Kto nedal zaočkovať svoje dieťa?

beatrice1111
25. apr 2022

Ahojte,je tu niekto taky kto vobec nedal zaockovat svoje dieta? Ak ano preco? A ako ste to dalej riesili? Kedze som citala zs doktorka odmietnutie ockovania niekde hlasi a odtial pride pokuta,dakujem. 🙂

mamamasama
25. apr 2022

@beatrice1111 prvé sme dali... Nedopadlo to dobre... Odvtedy o očkovaní už nechcem ani počuť... Neočkujeme...pokuty nechodia...nikto nás nikde nehlási...

diamond007
25. apr 2022

@beatrice1111 ak nevieš čo robiť chces, daj ,atial odklad a studuj

tanyan
25. apr 2022

Doktorka nemusí hlásiť menovite. Ak hlási, tak na regionálny úrad verejného zdravotníctva. Postupy sú v jednotlivých regiónoch rôzne - niekde pokuta, niekde pohovor, niekde nič.
Nedala som MMR po tom ako dcére očkovanie (hexa + prevenar) spustilo atopický ekzém, pretože doktorka ju zaočkovala napriek môjmu podozreniu na soor (ubezpečovala ma, že to nevadí). Keby som mohla vrátiť čas, nedala by som nič.
Keď si zvážim šancu na ochorenie, dostupnú liečbu, porovnám možné nežiadúce vedľajšie účinky s prejavmi a možnými následkami ochorenia... tak som sa rozhodla neriskovať už zdravie môjho dieťaťa týmto spôsobom.
Doktorka mi hovorila, že dieťa má právo na očkovanie. Ja som jej odvetila, že dieťa má síce právo na očkovanie, ale ja mám povinnosť chrániť jeho zdravie a povinnosť je podľa mňa viac ako právo.
Vakcína sa dá hocikedy doplniť, ale ak ju už raz dáš dnu, nikto ju už nikdy nevyberie von.

diamond007
25. apr 2022

@tanyan 💪 dobreeee
Hold, učíme sa na vlastných chybách. Buď rada že to takto dopadlo a ,,spamätala,, si sa skoro 😉

tanyan
25. apr 2022

@diamond007 Tiež sa utešujem, že je to "len" atopický ekzém. Ale mrzí ma, že som dieťaťu na celý zvyšok života pokazila pokožku. Možno by to bolo prišlo neskôr, ale možno nikdy...

diamond007
25. apr 2022

@tanyan ja som názoru že niekde schované to v človeku je, možno by to zapol stres v budúcnosti ale rozhodne by som nepokračovala samozrejme...alebo lepšie, nezacinala 😀

tanyan
25. apr 2022

@diamond007 Je mi jasné, že predispozícia tam musela byť. Preto som to aj formulovala ako "spustenie." Prinajmenšom som jej mohla ušetriť pár rokov do nástupu.
Na druhú stranu to bolo dostatočné varovanie, aby som MMR nedávala. A vďaka tomu som sa o túto tému začala aj viac zaujímať.

beatrice1111
autor
25. apr 2022

@tanyan moja este nie je zaockovana nicim. A mame ist teraz 3.5. a ja nejako s tym nie som stotoznena. Vela ludi dalo ockovat a bolo vsetko ok, na druhej strane to nebolo vzdy ok, tak vaham a neviem co mam robit. Samozrejme chapem ze kazda mama chce pre svoje dieta len to najlepsie. Len mam pocit ze je to "bordel" pre telo to ockovanie. Ano,aj mna dala mama vsetkym moznym ockovat ako malu,ale ja mam z toho celeho zvlastny pocit a neviem ako sa k tomu postavit.

diamond007
26. apr 2022

@beatrice1111 vtedy boli iné vakcíny, rozdelené a nie bordel v jednej.
Veď daj odklad, vždy sa dá očkovať aj o mesiac či rok ak si rozhodneš.
Ja som teda dala najskôr odklad na rok a kým som si preštudovala informácie až potom sa rozhodla .
Malému nemusí byť nič po očkovaní, mne sa nejedná o to, či to zvládne s horúčkou alebo bez nej.
Ja osobne by som nikdy do 2mesacneho bábätká čistého nič nepichala. A ak sa rozhodnes neockovat, potrebuješ mať pevnú vôľu aj pri lekárke, nepočujú to radi 😉

tanyan
26. apr 2022

@beatrice1111 Ak nemá žiadne problémy, tak neriskuj ich vznik. Ak nejaké problémy má, tak neriskuj ich zhoršenie. Ja ľutujem, že som organizmus svojho dieťaťa zaťažila vakcínami. Nemusíš dať hneď zamietnutie, môžeš odložiť. A ak bude lekár tlačiť, tak to rovno zamietni celé. Alibisticky môžeš povedať, že máte doma nejakú virózu alebo malo dieťa v posledných dňoch zvýšenú teplotu alebo že máte v rodine negatívne skúsenosti...
Kedykoľvek môžeš s očkovaním začať. Ale ak je to už raz v tele, tak to von už nedostaneš. Ver svojim inštinktom.

beatrice1111
autor
28. apr 2022

@tanyan Nema ziadne problemy a ani nechcem aby mala. Nerozumiem preco ludia maju potrebu nieco co je od Boha zdrave "vylepsovat". Ja chapem ze je vela deti,ktorym nic z ockovania nie je,ale kto mi zaruci ze moje bude patrit medzi ne? Nikto. Velmi tazke rozhodnutie. Navyse mi pride trochu cez tak male telicko bombardovat chemiou.Skusim to odlozit a ked bude na mna doktorka tlacit jej narovinu poviem ze ockovat nebudeme. Mam z toho normalne stres tam ist.

zuska2
13. nov 2022

Ahoj. Tu sú konkrétne dovody, prečo som nedala zaočkovať svoje dieťa:
1. Prišlo mi neprirodzené, do tak malého, zdravého telíčka dať vpichávať tak agresívne látky. Pretože pokial aj jediné dieťa z tisíc skončí po tejto vakcíne s doživotnými následkami, aj to je vela. Ale poďme na konkrétnejšie dovody.
2. Aby som nebola nezodpovedná matka, očkovanie som zvažovala a tak som si podrobne zistila každú jednu zložku tejto vakcíny, čo obsahuje. Vyrazilo mi to dych. Vyzdvihnem tie, ktoré ma šokovali najviac. Základ vakcíny je postavený na tzv. rekombinantnej technológii DNA, čo je celkom zvrátený proces (kto chce, prečítajte si o tom niečo). Ďalej vakcína obsahuje ťažké kovy, z kt. vyzdvihnem olovo a to preto, že A TERAZ POZOR, je tam obsiahnute v množstve, ktoré tesne hraničí s otravou 5 kg jedinca.
3. Predstavte si, že v Nemecku a severských bohatých krajinách tieto ťažké kovy a iné toxické zložky, hexavakcína neobsahuje. Prečo sa k nám dováža pre naše deti horšia verzia, keď existuje aj menej škodlivá? Je to svinstvo.
4. Čítala som množstvo sťažností matiek, kt. deti sa po očkovaní vracali späť vo vývoji, alebo boli skratka malátnejšie/ nie tak plné života/ utlmené.
5. V dobe, keď sa vyvíjali tieto vakcíny, bolo skutočne cielom vyhubiť v tej dobe zúriace choroby, ale je potreba si uvedomiť, že v tejto dobe neexistovali také technológie, aké sú dnes, tz. tieto vakcíny neobsahovali množstvo zvrátených škodlivých látok, kt. sa dnes používajú.
* Moje dieťa sa narodilo v Čechách, kde som u doktorky len podpísala aj s otcom dieťaťa papier, že očkovanie odmietame a nikto nás nikde nenahlásil, ani žiadnu pokutu sme neplatili.