Koľko dní trvajú teploty z MMR vakcíny?

19. máj 2024

Dobry vecer maly teplotuje uz druhy den 39,3 max najviac.. a uz po cca 3 hodinach zas stupa. Prosim Vas kolko dni trva tato teplota? Dakujem

trinityf
19. máj 2024

To nie je z mmr vakciny. Take vysoke teploty z vakcin nebyvaju. Max do 38. Trva mozno den dva, aj to sa objavi asi po tyzdni od ockov.

dzulli1980
19. máj 2024

Z MMR vakcíny nebývajú teploty (možno mierne zvýšená) ... ak sa čosi prejaví cca 10 - 14 dní od očkovania, aj to zvykne byť "len" výsyp ... za mňa chytil Tvoj syn čosi iné, čo s očkovaním vôbec nesúvisí.

nika23t
19. máj 2024

A kedy bol očkovaný? Po MMR až po cca 14 dňoch môžu nejake reakcie nastať, a to nezvykne byt vysoká teplota.

autor
19. máj 2024

V piatok bol 10den od ockovania. Kamaratka co ma syna tiez mal 39 teploty a tiez 10 den od ockovania. Dakujem za info budem volat zajtra doktorke.

autor
19. máj 2024

@nika23t mne bolo povedane ze reakcia byva 7 az 10 dni 🤷‍♀️

nika23t
19. máj 2024

Jasne, to je približne tych 14 dní, ale môže byť nejaká reakcia aj skôr. Tak uvidíš, co povie Dr. Každopádne maličkému veľa zdravia, nech je čím skôr v poriadku ❤️

prihlasenemeno
19. máj 2024

U nás 10. den po očkovaní. Teplota trvali 5 dní do 40 st. Od 3.dna vysyp. Prekonala oslabenu formu osýpok po ockovani

autor
19. máj 2024

@prihlasenemeno tak asi je to individualne 🤷‍♀️ v piatok vecer zacali teploty a od vcera a aj dnes cely den take vysoke..

lenkakravcova
19. máj 2024

U tak malého dieťaťa je to na pohotovosť. Ja by som nečakala.
Mne deti pri takých teplotách mali zápal obličiek a niečo ako salmonelozu. Tak vysoké teploty nebývajú len tak z očkovania ak tam nie je infekcia. Choď na pohotovosť a poziadaj ich nech urobia CRP. Aj takto v noci.

lienka.7
19. máj 2024

Tiež som za vykonanie CRPčka. Pokojne aj pohotovosť.

anjelicek26
19. máj 2024

Sla by som na pohotovost, ak je to z vakciny, tak je to velmi zriedkava reakcia a byt pod dozorom na infekcnom na mieste... a ak to nie je z vakciny, napriklad schytala nieco ineho posledne dni, zbytocne stracate cas a neriesite to...

aliaray1
20. máj 2024

Ahoj a zrazala si ich ako? Nasa po mmr vakcine (2 davka) mala oslabenu imunitu, zacal ju chytat kasel a velka nadcha, bolesti hlavy, nechutenstvo, zaroven jej sli zubky no ockovanie sme nemohli odkladat, teploty vysoke (nepamatam si uz presne). Hned sme podavali na kasel stoptusin sirup (po 2 davke kasel ustal), kvapky do nosa a stale odsavali. Sople trvali 3 dni. Zrazali sme letnou sprchou, ale nezaberala a tak sme nasadili nurofen sirup a pomohol aj na horucku aj bolesti. Mala asi 3 davky a smitec. Po 3 dnoch len doznela nadcha, akoby jej nic nebolo.

Ak si podavala antipyretika na zrazanie a nezabrali, tak presne ako pisu baby, asap k lek.dnes, je to uz 3.den horucok a to uz je na lekara alebo pohotovost.

janage
20. máj 2024

Co znamená stúpa? Zrazila si na 37 a stúpa postupne, že do tých 4 hodín zas 39? Ci do hodiny dvoch od podania lieku zas 39?
Zrátať okrem liekov môžeš aj vlaznym kúpeľom, zábalom....predpokladám, že ide o prvé mmr očkovanie. Zavolaj lekárke a porad sa min. či môžeš po 4 hodinách striedať nurofen s panadolom. U starších detí sa určite môže. Alebo pozri na letáku či nie je info. Štandardne pravidlo je u mňa, ze ak sa stav zhoršuje alebo za 3 dní nezlepší, kontaktovať lekára.