Je možné očkovanie 17 ročnej bez súhlasu rodiča?

22. nov 2021

Mám 17 a chcem sa dať zaočkovať najprv som bola proti ale nakoniec si uvedomujem že iná cesta nie je a nerobi mi to už problém akurát,že môj otec je zarytý antivaxer a odmieta tam ísť so mnou. Čo sa dá robiť v tejto situácii? S mamou sa nestýkam preto to nepripadá do úvahy. Ďakujem za všetky odpovede

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belllinka
22. nov 2021

zober hocijakého dospelého vo veku tvojho rodiča, a povie, že to je tvoj rodič, nepýtajú OP. Iba sa podpíše menom tvojho rodiča

tina4931
22. nov 2021

@belllinka úžasná rada,fakt🤮

belllinka
22. nov 2021

@tina4931 má 17, nemá 12, rok hore-dole.

annamalaga
22. nov 2021

Keby nebol ten covid ani by som neverila , koľko mame vzdelaných ľudí , ktorí vedia , čo sú to vakcíny. Ako sa vyrábajú a používajú , normálne som prekvapená, koľko neočkovaných je odborníkov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
22. nov 2021

@annamalaga Niekedy sa aj ja čudujem v akých rôznych oblastiach ma už život prinútil rozvíjať sa. Kto má záujem, ten sa učí. Môj manžel sa napríklad natoľko rozvinul, že mi už sám vymieňal v aute nielen olej a filtre, ale aj brzdy, spojku, ba dokonca aj prevodovku.
Toto nie je len v súvislosti s aktuálnou situáciou okolo Covid-19 alebo očkovaním, ale všeobecne. Netreba odsudzovať ľudí, ktorí majú záujem a vzdelávajú sa. Skôr sú odsúdeniahodní tí, ktorí v minulosti síce niečo vyštudovali, ale časť už zabudli a aktualizácie a vývoj nesledujú - nové materiály, nové technológie, nové postupy a tiež nové riziká.
Ľudské zdravie je krehké a telo musí vydržať celý život. Ja som rada, že ľudia sa začali zaujímať o svoje zdravie a mnohí si v tejto situácii zvyšujú nielen zdravotnícke, ale aj právne povedomie. Nikto nemá všetky informácie, ale z môjho pohľadu je lepšia cesta informovanosť ako slepá dôvera. A cesta najmenšieho odporu je síce najľahšia, ale z dlhodobého hľadiska nemusí byť najvhodnejšia.

matovicova
22. nov 2021

Skús sa poradiť s tvojou všeobecnou lekárkou, ona iste bude vedieť či sa to dá nejako obísť. Ale myslím si, že si budeš musieť počkať.

ter
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rebeka34d
23. nov 2021

@belllinka pýtajú OP

lacibo
19. dec 2021

@viestta ked sa to nedozvie, nepojde, naco by mu to hovorila

lacibo
19. dec 2021

@tanyan no neviem neviem ked ti 83 rocna suseda povie ze sa neda proti covidu ockovat kvoli genetickym mutaciam..neviem ci sa mam smiat alebo plakat..skor si myslim ze jej to nedoporucil jej politicky " vodca" preto to hovori, nie ze by sa nejako vzdelavala...bohuzial, je to vec politiky a to je velmi smutne..nie vec zdraveho rozumu..ten uz vela vela ludi nepouziva..