Je dobré dať Nurofen čípok ešte pred prvým očkovaním?

nathuska
28. nov 2013

Dnes ideme na prve ockovanie ako trojmesacny.Znama mi poradila dat este pred ockovanim nurofen cipok polovicu, ze ona dala svojmu synovi a nemali ziaden problem s horuckami, naopak pri starsej dcere nedala a mala horucky.davali ste niektora cipok este pred ockovanim?

monikaaa89
28. nov 2013

Ahoj.aj my ideme dnes na prve ockovanie.mam s toho strach.ale snad to dobre zvladneme.o tom cipku som to nepocula.mne prave dr povedala ze znizovat horucku treba az ked ma38,5 ze je dobre nechat telo troska zabojovat s tou horuckou.tak ja dopredu nebudem davat nic.uvidim ako bude ked prideme domov...ani tebe dietatko nespi ked si tu?ahoj

stanislavao
28. nov 2013

@nathuska to je hlupost. lebo nie kazde dieta ma od ockovania teploty. moje deti teploty nikdy po ockovani nemali a naco dieta zbytocne dopovat liekmi. ak po ockovani bude mat vecer teplotu, dajte sirup paralen ale urcite nedavajte oblbovaky preventivne. ved ani dospely sa nenapchava preventivne liekmi, aby nebol chory.

simonkazga
28. nov 2013

súhlasím so @stanislavao. Aj moja Emma zvláda zatiaľ očkovania bravúrne bez teploty. Detičkám sa má znižovať teplota až keď je nad 38,5. Keď ho budeš dopovať preventívne chémiou, tak je šanca, že potom pri reálnych teplotách nezaberie.

nathuska
autor
28. nov 2013

@monikaaa89 ahoj,no nespalo 🙂 hladne bolo 🙂 nedam ani ja ten cipok.vacsina mamiciek mi tu napisali,ze to neni dobre tak dam radsej na ich radu.

nathuska
autor
28. nov 2013

@monikaaa89 daj vediet potom ako ste to zvladli 🙂

aristka
28. nov 2013

antipyretiká sa nedávajú preventívne ...

linda20111
28. nov 2013

@nathuska ahoj, cipok by som nedavala ale radsej sirup Nurofen, mozes aj dopredu, ale staci ak das ked pridete domov

radkanika
28. nov 2013

Ak už ste sa predsa rozhodli očkovať, tak žiadny paracetamol!!! na to treba dávať pozor, pretože ešte viac zhorší pri očkovaní stav a príznaky majú dlhší priebeh. Veľa veľa som o tom nie len čítala, ale diskutovala aj s rôznymi lekármi (3x detský, alergologička aj neurológ) + s ľuďmi všeobecne zo zdravotníctva, na základe súhrnu zo všetkého ja očkovať teraz nedám, ak, tak určite až vo 2 rokoch najskôr. V každom prípade ak už, tak po očkovaní, ak stúpne teplota, treba dať IBALGIN Baby!!!! Je od 3 mes. a aktívne bojuje so zápalom a bolesťou.

sissy27
28. nov 2013

@radkanika len pre upresnenie - nurofen má rovnakú účinnú látku ako tebou spomínaný ibalgin - oboje sú na báze brufenu, majú rovnakú účinnú látku, len iný obchodný názov... paracetamol je napr. paralen alebo panadol 😉

@nathuska nie každé dieťa musí mať po očkovaní teplotu, takže preventívne by som nedávala, ak teplota vystúpi, tak liek podáš potom, zabrať by mal cca do pol hodiny...

radkanika
28. nov 2013

@sissy27 súhlasím, ja som písala len upozornenie na paracetamol, lebo viem, že mnohé maminy podajú dieťaťu práve panadol.

linda20111
28. nov 2013

@sissy27 presne tak, Nurofen sirup som davala aj preto ze maly bol po ockovani podrazdeny, vela plakal, bolela ho nozka kde bol zaockovany a sirup mu zabral aj na bolest aj na teplotu. Preto prave Nurofen

sissy27
28. nov 2013

@radkanika tak ja len, že zakladateľka sa pýtala na nurofen a ty si napísala, že paracetamol v žiadnom prípade 😅 tak to trošku pomýlilo 😉

radkanika
28. nov 2013

@sissy27 jaj, tak áno, to som si neuvedomila 🙂 v každom prípade myslím, že info neuškodila.

lenadka
28. nov 2013

@nathuska namiesto nurofenu radšej dať dieťaťu lokálne anestetikum na miesto vpichu. Naša Dr. tak mojim deťom zakaždým dala na vatičku, nechala pôsobiť a potom to tam mali ešte cca 2-3 hodiny po očkovaní a nemali opuch nič, len posledné očkovanie malej sa to pod pančuškami posunulo a mala opuchnutú nožičku potom.

miku1
28. nov 2013

@nathuska Nie, nedávala som ani jednej dcére pred očkovaním nič. Večer som jej dala, to mi odporúčila aj lekárka, ani jedna dcéra nemala horúčky. Zvládli očkovanie v pohode. Po príchode domov som dávala chvíľu obklady na nožičky, inak nič.

prevenar
28. nov 2013

@nathuska

1) nie je to velmi zle zmyslanie a velmi nezdravy napad.
2) este horsi napad , je rozmyslat nad vakcinaciou dietata ^^
3) co by bol dobry napad , je nieco si o danej problematike nastudovat > https://www.modrykonik.sk/group/1799/

tento graf je z ceskej republiky - pozri ako ockovanie chrani ludi ^^ momentalne mame chorobnost na urovni roku 1964 +/- a zvysuje s od 85. z nejakeho dovodu cierny kasel ( a aj dalsie choroby) nase ockovania nejak moc nezaujimaju ^^

http://www.szu.cz/tema/prevence/pertuse-v-cr-v-...

sledujte OFICIALNE a REALNE cisla ! - na EPIS.sk a na ceskych ekvivalentoch . nenechajte sa dobehnut! ockovanie = obchod so strachom .

aristka
28. nov 2013

prevenar zabudol ,podotknúť ,že nám prestali zomierať detičky do roka a okolo roka vďaka očku a jeho účelom je chrániť hlavne takto malé detičky,ktoré nemajú vyvinutý kašlací reflex a ak takto malinké dieťatko postihne táto choroba ,kde sú atb málo účínné pre veľkú odolnosť baktérie ,tie detičky veľmi zahlienené môžu skončiť intubované na are a hrozí tam úplná zástava dýchania ,to znamená smrť aj pre vyčerpanosť malého telíčka baktériou ...pubertiak si odkašlať vie ,plus priebeh choroby je úplne iný aj kvôli prítomnosti protilátok aj kvôli anatomickým pomerom ,ktoré sú rozdielne oproti malým drobcom a je prítomný kašlací reflex ....

monikaaa89
28. nov 2013

@nathuska ahoj.tak prve ockovanie sme zvladli.poplackal si troska pospinkal a zatial v pohode.dala som mu studeny obklad na nozicky a pred spanim mu mam dat sirup paralen.tak dufam ze vsetko zvladneme.a vy ste na tom ako?drzim palceky

jurly
28. nov 2013

@nathuska nedavat nic. Pokial sa telo zahreje a jeho teplota vystupi je to v poriadku, telo bojuje s infekciou. Ak sa ju budes snazit zrazit stane sa len to, ze zblbnes inumitny system. Pretoze prave teplota sposobi, ze zaktivuju tie bunky a tie procesy, aby si s infekciou poradili. Ak teplotu znizis, mozog nevysle signal a infekcia v tele ostane. To su slova doktorky.
- pozri si prosim pribalovy letak k vakcine a hlavne neziaduce ucinky, aby si vedela do coho ides.

nathuska
autor
28. nov 2013

@monikaaa89 ahoj,tak mi tiez cely den v pohode,ale na vecer zacali horucky,maly bol nervozny.teraz spinka a pritom si stonka.na nozicky som tiez dala studeny obklad a octanovu mast.ked sa mu zvysila teplota tak nurofen cipok som dala.maly nedostal horucku?

monikaaa89
29. nov 2013

Ahoj.nastastie moj maly mal len zvysenu teplotu 37,3.aj to len v noci o druhej tak som mu dala ten panadol a hned mu sklesla.aj moj bol troska mrzuty a na pocudovanie rychlo zaspal, ale tiez sa v noci budil a stenkal.a nema tvoj cervene nozky pri mieste vpichu?moj nastastie nie,len mu vidno bodku po injekcii.no dufam ze sme to vsetko dobre zvladli a nebude nasich drobcov uz nic trapit.tak sa drzkajte.

babulka
29. nov 2013

@prevenar nespamuj diskusie. Na toto sa autorka nepýtala.

brita
29. nov 2013

@nathuska Ahoj. My sme nedali dopredu a horucky ani neboli. Porad sa radsej s vasou lekarkou. Nam povedala, ze treba dat, az ked vyjde teplota nad 37,8. Pri ockovani na MMR sme mali teplotu, ale az o 4 dni a tak potom som dala, ale az ked bole teplota..

lenka23
29. nov 2013

ja som nedávala. Očkovanie sme mali našťastie bez komplikácií. Až na to posledné, kedy mi po očkovaní ochorel a dával sa dokopy asi 2 týždne.

nathuska
autor
29. nov 2013

@monikaaa89 ahoj, maly ma tiez cervene iba miesto vpichu,ale okolo nema cervene.dnes uz je vsetko ok 🙂