Ahojte. Vedel by mi prosim niekto povedat, kedy najneskor mozem dat deti zaockovat tretou davkou hexy a Prevenara? Druhu davku mali v auguste, na tretiu sme mali ist niekedy vo februari. Vtedy vsak dostali 40tky horucky, chcela som pockat, kym budu uplne fit, medzitym ochorel muz, tak som to nechcela riskovat a teraz su uz mesiac baby soplave, takze ich urcite nezaockujem. doktorka im robila vytery, pozerala ich, vsetko maju ok, vravela, ze keby mali len priesvitne sople, tak to nevadi, ale ja ich isto nezaockujem, kym nebudu uplne bez soplov. Len sa chcem opytat, ci niekto vie, dokedy najneskor je 'lehota' na tretiu davku. Niekto mi spominal ze tusim 9mesiacov od poslednej davky by to malo byt. Baby maju teraz 15 mesiacov. Dakujem
Ja som malú ockovala až v 18 mesiacoch,je tam termín od 15 do 18 mesiaca,takže kľud🙂
Od 15-18 m nie je nahodou uz MMR? Dve davky hexy a prevenaru uz maju za sebou. Teraz mali mat tretiu, poslednu..
Ahoj, my odkladáme 3. dávku už 3 mesiace a v pohode, doktorka povedala ze sa to môže odložiť. Teraz má zasa nádchu, kašeľ, tak neviem kedy sa tam dostaneme. MMR sa zrejme tiež posunie, musí tam byť tolerancia, veď veľa detí býva chorých aj celú zimu (hlavne keď starší súrodenec stále niečo donesie zo škôlky...- ako u nás)
mmr je od 15m do kdykoliv,horni hranici snad nema ne?
Treti hexu -. booster proste 6 až 12mesicu po te druhe.... zatim mate asi 8m po druhe, je to tak? tak je cas..
@dvojickymk áno pomýlila som sa,prepáč:(
@dvojickymk preockovat treba do 12 mesiacov od druhej davky.
Očkujete 2+1 hexu a no, 2 davky za vami, treti jde dat 6-12mesicu po druhe..mate cas.
pro splenenivyhlasky v cr mame mit doockovano do 18m veku, zda je to na Sk taky tak nevim..