Ahojte, v akom veku ste dali svoje deti zaockovat proti hepatitide, kiahnam, encefalitide prip meningokokom?
Dakujem ;)
Proti hepatitide cca 8 mes pred nastupom do MS, aby sme stihli obe davky do zaciatku skol.roka
rotavirus a nelutujem
hepatitída a+b vtedy keď boli deti malé sa ešte na B neočkovalo 😉
@petricka1984 zltacka po povinnych a meningitida pri nastupe do skolky.
Druhu dceru rotavirus v pol roku, proti meningitide v 12mesiacoch a syna v dva a pol roku.. Chcela by som aj proti encefalitide a zltacke, ale to podla fin. moznosti.. Chcela by som stihnut hlavne starsieho, pojde mozno do skolky ak ho vezmu.. Kiahne uz mame za sebou 😀
kedy ? nikdyyy 😀 ..ani keby tanky padali. teme sme sa dlho venovali a cim viac sme studovali , tym viac klesala nasa chut ockovat ..az sme zistili ,ze nechceme ockovat vobec nic. specialne po tom ekzeme , ktory "nahodou" vznikol par dni po ockovani ^^
kto nema zaujem o autoimunne poruchy u svojho dietata odporucam zistit si viac infa o ockovani - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
drzim palce.
@prevenar na to sa nikto nepytal mam taký pocit 🙂 prosim nezacinajme zase temu pre a proti, ved rieste si to vo vlastnych skupinach a nerobte si tu reklamu ...
a k veci: my sme ockovali proti hepatitide B neskor, kedze vtedy to este nebolo povinne (skoda) a aj HPV v cca 12 rokoch
@ghostsgirl Prečo? Aj odpoveď nikdy, vôbec a podobne je presná a výstižná na danú a položenú otázku. 😉
A nikto tu nič nezačína, len sme v krátkosti podali odpoveď na otázku...
@evittam cakala som, ze presne toto niekto napise :D ano mas pravdu, ale ta reklama je tam uplne zbytocna nemyslis? 🙂
btw otazka znela kedy a nie ci ked uz chceme ist do detailov🙂
@ghostsgirl Kedy - je viac-menej časová otázka - nikdy - odpoveď. A aká reklama - myslíš ten link na skupinu kde je každý kto nad tým aspoň trošku rozmýšla vítaný? ....Reklama je o úplne niečom inom - skús si to naštudovať.
@ghostsgirl huh ? ty si kto , nejaka moderatorka ? policia fora ? preco vlastne na mna reagujes ? ..ja odpovedam na otazku prispevku, zaronen nic nezakladam, ziadne pre - proti ma nijako nezaujima. venuj sa teme prispevku a nie mne 🙂
Tiež nikdy, nič 😉
ach jaj, zase sa nam tu zbehla materska skolka, ktora sa potrebuje hadat, osocovat, odporucat nastudovanie si veci, o ktorej sami nic nevedia... naozaj nemam naladu na toto, uz som z toho akosi vyrastla... len som chcela upozornit na to, aby ste si tu nepropagovali svoju skupinu, kedze je to uplne mimo temu... a ako to dopadlo? Nakoniec tu spamujem este aj ja, ale kedze nikoho tieto nase vymeny nazorov nezaujimaju... tymto koncim
Proti rotavirom a musim povedat, ze som vdacna za to. A ked mala 2,5 roka, tak proti ovcim kiahniam. A este planujem proti zltacke. Ale az na jar. 😉
@ghostsgirl dakujem za nazor, a tiez za to, ze si sa tu pokusila spravit poriadok 🙂
@prevenar a
@evittam - ghostgirl ma pravdu, pytala som sa kedy, nie ci .. Tuto otazku mam uz davno zodpovedanu. Ostatnym dakujem za odpovede ;)
@petricka1984 v 6ti mes.proti rotavirom, v 3r proti žltačke a v 3,5r proti meningitide. 😉 😉
proti rotavirusom - v prvom polroku, bolo to dobré rozhodnutie.
proti kiahňam - spolu s vakcínou proti rubeole, mumpsu a osýpkam,
proti žltačke - pred nástupom do MŠ
Obidvoch proti rotavirusom v pol roku a teraz má syn 7 a dcera 3 dávame hepatitídu. Nad encefalitídou rozmýšľame, ale presťahovali sme sa do oblasti kde zatiaľ nie sú ale akonáhle sa rozmnožia aj tu tak dáveme očkovať (predtým sme bývali v Nitre a tam ich bolo strašne veľa). A čo sa týka kiahní, keď bol syn malý tak som to riešila s jeho doktorkou, tá mi povedala, že je to nové očkovanie a nevie či bude chrániť celý život, že ona by ho svojim deťom nedala očkovať, tak sne nedali a v 3 rokoch ich prekonal, tak to má za sebou a dcéra ich mala ako 2 ročná, takže už sú v pohode.
proti hepatitide ked obaja starší isli na strednu a kedze tbc uz nieje povinne a Marek bol ešte zaockovaný tak v 10r mu dam spravit protilatky a ked bude treba bude zaockovaný.
@monikver
@marika_marika
@rybka13 môžem sa spýtať prečo ste sa rozhodli pre rotavirus? Máte nejakú skúsenosť?
Deti boli zaočkované proti žltačke. Syn vo veku 3 roky, dcéra 6 rokov, tretieho dáme tiež vo veku 2-3 roky.
Žltačka je nepovinné očkovanie? ja som myslela že je v tej hexavakcíne
@jana_eyre meningitída to by som asi mala dať 😲
Ja som nerozmýšlala nad tým doteraz, náhodou som zbadala túto tému. My cestujeme dosť, a ja mám očkovania na všetko čo existuje vrátane žltej zimnice. Ale deťom som nedala nič navyše a teraz to asi nestihnem, najbližšie ideme v marci do mexika 😲
@extrate a tak to by ste mohli stihnut.. Pozeram do ocko preukazu a ockuje sa iba raz (teda ta vakcina co chrani najviac) od 12tich mesiacov.. Stalo nas to 49 na jedno dieta a nemali ziadne neziaduce ucinky.. Odvtedy troska kludnejsie spavam, lebo ja som na meningitidu myslela pri kazdej teplote..
Proti rotavirom 🙂