Dobry vecer maly teplotuje uz druhy den 39,3 max najviac.. a uz po cca 3 hodinach zas stupa. Prosim Vas kolko dni trva tato teplota? Dakujem
Z MMR vakcíny nebývajú teploty (možno mierne zvýšená) ... ak sa čosi prejaví cca 10 - 14 dní od očkovania, aj to zvykne byť "len" výsyp ... za mňa chytil Tvoj syn čosi iné, čo s očkovaním vôbec nesúvisí.
A kedy bol očkovaný? Po MMR až po cca 14 dňoch môžu nejake reakcie nastať, a to nezvykne byt vysoká teplota.
V piatok bol 10den od ockovania. Kamaratka co ma syna tiez mal 39 teploty a tiez 10 den od ockovania. Dakujem za info budem volat zajtra doktorke.
@nika23t mne bolo povedane ze reakcia byva 7 az 10 dni 🤷♀️
Jasne, to je približne tych 14 dní, ale môže byť nejaká reakcia aj skôr. Tak uvidíš, co povie Dr. Každopádne maličkému veľa zdravia, nech je čím skôr v poriadku ❤️
U nás 10. den po očkovaní. Teplota trvali 5 dní do 40 st. Od 3.dna vysyp. Prekonala oslabenu formu osýpok po ockovani
@prihlasenemeno tak asi je to individualne 🤷♀️ v piatok vecer zacali teploty a od vcera a aj dnes cely den take vysoke..
U tak malého dieťaťa je to na pohotovosť. Ja by som nečakala.
Mne deti pri takých teplotách mali zápal obličiek a niečo ako salmonelozu. Tak vysoké teploty nebývajú len tak z očkovania ak tam nie je infekcia. Choď na pohotovosť a poziadaj ich nech urobia CRP. Aj takto v noci.
Tiež som za vykonanie CRPčka. Pokojne aj pohotovosť.
Sla by som na pohotovost, ak je to z vakciny, tak je to velmi zriedkava reakcia a byt pod dozorom na infekcnom na mieste... a ak to nie je z vakciny, napriklad schytala nieco ineho posledne dni, zbytocne stracate cas a neriesite to...
Ahoj a zrazala si ich ako? Nasa po mmr vakcine (2 davka) mala oslabenu imunitu, zacal ju chytat kasel a velka nadcha, bolesti hlavy, nechutenstvo, zaroven jej sli zubky no ockovanie sme nemohli odkladat, teploty vysoke (nepamatam si uz presne). Hned sme podavali na kasel stoptusin sirup (po 2 davke kasel ustal), kvapky do nosa a stale odsavali. Sople trvali 3 dni. Zrazali sme letnou sprchou, ale nezaberala a tak sme nasadili nurofen sirup a pomohol aj na horucku aj bolesti. Mala asi 3 davky a smitec. Po 3 dnoch len doznela nadcha, akoby jej nic nebolo.
Ak si podavala antipyretika na zrazanie a nezabrali, tak presne ako pisu baby, asap k lek.dnes, je to uz 3.den horucok a to uz je na lekara alebo pohotovost.
Co znamená stúpa? Zrazila si na 37 a stúpa postupne, že do tých 4 hodín zas 39? Ci do hodiny dvoch od podania lieku zas 39?
Zrátať okrem liekov môžeš aj vlaznym kúpeľom, zábalom....predpokladám, že ide o prvé mmr očkovanie. Zavolaj lekárke a porad sa min. či môžeš po 4 hodinách striedať nurofen s panadolom. U starších detí sa určite môže. Alebo pozri na letáku či nie je info. Štandardne pravidlo je u mňa, ze ak sa stav zhoršuje alebo za 3 dní nezlepší, kontaktovať lekára.
To nie je z mmr vakciny. Take vysoke teploty z vakcin nebyvaju. Max do 38. Trva mozno den dva, aj to sa objavi asi po tyzdni od ockov.