Chcem sa spytat mamiciek, ktore maju deti ockovane vsetkymi povinnymi ockovaniami, ci byvaju ich deti zdrave, alebo naopak, su vacsinu roka chorlave a chytia takmer kazdy virus. Zaujima ma hlavne dopad z dlhodobeho hladiska, nie bezprostredne reakcie par dni po ockovani. Cielom tejto diskusie nie je vyvolat hadky o tom, ci ocko je, alebo nie je potrebne, je to len taky moj osobny prieskum vzhladom na protichodnost clankov, ktore som v poslednej dobe citala. Vdaka za postrehy 😉
@iwesska ahoj tak maly ma 2roky7mesiacou je ockovany a nebiva nejako extra chori 2krat sme brali antibiotika 4/5 krat tam bola nejaka teplota ale nejake extra chripky alebo anginy nemal klop,klop ......a ked ma nejaky soplik tak tiez nie nic hrozne ale podla mna to nema nic spolocne s ockovanim je to individualne ja si myslim ze niektore ockovania su uplny nezmysel ale napriek tomu ma moj syn vsetky povinne ockovania
@iwesska Ahoj, moja dcéra má všetky povinné očkovania + kliešťovku. Chorá bola 1.x v 2 rokoch po nástupe do jaslí, angína. Pripisujem to nedodržiavaním pitia z vlastného zdroja pri pitnom režime. Tento problém pretrváva aj teraz v škôlke, tiež viem, že deti po sebe pijú z hrnčekov. Nemá žiaden problém so sopľami, kašľaním, jogurt od malička jedla priamo z chladničky, zmrzlina tiež nerobí problém, voda priamo z vodovodu, nápoje od malička izbovej teploty, či je zima, alebo leto. Nemá žiadne alergie, od 2 rokov konzumuje med, od 3 rokov podávaný aj propolis, pije kravské mlieko od 1,5r., od roka je citrusy. Nemá ani žiadne kožné problémy. Imunitu má podľa vyšetrenia dobrú. Neviem, čo by Ťa ešte zaujímalo, rada odpoviem.
a ešte som zabudla povedať že pred nástupom do škôlky nám bolo potvrdené autoimunitné ochorenie,ale asi tak že aj má aj nemá je niekde v strede.takže nemôžeme nič čo obsahuje imunoglukan
Máme dva roky ...sme plne zaočkovany a chory sme boli 2X ...vždy cez chrípkovú sezonu...
Naše su obe očkované, starši nebol do 3 rokov vobec chorutký, ale začal chodit do skolky a už 2 x bral antibiotika.... a malá princezna chyti len sopliky, ked je bracek chorutký... klopy klop ani niejako nereagovali na ockovanie - ziadne teploty atd atd..
@iwesska
imunita dieťaťa sa naplno prejaví až nástupom do kolektívu .... potom si osobne myslím, že je vhodné robiť nejaké závery a prieskumy, dovtedy je podľa môjho názoru skoro 🙂
ale odpoviem ti - môj malý bude mať 3 roky, doteraz sme pediatra videli len na poradniach, naposledy pred 1,5 rokom ... má všetky povinné očkovania, pri ktorých nemal ani len teplotu, ak aj, tak len mierne zvýšenú, nič nezvládnuteľné ....
doteraz nevie čo sú ATB, ak dostal soplík, alebo začal pokašliavať, nasadila som mu prírodnú liečbu a do dvoch dní bolo po probléme ... snažím sa preventívne mu podávať vitamíny, má pestrú stravu, veľa pohybu na čerstvom vzduchu za každého počasia, žiadne prekurovanie v zimnej sezóne a nebránime sa prechádzkam ani v tuhej zime, aj keď len na 20 minút ale predsa ...
to, ako bude reagovať po nástupe do škôlky jeho imunitný systém uvidím až potom, zaručene to nebude bez problémov, ale to proste ide s tým ... aj my dospelí nachytáme v práci od kolegov kadečo ...
@iwesska ahoj mám troch synov.. 7r,3r a ročne.. Prvy syn je zaockovany aj druhy..
Druhy mal osypky po očkovani MMR a pekne ☹... A treti je ockovany len do 6mesiacov lebo od 1,5mesiaca je stále chory ☹... Bud ma chytene priedušky nebo zápal pľúc.. A preto som sa rozhodla už tretieho neockovat..
Druhy ma problém s rečou,ale pomalu sa mu rozvazuje jazyček,ale pomalu.. Môže to byt po očkovani a aj nemusí...
A o imunite- náš prvorodeny bol stále chory ked bol maly,ale od kedy je školák je zdravšie dieťa.. My všetci mali chripku a on jediný nie..
Hovorí sa ze ked dieťa je ako male často chore v dospelosti je zdravy.. A asi aj tak to je..
A pocuvam na rádiu viva jedného pána a ten hovorí ze raz príde ta doba ze naše telo bude imunne na vsetky ATB..
moj syn ma ockovenie proti tbc a prve dve hexa plus synflorix, dalej ockovany nebol, sopliky a hlieny ma aj zo zubkov, chodime do detskych centier 3x do tyzdna na 2 hodiny kde su deti aj chore a hygiena nula bodov (sme v zahranici) cize inak nebyva chori, ale ked prideme na sk a akonahle pride svagrina na navstevu s detmi (skolkarka a predskolkari), a su u nas cely den, respektive kazde 3 dni su spolu aj cely den, tak hned nachyta...lenzie niekedy to neviem posudit ci je to zu zubkov alebo nieco nachytal, kedze lekar vzdy hovori ze je to zo zubkov ale stale to ma ked sme s nimi 🙂 tak mozno jedno s druhym
...dcérka má 2 roky, kojená denne 6-viac X, chorá iba raz (nakazila sa v areáli detskej kliniky rotavírusom), inak bez chorôb úplne (2x soplíky). očkovaná regulérne ..., zatial nebola v kolektíve dlhodobo.
@iwesska moj syn ockovany podla ockovacieho kalendara+rotarix a chory nebyva casto,ale ak je tak je to hruza.2x hospitalizacia s laryngitidou.ked nas hospitalizovali po prvy krat,tak to bolo v hodine dvanastej,modral,stracal vedomie (tym nemyslim,ze odpadaval,no bol ako handrova babika,nic o sebe nevedel ☹ ). okrem tych dvoch laryngitid v 16mesiaci a 27mesiaci ma sem tam soplik ci mierny kasel,teploty riesit nemusime.ma tri a pol roka a ozaj poriadnu chripku mal pred nedavnom zaciatkom decembra.ale to bolo bez atb,aj ked predpisane ich mal.ja mam velmi zlu skusenost s atb,preto som nedala a dostala som ho z toho pomocou homeo a prirodnej liecby,no musela som i po trifede bohuzial siahnut.dojceny bol do dva a pol roka.
Mna by napriklad zaujimalo aky vplyv ma to ockovanie na spravanie a mozog dietata...predsa len, ked su nejake zavaznejsie reakcie na ockovanie, tak je to sprevadzane nejakym neurologickym problemom, bud zastavenym alebo spomalenym vyvojom, poskodenim mozgu s prejavmi autizmu, ADHD, dyslexia a pod. pripadne sa zmeni spravanie dietatka po ockovani. To som mohla sledovat aj v mojom okoli. Z usmievaveho dietatka sa po ockovani zrazu stalo vylakane, smutne babo so zastavenym vyvojom...netvrdim ze to je z toho, len by ma zaujimalo ci maminky zaznamenali nejaku zmenu.
@martinamk U nás neprebehla porucha správania, ale porucha spánkového režimu, cyklu, celkovej kvality spánku...čo sa týka správania, tak to neviem posúdiť. Syn má nekonečné, intenzívne obdobie vzdoru, plus do toho príchod druhého súrodenca. Teraz ale ťuk ťuk, máme sa fajn...som presvedčená, že tomu napomohla aj úprava stravy.
Tak sa pridam syn plne očkovaný do dvoch rokov plus navyše hepA. Po každej hexe do dvoch tyzdnov sople ktore som schytala aj ja a manzel. Kojeny bol do 25 mesiacov strava v pohode sladkosti nechce ani teraz okrem cokolady. A ockovanie v januari 2010 to mal dva pol roka druha davka hepA spanie v keli plus nocne desy az do skoro 5 rokov. A to nehovorim a nervozite ktora po ockovani na hepA trvala asi tri tyzdne aj pocas dna. Potvrdene kamoskou ona ockuje v pohode dalej ale ma na to upozornovala ze bude nervozny aj tak bolo. Okrem obcasnych skolkarskych spolov v pohode vacsinou schytame virusy telo sa stava odolnejsim aj prekonanymi chorobami !!! Liecime sa alternativne plus pri kazdej chorobe ziadny cukor, nepouzivame bielu muku atd.....a co sa tyka ockovania a neockovania zi a nechaj zit! 🙂
obdive deti mam plne zaockovane. Dcera 14 r. atb prve este pred povinnym ockovanim, do 5 rokov ATB 3x, od 5 rokov do 14 rokov ziadne. Syn prve ATB v 3 rokoch, ked zacal chodit do skolky, v priebehu roka este dalsie 3!, od 4 rokov do teraz (bude mat 5 rokov) uz ziadne. Ziadne zmeny som si na detoch po ockovaniach nevsimla, ci uz fyzickeho alebo psychickeho charakteru. Deti nemaju ziadne alergie, par krat do roka nadcha, zapalene hrdlo nic vaznejsie, liecene bez ATB ci inych liekov.
moje dieta plne ockovane, plus ockovanie na kiahne, mozog ok, splaseny je po mne 😀 geneticka predispozicia 😉 soplavy bol pomerne casto, ved deti v jaslach aj skolke mali zelene sopliska, tak sa vobec nedivim. nasadila som biobran , za posledny polrok 1x sopel bez ATB, samozrejme ked to na neho uz ide tak v tom momente ho nedavam do skolky, kde by to len dorazil.alergia ziadna, laryngitida ani raz,zapal pluc ani raz, priedusky chytene tusim raz.
je to zaujimava tema,ale tiez sa treba asi zamysliet nad tym,ake vakciny a kedy boli ockovane. Tie sa menia kazdych par rokov..tieto posledne su tusim od r.2002.
alergia, asthma, rakovina etc... este mozu dorazit 🙂) niekomu v 8 rokoch niekomu v 15.. treba si pockat, 🙂 vela ludi netusi ze rozne tiky, zasklby, nesustredenost, recove problemy mozu byt spojene s vakcinaciou... sustredite sa tu na sopel, kasel a alergie... dolezitejsi je vplyv na cns, mozog... a to sa v troch alebo 5 rokoch nemusi vobec prejavit.. logopedovia o tom vedia svoje 🙂 aj psychologovia... kolko je toho dnes 🙂
@iwesska no, garantujem ti ze ta tema 3 strany bez hadok nevydrzi☹
ale odpoved na tvoju otazku : moja dcera je komplet zaockovana a ma velmi dobru imunitu - klop,klop... ma 5 rokov a zatial brala 1x antibiotika, inak sa velmi dobre vyrovnava s chorobami, mojmu synovi nejake ockovania chybaju kedze je predcasniatko - imunitu ma slabu ale verim ze casom ju posilnime...
osobne nevidim velku suvislost medzi imunitou a ockovanim ( detto medzi kojenim a imunitou etc. ... - hm, same kontroverzne temy...)