Je tu nejaký právnik?

tatko_bebe
31. júl 2013

Hľadáme právnika, ktorý by bol ochotný s nami ísť na RÚZ ohľadom očkovania 🙂

mariuskaa
1. aug 2013

@tatko_bebe
Neviem, ci tam ides kvoli tomu, ze neockujes, asi predpokladam.
Nie som pravnicka.
SU sposoby, ako sa aj mozes vyhnut pokute... vela som o tom citala na nete, priklady .. matiek, ktore isli a povedali im svoj nazor. Vygoogluj. BOl tam aj super podrobny clanok, ako matka prisla vysvetlila, ze ake je to svinstvo, a nic nie je skumane...boli v uzase ze vie o problematike viac ako oni a dali jej pokoj.
Inak neviem ako na SK funguje, ked su vynimky.
V zahranici su 3 druhy legalnych vynimiek:
1. medicinska (dieta malo zle vedlajsie ucinky)
2. nabozenska (ani nemusis povedat akeho si vierovznania a povies, ze ockovanie je v rozpore s tvojim nabozenstvom). Myslim , ze aj na SK mas nabozensku slobodu, nie? mozes praktizovat hociake nabozenstvo, verejne a bez obmedzenia. Je to v ustave ci kde.
3. filozoficka vynimka... nesuhlasis s ockovanim vo vnutri, to tak necitis.
treba si len nastudovat svoje prava ake mas,

klincek
1. aug 2013

@tatko_bebe pokial nie je medicinsky dovod pre odmietnutie, resp. odlozenie ockovania, tak sa ani nenamahaj, neuspejes.
sama som pravnicka a pokutu som platila 😉

tatko_bebe
autor
1. aug 2013

@klincek ok a kolko si platila? zaujalo ma ze momentalne je podanie na Ustavnom sude

prevenar
1. aug 2013

@tatko_bebe

1) pravnik ti je RUVZ nanic. prides - vypocujes si monolog o tom ,ze si debil , ze neockujes +/- dostanes pokutu (0-320e) a ides domov. (cena za pravnika bude zrejme vyssia ako ta pokuta LOL )
2) mozes sa odvolat > vela indicii ako na to najdes vo verejnej teme - https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/ prebehni si oznacene prispevky na temu zakon, pravo a tak podobne ..
3) ak nebudes uspesny v odvolani - tak potom to mozes napadnut na sude - samozrejme snad jedine ,ze by sa nasiel pravnik , kt. to zoberie zadarmo ..kedze to by ta vyslo na par tisic eur ...a pokuta kt. dostanes bude zrejme do 100e - zalezi v kt. kraj .. v najhorsom to moze byt 320e co je od zaplatenia pravnika este sakra daleko ... takze.
4) otazne je ako to teraz prebieha , ked je to podanie na ustavnom sude, ze vlastni ci aj tak pokutuju dalej .

prevenar
1. aug 2013

@mariuskaa
@tatko_bebe

to s tym nabozenstvom su nezmysli .. a nie su ziadne sposoby ako sa vyhnut pokute , lebo ich zakony ani pravo nezaujimaju ..resp. zakony si vysvetluju vyrazne "po svojom"

1) musis mat potvrdenie od lekara a to nasledovne ..latka xyz sposobila zavazne vedlajsie ucinky, preto nedoporucujem dalej ockovat. - ak to nemas , tak koncis.
2) nabozenska sloboda je do bodu kym neporusuje ine zakony a hned si aj doma 🙂
3) tak to ta vysmeju hned od dveri 🙂

inull5
1. aug 2013

@tatko_bebe Pochybujem že v dnešnej dobe sa na to nejaký normálny právnik dá. ak hej, tak nejaký druhotriedny a taký ti bude nanič. A právnik ťa vyjde viac ako pokuta za neočkovanie. Zastupovanie ťa vyjde aj s papierovačkami od 700 eur vyššie

raffaella
1. aug 2013

@klincek
@tatko_bebe presne ako pise klincek, pokial nie je medicinsky dovod - vyslovene neodporucanie nejakeho lekara, tak ti je sa ani nenamahaj.Nasa dcerka mala silnu alergiu na vajcia v tom veku, na ktoru sme najviac poukazovali a v odvolacom konani nam navrhli ockovanie na specializovanom pracovisku, kde je jednotka prvej pomoci. A to sme mali niekolkostranove odvolanie.
Ano, da sa ist aj cestou sudu - unas ta moznost bola, ale za minimalnu pokutu sa mne do toho vobec nechcelo.

mariuskaa
1. aug 2013

@prevenar "vies to s tym nabozenstvom to su nezmysly" poznamkou ako si napisala.
tu v USA to uplne bezne funguje... Prave na zaklade nabozenskej vynimky ludia co neockuju funguju.
My tu mame dobrovolne ockovanie, ale aj tak je to vyzadovane.. a viac propagovane...atd...
a aj pri v stupe do skoliek, skol potrebuju recordy z ockovania,.. a historiu, a nato tato nabozenska vynimka funguje.
Myslim si, ze to je dost dobre si prestudovat, zakony na SK, ci je mozne otvorene praktikovat hociake nabozenstvo, a mozno sa opierat aj na to.
Alebo si najst po znamostiach lekara, ktory podpise vedlajsie ucinky, alebo vedlajsie ucinky fingovat... vymyslat si hned pri prvom ockovani... aby to bolo z cisto medicinskeho hladiska vynate, a nemuselo sa pokracovat v ockovani...

prevenar
1. aug 2013

@mariuskaa

- napisaL
- my zijeme na slovensku nie v usa ^^
- to ze sa dnes naucim nejake nove psie kusi , ako na RUVZ sa mi rano este ani nesnivalo 😵 😝
- tak peace 😎

mariuskaa
1. aug 2013

ja rozumiem,
@prevenar ze zijes na SK, ale urcite by som to nebrala ako srandu, kedze v zahranici to funguje.
Samozrejme, ja by som zaplatila pokutu a dovidenia, ale ludia sa snazia pokute vyhnut ,a vtedy nie je naskodu prestudovat si zakony a ci by sa nieco nedalo vymysliet.

prevenar
1. aug 2013

@mariuskaa
ak ta zaujima blizsie problematika neockovania v ramci slovenska, tak popripade 2x klikni na moj nick ..v mojom profile najdes odkazy na skupiny v ramci konika , ktore sa venuju prave tomuto. 🙂

klincek
2. aug 2013

@tatko_bebe platila som 99 eur (za dvojicky spolu) plus 16 eur trovy konania
pokial viem, podanie je v takom stadiu, ze sa este len rozhoduje, ci ho prijmu na konanie alebo nie-cize zatial akoby ani nebolo 😉