Kedy sa očkuje?

dadakiri
4. aug 2013

ahojte maminy, viete mi prosim napisat poradie, kedy sa ockuje co? nasla som na uvzsr.sk zoznam, ktory mi ale nic nehovori. moc dakujem!

lauricka
4. aug 2013

a nasla si si aktualny ockovaci kalendar? lebo tam mas vsetko potrebne.Je aj na uvzsr alebo aj tu http://www.zdravie.sk/clanok/49460/ockovaci-kal...

bralilienka
4. aug 2013

a nezabudni si stiahnuť aj príbalové letáky ktoré nájdeš na stránke firmy, ktorá vyrába vakcíny: GSK... a veľkú pozornosť venuj dlhej stránke s nežiadúcimi účinkami. A ver, že nie sú také zriedkavé, ako uvádzajú. Zváž si všetko pre a proti, aby sme sa nestretli v skupine: Máme následky po očkovaní... Dobre sa rozhodni, či je väčšie riziko riskovať, že tvoje dieťa chytí chorobu, ktorú nemá problém vyliečiť, či inú chorobu, ktorú v týchto životných podmienkach nemá šancu chytiť, alebo podstúpiť riziko doživotne zničenú imunitu a zdravie z toxínov vo vakcínach. Rozhodni sa správne, my sme sa rozhodli veľmi zle.

stanislavao
4. aug 2013

http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-2-Ockovac...
a ziadne vedlajsie ucinky nemusite citat. je to chore, co sa uz deje na slovensku skupinou ludi, co su proti ockovaniu. mam 2 deti, obe ockovane. nemali ziadne vedlajsie ucinky. ak by som sa mala opat rozhodnut medzi ockovanim, ci neockovanim, tak jednoznacke zaockovat. vsetko ma svoje riziko, ale riziko ockovania je mensie, ako riziko neockovania.

marian86
4. aug 2013

mimochodom najlepšie ti povie a poradi pediatrička... 🙂

aristka
4. aug 2013

určite si očkovanie daj vysvetliť svojmu lekárovi ,pýtaj sa ...len sa nenechaj vystrašiť,tvoj lekár pozná zdravotný stav tvojho dieťaťa a ak mu veríš a zveríš mu svoje dieťa ,treba mu dôverovať aj ohľadom informácií....inak najlepšie ak ti očkovací kalendár dá tvoj dr.v poradni,skús sa spýtať a možno ho má vytlačený... 😉

tasiko
4. aug 2013

pise Igor: http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-2-Ockovac...
a vsetky vedlajsie ucinky treba citat. je to chore, co sa uz deje na slovensku skupinou ludi, co su za ockovanie. mam 1 dieta, ciste ako lalia.takze nema mat z coho vedlajsie ucinky. ak by som sa mal opat rozhodnut medzi ockovanim, ci neockovanim, tak jednoznacne neockovat. vsetko ma svoje riziko, ale riziko ockovania je vacsie, ako riziko neockovania(samozrejme to neplati pre niektorych mimozemstanov ktori ovladaju uz internet). 😉

alena16
5. aug 2013

@marian86 Pediatrička ti poradí akurát tak to, čo je najlepšie pre ňu, nie pre tvoje dieťa...

syrik
5. aug 2013

Áno, lekár pozná zdravotný stav dieťaťa, môžeš mu aj veriť, koľko len chceš...Akékoľvek super vzťahy by ste medzi sebou mali, aj keby lekár bol proti očkovaniu, nebude Ťa odhovárať....pretože by šiel proti zákonu a koniec koncov, proti sebe...On kvôli Tvojmu dieťaťu nebude riskovať stratu licencie...
Je toľko tých rekakcii po očkovaní, moja dcéra má, moje okolie má, je tu toho kopec na nete, už aj v niektorých časopisoch, no niektorým sa nie a nie otvoriť oči... stanislavao - to, že Tvoje deti nemajú reakcie, ešte neznamená, že neexistujú....

daniela242
5. aug 2013

Stanislavao: Prečo by preboha nemala čítať príbalový leták s vedľajšími účinkami. Myslíš že výrobcovia vakcín tam tie NU uviedli pre srandu králikov? To nie sú nejaké fiktívne internetové žvásty to sú skutočné príznaky, ochorenia atď..., tak aké nečítanie...Veď to chce dať do tela vlastného dieťaťa tak snáď si dopredu zistím čo a ako....
A teraz o otázke, na stránke uvzsr je aktuálny zoznam a podrobnosti si zisti u svojho lekára, ak je lekár férový tak ti vysvetli všetko dopodrobna...

baryana
5. aug 2013

daniela242, asi si nepochopila, ze stanislavao pisala pravy opak vyssie pisaneho prispevku a tym zrejme chcela trosku aj ona z tej "opacnej strany" prispiet takym sposobom, aky sa tu na 99% pouziva. v otazke, alebo diskusii sa objavi slovo ockovanie a hned rad radom prispievaju "neockovanci" o tom, ake je ockovanie zle, nebezpecne atd, bezohladu na to, aka bola otazka. tato je toho prikladom. dadakiri sa pyta, kedy sa ockuje a hned prvy prispevok je o zvazovani ockovania, ale ziadna odpoved na danu otazku. tak asi tak.

zuzanahc1
16. aug 2013

ja mám podobnú otázku.. My sme boli naposledy zaočkovaný v 18tom mesiaci a teraz nás to čaká až v 6 rokoch?? ak som to správne pochopila podla toho očkovacieho kalendára..