Ahojte, potrebujem poradit.... v nasom okoli sa objavili kiahne, tak mi ide po rozume, ako by to znasala nasa dcerka ktora ma 13 mes. a je pred ockovanim, ktore bude v 15 mesiaci. Nemate s tym niekto skusenost? Dakujem pekne 🙂
Mňa zaujíma, že kedy je vhodné dať dieťa k niekomu s kiahňami? Alebo je to zastaraný názor, že dieťa si má kiahne "zažiť"? Stále platí že ako dospelák to má potom ťažšie? Myslela, že dieťa do 2rokov by kiahne nemalo zažiť, pretože má slabšiu imunitu ako dieťa chodiace do školy, teraz nepozerám na to, že ja by som vtedy vypadla z práce min na mesiac a počas materskej to mám v tom.
moja mala dostala kiahne ked mala 1 mesiac od svojych bratov, dr. povedala ze ockovat sa bude az mesiac po vylieceni ,ale nakoniec bola ockovana tesne pred 6 mesiacom koli nezahojenemu pliecku po TBC 😝
po prekonani kiahni ziska dieta dozivotnu imunitu na toto ochorenie. ^^ ..ockovanie by bolo nosenim dreva do lesa.
dieta si ma samozrejme kiahne zazit ,, preto sa to vola detske choroby , lebo ich maju dostat deti . ak posuvate tieto choroby ockovanim do vyssieho veku je tam ovela ovela vyssie riziko roznych aj vaznych komplikacii .. kedze ak vakcina vobec ma nejaky efekt tak len na par rokov,, rozhodne nie na cely zivot. samotny vyrobca uvadza v letaku ,ze negarantuje akykolvek ucinok vakciny. .. zato garantuje celkom dobru davku neurotoxickych kovov ^^
Ahojky. Ak ste sa s kiahňami stretli v infekčnom období, dostane ich myslím do 2 týždňov. Liečenie trvá cca 3-4 týždne a potom budete musieť prečkať ešte cca týždeň. Aspoň nám to dr. odporučila. Ak ich teraz nedostanete aj tak dobre 🙂.