Kedy dať lieky od horúčky po očkovaní?

12. jan 2024

Kedy dat lieky od horucky po ockovani? Nad 38,5?

iivancova
12. jan 2024

Predpokladám, že sa bavíme o dieťati - ak je teplota meraná rektálne, lieky sa podávajú po odrátaní pól stupňa, tj keď má 38,5 dávam lieky. Ale niekde uvádzajú, že aj pri nižšej teplote sa môžu podať lieky, ak je dieťa plačlivé ubolené:

https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/dokum...

autor
12. jan 2024

@iivancova ma 5 roookov ..ma len 37,3 teplotu

jazula
13. jan 2024

Pri 37,3 by som nedávala. Ja dávam 2,5r pri horúčke nad 38,5 alebo ak veľmi plače, že ju niečo bolí. Pri 37,3 po očkovaní podľa mňa len telo začína pracovať a vytvárať protilátky. Ak teda nemá aj nejaké ďalšie nežiadúce/vedľajšie účinky.
37,3 je taká zvýšená teplota, že dieťa chvíľu pobehá a má pri tom pod tričkom tielko a hneď sa prehreje trošku 🤷‍♀️

autor
13. jan 2024

Boli ju hlava dost teraz sa zobudila s placom. A dogrckala sa nam. Je lepsie dat nurofen ci palaren ?

autor
13. jan 2024

Ale zaspala a niesom ista ci ju zobudit a dat je lliek alebo pockat

jazula
13. jan 2024

Určite by som ju nebudila kvôli lieku, ak jej bude zle, zobudí sa. Spánok jej najlepšie pomôže, je super že spinká 🙏.
Ja by som dala dcérke Nurofen (je aj protizápalový), keď by sa zasa zobudila s plačom, že ju niečo bolí. Ale som prvomama 2,5r dcérky, snáď sa ozve aj niekto skúsenejší.

autor
13. jan 2024

@jazula dakujeeem spinka teplotu nema merala som jej tak uvidim co bude do rana

autor
13. jan 2024

@jazula dakujem za radu 🙏

jazula
13. jan 2024

Inak ak grckala, nemáš čípok? Či Nurofen či Paralen, šla by som po istejšej forme.. Pre zaujímavosť, aké to bolo očkovanie? Povinné máme, chystám sa dať nejaké nepovinné, tak na čo sa pripraviť 🙈