Ahojte. Viete mi poradiť ohľadom lehoty, do ktorej sa musí RUVZ vyjadriť a zaslať rodičom rozhodnutie z ústneho pojednávania? Stala sa nám totiž taká vec: Boli sme predvolaní na ústne pojednávanie (22.4.2015),nakoľko sme dieťa nedali očkovať MMR vakcínou. Na pojednávanie sme sa riadne dostavili a jeho výsledkom bolo, že nám bude udelená pokuta. Bolo nám oznámené, že výška pokuty a celé rozhodnutie nám bude doručené poštou. Rozhodnutia sme sa však nedočkali, ale namiesto toho nám 3.8.2015 bolo doručené druhé nariadenie ústneho pojednávania. (na dokumente vo vnútri si RUVZ dal dátum, že je to list zo dňa 8.7.2015, ale obálka bola odoslaná až 27.7.2015). Čiže neprišlo žiadne rozhodnutie, ale ďalšia pozvánka, kt. bola odoslaná po vyše troch mesiacoch. Keď sme telefonicky zisťovali, z akého dôvodu takto konajú, bolo nám oznámené, že nedodržali lehotu na zaslanie rozhodnutia a tak nám nariaďujú nové konanie. Preto mám otázku: Vie mi niekto povedať, aká je presne lehota na zaslanie rozhodnutia a či RUVZ má právo nariaďovať nám ďalšie pojednávanie?
Vec sa totiž ukončila tým, že z druhého pojednávania sme sa riadne ospravedlnili a bolo prejednané v našej neprítomnosti. Najvačší šok však nastal v deň doručenia rozhodnutia z tohto druhého pojednávania. Stojí v ňom, že z prvého pojednávania sme sa ospravedlnili a nezúčastnili sme sa ho a z druhého sme nemali ani tú slušnosť sa ospravedlniť, tak bolo prejednané v našej neprítomnosti a je nám nariadené zaplatit pokutu.
S uhradením pokuty problém nemám, ale príde mi nefer, že to rozhodnutie je plné klamstiev a mám podozrenie že RUVZ na základe nedodržania termínov, nemal nárok na zvolený postup a preto vo vyjadrení klamal. Chcela by som sa odvolať, len nemám znalosti ohľadom termínov a práv RUVZ.
Dúfam že to aspoň niekto dočítal a bude mi vedieť poradiť. Vopred ďakujem
@k_a_t_k_a Asi tiez odporucam nejakeho pravnika 🙂 Isto sa niekto najde ,co bude vediet poradit. Len necakajte, skuste to vyriesit co najskor 🙂 Z prveho pojednavania mate nejaky papier? Alebo zaznam ? Ze mozete dokazat, ze ste tam boli? Drzim palce, aby to dopadlo vo Vas prospech 🙂 Aspon clovek vidi .... ze je to uplne jednoduche.. prekrutit fakty ... a este ak to urobi RUVZ :P DRZIM PALCE 🙂 Potom dufam napisete... ako to dopadlo 🙂
navrhovala by som nahliadnuť do spisu - to musíte mať ako účastník konania právo na nahliadnutie... pozor pri odvolaní je na to určená lehota, spravidla býva dosť krátka - 15 dní, malo by byť o tom poučenie na konci rozhodnutia, prečítajte si to, takže ak to ešte stíhate, tak sa odvolajte a žiadajte preskúmanie nielen rozhodnutia ale aj celého predchádzajúceho konania, a teda ak stíhate, tak choďte do toho spisu...
Dajte nám vedieť, ako to dopadlo...držím palce.
Dakujem, budem Vas informovat
Ja by som toto asi posunula nejakým právnikom, alebo najlepšie to posunúť médiam...zväčša pomáha, ak sa do toho obujú novinári a ľady sa pohnú...zároveň vyzistia spolu s vami, čo s tým...len nájsť televíziu, ktorá nemá obavy začať túto tému. Skúste Reflex, alebo niečo podobné na STV je...Občan za dverami, ak to ešte býva 🙂