Dobry vecer,chcela by som sa spytat, ockuje sa aj ked sa prave prerezavaju zubky? Zajtra ideme na tretie ockovanie hexou, malemu sa tlacia tri zubky, tak som zvedava ze ci ho aj tak zaockuje.
neočkovala bych, i naše proočkovací mudra při prořezávání zoubků odkládá 😉 Dítě má dost trápení se zoubky a do toho ho ještě potrápit očkováním? Navíc je dítě oslabené..
ak nemá teplotu a soplíky ,jednoducho nič nebráni žiadny iný problém aj po jej vyš ,nie je dôvod prečo nie
ano. pokial sa aspon trosku hybe a z casu na cas aj dycha , tak na slovensku je ho mozne ockovat bez problemov.
prerezavanie zubov je normalny fyziologicky jav, nie choroba, ak je dieta zdrave nie je dovod neockovat
pokiaľ nemá vysoké horúčky tak ho môžeš dať zaočkovať,
Skus si precitat toto a urob si podla toho vlastny nazor http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-p... . Uz aj keby toto nebola pravda, tak pocas prerezavania je dieta viac nachylne na choroby. Moze nieco lahko chytit aj v cakarni + kombinacia s ockovanim... Ja uz by som to Dr. 2x nedovolila.
Je to tvoje dieta. Ak mas, co i len drobne pochybnosti, tak kludne povedz dr., ze pichnete nabuduce. Ty s nim budes den aj noc. Nie dr.
@dudkaaa 99% pediatrov ti povie, že "to nič nie je", že je to bežné a očkovať treba. Ja som čítala o tom nejaké články a z toho mi vyplynulo, že je to dosť riziko. Pri prerezávaní zúbkov sa zvyšuje hladina histamínu a prídatné neurotoxické látky z vakcíny sa jednoduchšie dostávajú cez hematoencefalickú bariéru, ktorá je v tomto veku aj tak ešte nedokonale funkčná).
Pekne je to zhrnuté v preloženom článku tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-p...
@nae a vieš čo je ten histamín a čo je jeho funkciou a na čo je vôbec hematoencefalická bariéra a čo je základnou stavebnou jednotkou ľudského tela...,si pediater alebo lekár alebo iný zdr.prac........ja viem ,.že nie ....a čo je biológia 😉 ,hovoriť mamičke len o tom čo som si prečítala nestačí ,na tieto odborné veci treba viac ,nie len si niečo prečítať....
nam doktor zaocoval pri prerezavani, a teda uz by som mu to nedovolila...radsej pockaj.
@prevenar zas je vidieť ,že máš znalosť na patológii, si dovolím povedať ,že sú čo sa diagnostiky týka najmúdrejší ľudia ,až ti niečo hovorí histológia ,tých pitiev je tak málo ,že ak by boli len o nich asi by nemali čo robiť ....tí ľudia si nezaslúžia výsmech ,ale úctu za ich múdrosť....takže si ozrejmi čo sa robí na patológii....
@dudkaaa mali sme taku situaciu a lekarka povedala nevadí a zaočkovala,bol to velmi tažky den aj noc.ale pokial si mysliš že to chceš posunut tak jej to povedz.