Kašel po prvom očkovaní

zuzisasko
17. okt 2018

Posim vas boli sme na prvom ockovani prevenar 13+hexacima so syncekom a na 3 den mi zacal kaslat po vysetreni nam dr dala antibiot. lebo je zahlieneny a ze nema este protilatky presiel tyzden a kasle stale nema zapalene hrdlo ani soplik len vlhky kaslel tak nam zmenila lieky zacinam mat strach ze je to z ockovania mate niekto podobnu skusenost? Prosim len podobne skusenosti

sampo
17. okt 2018

ja si skôr myslím, že ste niečo chytili v čakárni... ale argumentu: je zahlieneny a este nema protilatky nie celkom rozumiem... 🙈

beky1813
17. okt 2018

Skor ste nieco chytili v cakarni. Len nechapem, naco hned atb?

zuzisasko
autor
17. okt 2018

@sampo dr sa vyjadrila ze dostane atb. Koli tomu ze nema protilatky na pripadny virus

aristka
17. okt 2018

@zuzisasko atb na pripadny virus...fakt ti to povedala .atb sa davaju na bakterie ,nie virus .

sampo
17. okt 2018

@zuzisasko protilatky na virus a atb? Fuha no... 🤦🏻‍♀️

tin007
21. okt 2018

@zuzisasko A proti akemu virusu by mal uz mat syn protilatky, ti dr povedala?
Ved Prevenar13 je proti vybranym penumokokovym nakazam (to nie su ziadne virusy) a Hexacima je proti tetanusu, zaskrtu, ciernemu kaslu, zltacke A, detskej obrne a hemofilovi typu B (co je bakteria).
Cize virusy, proti ktorym by sa mali synovi vytvorit protilatky sposobuju zltacku A a detsku obrnu, a pri oboch ochoreniach je prenos sposobeny nedostatocnou hygienou (zvycajne prenos spinavymi rukami tzv oralno-fekalna cesta).

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@tin007 nepovedala mi kasel stale pretrvava ideme zase na kontrolu

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@zuzisasko asi naozaj dostal nieco v cakarni a preco virus ,usudila tak preto lebo nema zapalene hrdlo a ani soplik len je zahlieneny a kasle pochopila som ju tak ze syn nema este vytvorenu imunitu a nevie sa branit tak mu dala lieky aj ked som si vedoma ze atb. Su na bakterie a nie na virus co ma aj trosku zaskocilo ale asi si nebola ista a nasa dr nepredpisuje atb. Len tak musi mat naozaj dovod takze neviem ,uvidime co bude na dalsej kontrole

soldi
21. okt 2018

@zuzisasko cize nema horucky, nezobrala ster, nezobrala crp, boli ste tri dni po ocko a ona dala atb? Na zaklade coho teda?

lucia147852
21. okt 2018

Moze ho mat z ocko. Citala si si pribalovy letak? Ocividne ani dr necitala. 1 zo 100 NU pri Hexe je kasel.

zuzisasko
autor
21. okt 2018

Nie necitala ale si ho vyziadam v utorok ideme na kontrolu

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@soldi nie nic nebrala nema horucky len kasel

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@lucia147852 a ak to ma z toho tak ako sa postupuje lieci sa ti alebo to prejde same?

lucia147852
21. okt 2018

@zuzisasko to neviem veru. O postupe by mala rozhodnut dr.

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@lucia147852 nasla som to na nete naozaj to tam je chcem vediet co mi na to povie ked jej to chrsnem do tvare ked som sa jej pytala ci to nema z ockovania zaprela ze to by sa mu prejavilo uz do dvoch dni on zacal kaslat na treti

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@zuzisasko toto je ciste svinstvo testuju na detoch vakciny ci uz ako to mam chapat a este to zapru vraj urcite nie z ockovania maju svedomie vobec

evittam
21. okt 2018

@zuzisasko Ake svedomie mas na mysli? Pediater si robí len svoju prácu -ma zaockovat zaockuje (cest vynimkam). Zodpovedna si ty ako rodic.

zuzisasko
autor
21. okt 2018

@evittam ok tak nerozumiem preco vobec nepripusta moznost neziaduceho ucinku po ockovani a ja ako rodic? tiez to nieje celkom moje slobodne rozhodnutie

evittam
21. okt 2018

@zuzisasko Prečo? No lebo by museli uznat,ze to co pichaju do tvojho dietata nie je az take bezpecne. A akoze to nie je tvoje slobodne rozhodnutie? Ja som sa slobodne rozhodla, že nedam mojim detom pichnut ziadne vakcíny, ktoré su momentalne k dispozícii.

tin007
22. okt 2018

Respiracne ochorenia u deti su vcelku bezne po termine ockovania alebo prehliadky u pediatra. Vedci z Univerzity v Iowe zistili, ze taketo navstevy pediatra su spojene so zvysenim rizikom infekcie deti aj rodinnych prislusnikov (konkretne skumali chripke podobne ochorenia) do 2 tyzdnov od navstevy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24521589

prevenar
23. okt 2018

@zuzisasko pozri , ked tvoja lekarka nema mozog , tak aspon ty by si ho mala mat ... "dr sa vyjadrila ze dostane atb. Koli tomu ze nema protilatky na pripadny virus" ..treba spravit CRP , ci vobec ma zmysel davat ATB ..inak antibiotika su neucinne voci virusom . ^^ je to tvoje dieta a nikomu na nom nezalezi viac ako tebe, to mi ver. ta lekarka ma deti ako tvoje zrejme tisice.

co sa tyka kasla ..zrejme ste nieco chytili v nemocnici .

co sa tyka ockovania ..odporucam si nieco nastudovat o rizikach ockovania , kedze rizika existuju a su casto velmi vazne - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

drzim palec