Vcera bola odvysielana na Markiza zaujimava relacia ..oplati sa pozriet kazdemu.
https://vimeo.com/66096286ale sak tam do kopy nic nepvedali......
Paneboze,že nahlasenie na socialku,no zbohom 😢 😠
vdaka za link, dobre ze sa o tom hovori aj takto verejne.
vela reci, skutek utek. pokracujme dalej, nic sa nemeni. tolko vysledok celej reportaze.
@asfodelka zmeny sa nikdy neudejú za 7 minút nejakej reportáže 😀 zmeny sa dejú len ak je dostatočne silný tlak verejnosti a na to je tu ešte dosť málo ľudí, ktorí čo len tušia, že to s tou povinnosťou očkovať akosi nie je kóšer. Pozitívum takýchto relácií ale je, že čím viac ich bude, tým viac ľudí sa o tom dozvie a bude proti tomu. Veď nahlasovať neočkujúcich už aj na sociálku to je fakt choré už 😠 len ver tomu, že 90% ľudí vôbec ani nevie, že takáto novela je predložená na schválenie 😒
Mna tesi ze Tomanova sa vyjadrila ze bude argumentovat proti nahlasovaniu rodicov na socialku. Aspon nieco.
Opäť za opicami. Slovenské média sa prebrali z bdelej komy15 rokov po tom, čo tieto antivakcinačne kampane prebehli v zahraničí.Dnes zahraničné média jedno za druhým vinia antivakcinistov z epidémií, ktorým musia čeliť.
@halienka no clovek by cakal ze sa v tej reportazi udeje nejaky zvrat a poradia ako to napravit, pripadne co maju rodicia ktori nesuhlasia robit. my sme si tiez uzili "5minut strachu" pri ockovaniach, kde doktorka mala vacsi strach ako ja. maly je predcasny, este ma aj epi.
v jednom maju pravdu. je trapne ked lekar, ktory ma byt cloveku dovernikom a nevyzradzat zdravotny stav pacienta kazdemu koho stretne ma povinnost nahlasovat kto sa neockoval.
len pre zaujimavost. viete od akeho slova je odvodene slovo vakcina? vacca- latinsky krava. super nie 🙂 prve pokusy s vakcinami sa robili v 18.storoci s kravskou chorobou prenasanou na cloveka.
inac skusam si predstavit ako by v praxi fungovala nahlasovanie na socialku. UPSVaR, Odbor socialnej kurately dostane hlasenie o malom neockovancovi a jeho nedbanlivych rodicoch. Socialna pracovnicka, otravena tymyto novymi povinnostami, ktore dostala pomedzi svoju agendu preverovania podmienok u rodicov pri rozvode, pisania posudkov, riesenia adopcii atd, ma povinnost ist na navstevu k tejto neockujucej rodine. Pride a najde prostredie zdrave, normalne a bezpecne pre dieta. Zacne s rodicom debatu o neockovani a rodic ju zaplavi faktami o vakcinach, neziaducich ucinkoch, studiami a konkretnymi informaciami. (pretoze kazdy neockujuci rodic ma toto nastudovane). To chcu povedat, ze socialne pracovnicky dostanu komplexne preskolenie v tejto oblasti? Ze socialne pracovnicky sa maju stat partnerom pre diskusiu o vakcinach? Ze sa pustia s vervou do tejto povinnosti ktoru im prifaria, ktora sa absolutne nehodi do agendy, ktoru riesia? Pripada mi to cele smiesne, absurdne....
@mamainprogress ha ze socialka ved nech k nam pridu ukazem im nas byt a poslem ich do .... 😀
@mamainprogress
@monuska342 ..inak netusite ake su v tejto oblasti zakony ? ..ja by som nikoho do domu nepustil - bez sudneho prikazu ^^ ..ani len policia nemoze len tak nikomu vojst do bytu ..musia dovodne podozrenie, dokazy a hlavne platne povolenie od sudcu k domovej prehliadke.
ci , "socialka" je nieco viac ako policajt v uniforme ?
rad by som vedel nieco viac o tomto ak niekto vie ..
@prevenar No tak lepšie je pustiť, lebo potom sa budeš s nimi naťahovať dlhšie a úradne alebo súdne a budú ti chodiť kadejaké obsielky a pozvánky lebo oni si to môžu vysvetliť že dieťa nechceš ukázať alebo ho týraš. Ale neviem či sa nemusia predom ohlásiť. Ale myslím si že pokým poberáš prídavky a rodičovské a materské príspevky si povinný ich pustiť lebo štát ťa podporuje finančne. Alebo si ťa predvolá písomne lekárka a oni ťa tam môžu čakať.
Takže myslím si že ak čosi pred nimi netajíš tak radšej pustiť, lebo by to bolo hneď podozrivé. 😉 😉 😉 😉 😉 😉
ty brdo ☹ 😒