Ahojte,
boli sme na navsteve s mojim skoro 5mes.syncekom cca pred tyzdnom.
Dnes mi povedali,ze dcera dostala kiahne(tych u ktorych sme boli na navsteve),
a teraz neviem,ci ich moze moj maly dostat,nedostal sa priamo do styku s tou malou,bol v kociku alebo mne na rukach,je plne kojeny.
O tyzden mame dalsie ockovanie a teraz neviem...
budem vdacna za rady...
Ahoj.inkubacna doba je 14-21 dni.Moze dostat.Nemusi.Tiez kojim a chytili sme ich.My sme dostali kiahne v 9 mesiacoch.Ockovali sme az po vylieceni.Konzultovala som to s pediatrickou.Ak budes mat otazky.Kludne sa pytaj.Drzte sa 😉
no urcite neockovat kym neuplynie inkubacna doba 21 dni. A neockovat este nejaky cas po vylieceni.
kika2111 Dieta je vraj infekcne max 48 pred vysevom pupacikov. takze ked ste boli na navsteve pred tyzdnom a ona sa vyhadzala az dnes, tak by ste to dostat nemali. ale tiez by som asi radsej s ockovanim pockala, ved sa nic nestane ked to odlozite
dieta ma byt pri ockovani UPLNE ZDRAVE. ani sopliky, ani zubky NIC
urcite pockaj tych 21 dni a neockuj. Zavolaj doktorke a odlozte ockovanie.
Ockovanie posunte o mesiac.
Posun ockovanie pre istotu. Moj maly mal teraz dva roky a kvoli častým skolkarskym infektom chytenym od staršej dcérky mal tretí prevenar ockovany az pred troma týždňami. Čiže sklz rok a nevadi. Hlavne, nech je babo zdrave, ked sa ockuje. Uplne zdrave
Nám doktorka povedala, že 21 dní máme čakať, tak čakáme - a tiež sme neboli priamo v kontakte, ale ja som ostala pokojnejšia aj ja, ako keby niečo prepuklo. Spýtaj sa lekára.