specialne televizne vystupenie. usmevne je tvoje presvedcenie o tom ze toto je usmevne.
@tana2278 - vidis ked sa za nieco taketo zacne trestat, o to vacsi odpor proti tomu bude, o to viacej sa tomu budu rodicia vyhybat... v zahranici siroko-daleko nie je ockovanie povinne a ockovannost momentalne vyssia, ako u nas. Cim to asi bude. Strasenie ludi nie je argumentom...ale to tu este ludia ako @adsumus a ich clanky o pocte umrti a epidemiach a infekciach a katastrofickych scenaroch nepochopili. Strach nie je dobry pan. Strach skor prinuti ludi sa od celej tej zalezitosti distancovat.
@mamulienka30 Nezdielam Tvoj nazor, ale kazdy mame svoj.
@stano4000 , som analyticka, takze mam pomerne dobru predstavu, co je cez net vystopovatelne, nemaj boj. Ale ked si do statusu napisem: "Zavrazdila som muza a tyram svojho psa", tak mi sem ani nevrazi kriminalka ani sloboda zvierat aj ked vystopovat moju identitu je otazka par minut pre toho, kto vie (muzovi nic nehrozi a psa nemame, odvolajte pohotovost) Ani ked tam uvediem, ze suseda obtiahla stat o stotisic na daniach, proste status na nete je len veta do plena, ktora sice moze vyvolat otazky ale len velmi zriedkavo vysetrovanie (a na to musi byt naozaj vazny trestny cin) Cize nie je problem najst autorku statusu, problem je ten dalsi krok.
Jo, a zakon o ochrane verejneho zdravia pojednava VYHRADNE o nakazenych jedincoch, nie o neockovanych, takze sa tejto temy vobec nijako nedotyka (mohol by sa, keby to dieta sposobilo nejaku epidemiu, ale kym sa tak nestane, tak nic)
@jana_eyre, lahke je najst dotycnu mamicku. A dalej? Obvinis ju z predlozenia falosnej listiny? Ktoru nemas? Alebo ju "donutis" povedat meno lekarky? Ako? Proste nepovie a hotovo (nema dovod). Obvinit by ju mohla len skolka dietata, ako sa dozvies, ktora to je? Proste je to burka v pohari vody.
@adsumus Nehnevaj sa na mna s ockovanim plne suhlasim , ale co chces dokazat??? chces tu lekarku vystopovat? drzim palce, ak len chces vyprovokovat dalsiu NEZMYSELNU vojnu ( lebo znova sa tu budeme bavit o tom preco sa to stalo , ako sa to stalo ale hlavne ci sa to vobec stalo) tak radsej napis nejaky clanok o vyhodach ockovania..