Prosím Vás mamičky nehádajte sa tu.Viem je tu veľa tém o očkovaní no všade sa to zvrhlo na hádku.Takze hľadať v tych hádkach odpovede je ťažké
Moj ma 2r 3m a este nema toto ockovanie. Aj sa ho bojim- po precitani niektorych prispevkov tu na mk,no aj este nebol poriadne zdravy. Bud bol chory alebo mal ekzem,tak odkladam no dufam,ze coskoro bude fit a budeme to mat za sebou. Inak mam kamosky,co sme otehotneli po sebe v rozpati par mesiacov,je nas 9 😉 a vsetky deti to maju za sebou v normalnom termine a bez nu
Starsia mala 2 a pol roka, mala prelieceny ekzem, ale stale ho teda mala viditelny a ucinok mierny vysyp, inak nic, ani ekzem.sa jej nezhorsil. Mladia MMR ako takmer 21 mesacna, bez teplot, vysypu, aktualne je dva tyzdne po ockovani..akurat teda tiez ekzematicka a tyzden po ockovani sa dost vysypala, takze sme tan,kde sme boli pred mesiacom..ale dalo sa s tym.pocitat..no dufam,ze to bude vsetko, co sa tyka NU tejto vakciny.
Mal 3 roky. Nedostal ani teplotu, akurát som si všimla, že v noci sa mi vrtí a horšie spí. Tiež sme odkladali kvôli opakujúcim sa chorobám. Nelutujem. Aspon to prebehlo úplne v pohode.
Dcéra bola očkovana pred 7 dňami, 18. mesiacov, zatiaľ bez NU, dúfam že sa nič nezmení... 😉
Cca pred dvoma tyzdnami sme nechali zaockovat 15mes.syna na mmr. Od dna kedy dostal vakcinu nespavost v noci, mrzutost v noci aj pocas dna, placlivy cez den hlavne v noci. Pocas spanku plac, krik...Na 10den vysev po celom tele aj s teplotami....Lietali sme po koznom, pediatrii. Sama neviem ako zhodnotit tuto situaciu, ale neboli vylucene ani samotne osypky, siesta choroba, vysyp z jedla, crp negat. Ale ja som matka a videla som ake neziaduce ucinky zacali odo dna kedy mu bola podana vakcina. A ked mi na koznom lekarka povedala, ze napr.taky ekzem sa po ockovani dietatu zhorsi, pritom mi bolo povedane predtym nieco ine tak neviem co si mam o tom mysliet. Nechceli sme hazardovat a nedavat ockovat deti len kvoli tomu, ze na nete je xy tem o tom. Ale som presvedcena, ze tato vakcina jednoznacne niektorym detom moze sposobit vedlajsie ucinky tak ako mojmu synovi.
Je to loteria nemusi sa stat nic ale aj ano. Pozri pribaloby letak ak chodis k odbornym lekarom porad sa. Mozu ti tu vsetci pisat skusenosti ale tcoje dieta je ine. Ono jedna vec je reakcia bezprostredne po ocko a po case. Mozu byt aj dlhodobejsie problemy resp co sa prejavia az po rokoch. Tazko povedat.
@alenky drzim palce aby ste boli znova fit. moje dvojicky tak prestali spat po podani hexa vakciny. maju uz 6 rokov a kvalita spanku je este dodnes nepostacujuca. samozrejme ani nam nepotrvdrila dr. ze to je z ockovania, ten plac, mrzutost a nespavost. az lekar ktoreho sme nalsi po zmene bydliska a mimo SVK nam potvrdil, ze sa to stava. MMR sme ani nedali.
cim neskor, tym lepsie
Neockovali sme a ani nevidim dovod.
mala 15 mesiacov tak ako je to v ocko kalendari..ziadne neziaduce ucinky..ani zvysena teplota...ked sme menili pediatricku nechcela mi verit ze to uz ma za sebou :D
všetky moje 3deti boli očkované MMR podľa očkovacieho kalendára. Nežiadúce účinky mal len syn. CCa na 10. deň výsyp a zvýšená teplota. Prešlo behom 2 dní. Nič hrozné. Určite lepšie akoby mal dostať osýpky, mumps či ružienku. Dcéry bez negatívnych reakcií. Názory antivakcinačných fanatikov nebrať vážne. Neskutočne zavádzajú, preháňajú, zveličujú. Dať na zdravý sedliacky rozum a dôverovať pediatrovi.
2 roky a žiadna reakcia - obe deti
Starší v 18 měsících, mladší v 15. Oba bez jakékoliv reakce, ani neplakali u očkování 🙂
My sme mali skoro 2 roky , bez problémov
Moj maly ma 2 roky a 4 mesiace a toto ockovanie nema a ani mat v blizkej dobe nebude. Ma totiz alergiu na jednu zo zloziek tejto vakciny. Aj sme sa ale s priatelom bali ho dat zaockovat touto vakcinou, tak sme radi, ze to nakoniec dopadlo takto...
ked chces ockovat mmr tak daj az vtedy, ked pojde do skolky/skoly. A davaj to postupne po malych davakach nie jednu trojitu konsku davku.
Ockovali sme v 15 mesiaci. Nemal ziadne vedlajsie ucinky.
prvy mal 20m, lebo lebo skor bol stale. chory a potom som. uz bola v porodnici s mladsou tak. sme ho ockovali ked som sa vratila.. reakciu ziadnu nemal..
druha mala. 17m a ockovala som ked mala. rozbiehajuce sopliky, bala som sa dlhsie cakat, lebo bola prave epidemia v berline a my sme casto cestovali.. reakciu nemala ziadnu..
treti ma. 16m a este nie je ockovany, ale on ma nejaku slabu imunitu, momentalne na nu berie lieky.. ma este naplanovane ocko na zltacku a az potom mmr, tak rozhodla nasa dr.. ale zase je chory, tak fakt neviem ako to bude..
Prvy krat mala 12 m, druhy krat 4 roky. Ziadne vedlajsie ucinky.
žiadne NU lebo žiadne očkovanie na MMR sa nekonalo, keby som verila očkovaniu musela by som predsa isť prikladom a dať preočkovať aj seba, lebo myslim že moje ročníky už vo veľkom protilatky nemaju.
syn 15 mesiacov a ani zvysena teplota a dcera 5 rokov a ani zvysena teplota. My sme obisli bez problemov. 😊
@anicka766 samozrejme, že sme komplet zaočkovaní. a ešte aj všelijakými nepovinnými sra....kami. Ja ako matka by som nikdy mojim rodičom neodpustila, že by ma nedali zaočkovať proti ružienke a ako tehotná by som ju dostala a moje dieťa by bolo vážne poškodené. Nedá sa mi nereagovať.
2 roky mal a na 8 den mal 38.5 . Co sa tyka ockovania tak uplne pohoda a to som mala velky strach. Ale to co mu vakcina vyprovokovala nebol neziaduci ucinok. Islo o mohutny vysyp vyrasiek apec syndrom (co uz pred ockovanim v sebe mal ale ja ani lekarka sme nevedeli ze je to ten virus lebo to zo zaciatku vyzeralo ako potnicky...). Takze nemat v sebe ten apec tak ockovanie bolo OK s kratkodobou zvysenou teplotou