Ahojte, poradíte? malú očkovali ešte v nemocnici na TBC-povinne, po mesiaci sa zdalo že je to na ústupe, ale od druhého mesiaca jej to poriadne zahnisalo-hnis sa aj vytláčal.10.sepembra budeme mať 5 mesiacov - trošku sa to zlepšilo ale ešte stále vpich po injekcii nevymizol. Je to normálne? Naša pediatrička zatiaľ na to nič nepovedala. Neviem na čo čaká. Alebo to vymizne len musím byť trošku trpezlivejšia? Zatiaľ malá nieje na nič zaočkovaná, začala mať chrapľavý hlások a biely povlak(fľaky) v ústnej dutine. Môže to byť spôsobené aj tým, alebo je to spôsobené tým čo jedávam? Ďakujem za odpoveď.Patricia
kup si framikoinovu masticku a vecer jej to namasti a prelep malemu to pomohlo... 😉
suhlasim s benne co sa tyka ockovania TBC..niekedy takto zahnisane posielaju na plucne
ten biely povlak v ustach je bud z mliecka..ak sa da zotiet..to riesit netreba, ale ak sa neda lahko zotriet, tak sa jedna o mykozu..to treba preliecit, vytri jej pusinu roztokom sody bikarbony a ak mas nejake bolesti bradaviek, tak si ich po kojeni natri Canestenom /na volnopredaj/, nechaj vetrat a pred kojenim nemusis umyvat
my sme to natierali Bactrobanom
nám to tiež riadne hnisalo, mal takú širokú hnisavú mapku, ale nič sme s tým nerobili a zahojilo sa to až okolo 8 mesiaca samo, dok tiež zakázala vytláčať alebo ináč ošetrovať.
Mam 4 mesacnu dcerku a tento tyzden sme riesili podobny problem... zahnisalo nam to, pri kupani to prasklo tak som to len vycistila alpou a kedze sme mali na dalsi den termin uz doktorky, mali nas zaockovat... tak ta mi povedala,ze jej mam dat rano a vecer na hodinku na to repikovy obklad, vytiahne to este ten zvysny hnis... ani nas nezaockovala, vraj toto musi byt bez hnisania.
to je zaujimave, ze niekomu zakazuju vytlacat a nasa mu to zas rozrezala a vytiahla vsetok hnis. na plucne nas ale neposlala. adamko ma takmer pol roka a stale tam ma cerveny flak. nic ine som mu zatial nedala ockovat, hoci je z toho doktorka na nervy. dufam, ze z tejto bcg vakciny nebude mat okrem tohto ziadne ine problemy 😒
...nas poslali na plucne, tam to pomerali, vycistili, zalepili...potom sme boli na kontrole, ze vsetko ok...krasne sa to stiahlo, ostala len malinka jazva...
Očkovanie TBC sa prejavuje až po mesiaci, takže reakcia prišla správne a u každého sa prejaví inak. Ale malá nie je vôbec sama, poznám viac detičiek, ktorým kvôli tbc oddialili povinné očkovania. Mojej staršej to tiež trochu hnisalo, o pár týždnov mala očkovanie oddialené, ale hnis vytláčať bolo zakázané. Skús vydržať, keď to už bude nad limit, pediatrička sa určite vyjadrí, alebo sa jej na to opýtaj priamo. A ten vpich tam bude hodne dlho, ostáva tam taká jazvička, ale už nebolestivá. 😉