Hexavakcína - nežiadúce účinky

7. jún 2022

Baby ideme dnes očkovať syna (10 mes) s hexavakcinou - prvý raz, zatiaľ sme očkovanie odkladali. Mám pred tým velky rešpekt.. ako zvládali vaše detičky toto očkovanie?

diamond007
7. jún 2022

Každé inak. Ak si není istá, daj odklad.Ty znasas následky očkovania, nie lekárka.

autor
7. jún 2022

@diamond007 veď práve že mám taký vnútorný neistý pocit.. zároveň sa ho ale bojím nechať úplne bez očkovania
Neviem čo robiť 🙈

autor
7. jún 2022

@diamond007 môžeš napísať ako to zvládli tvoje detičky?

bbebe
7. jún 2022

Ja som sa bala a aj bojim kazdeho ockovania. Ockovali sme 3x hexa a 1x mmr v termine a klop klop klop nemala absolutne nic 🙏

diamond007
7. jún 2022

Ja som dala odklad do vyššieho veku. Potom bezproblémov.

autor
7. jún 2022

@diamond007 a v akom veku ste začali očkovať?
Ja som sa s dr dohodla na minulej poradni že dnes začneme, ale teda neviem neviem 🙈 ak aj dnes dame hexu, tak som rozhodnutá, že očkovanie proti pneumokokom odložíme keď bude mať 2 rôčky, tam už stačí len jedna dávka.

autor
7. jún 2022

@bbebe super že ste to tak zvládli 🙂 a proti pneumokokom ste neočkovali?

kvieta
7. jún 2022

Je na Tebe, ako sa rozhodneš, no deti do 2 rokov patria do rizikovej skupiny (potom sú tam napr. seniori nad 65 rokov, ľudia s oslabenou imunitou a iní...). Nechcem to tak povedať, že po dvoch rokoch už toto očkovanie nemá zmysel, no vzhľadom na rizikovú skupinu má najväčší zmysel chrániť dieťa práve v období, kedy je rizikové.
Ak máš obavy, tak rozdeľ tie dve očkovania, poraď sa s pedinou.

autor
7. jún 2022

@kvieta áno, o tých rizikových skupinách viem, veľa som si o tom študovala.. ide skôr o to že sa mi nepáčia tie prídavné látky ako napr hliník, konkrétne pri Prevenare aj polysorbat 80 a podobné šmakocinky, ktoré idú mimo tráviacej sústavy priamo do tela a preto nevedia byť spracované a vylúčené, usádzajú sa v rôznych orgánoch kde nemajú co robiť a odbúravajú sa dlhú dobu, ak vôbec.. čiže len rozdelenie vakcín povedzme o dva týždne neskôr je pre mňa úplne zbytočné.
S očkovaním ako takým súhlasím, len tie prídavné látky… zatiaľ nevymysleli nič bezpečnejšie s čím by sa dali nahradiť a čakať či práve moje dieťa nebude to ktorého nervová sústava zareaguje zle 🙈
Čiže ak si mám vybrať či tri alebo jedna dávka, tak volba je u mňa jasná.

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. jún 2022

@zojanka tak super 🙂 myslím že tá teplota po očkovaní je aj dobré znamenie, že imunita zareagovala a začala tvoriť protilátky.
Veď práve, ja sa tiež bojím tých ochorení ale aj vážnejších NÚ očkovania 🙈

kiki68
7. jún 2022

Uplne v pohode. Ako mrzutost bola, ale inak ok. Jediny raz co bola divna reakcia bola hexa a pneumokoky naraz. Akonahle separatne , tak vsetko v poriadku. Ani teplota

banderaska29
7. jún 2022

moje dieťa schytalo epilepsie... :(

petamich
7. jún 2022

nas maly ma 2 kola povinnych ockovani, 2 kola Bexera proti meningokom a Rotavirusy, ktore su nepovinne a ani raz nemal ziadnu reakciu - resp. najhorsia reakcia bola jednu noc zvysena teplota, opuch v mieste vpichu a zla nalada 48 hodin 🙂 a nemala som absolutne ziadne pochybnosti o ockovani, platime mu aj nepovinne ockovania a ja osobne by som necakala ale tak kazda mame svoje dieta - my chodime od 6M plavat a cvicit, teraz bude mat rok a ideme k moru, takze som rada, ze tie ockovania ma

autor
7. jún 2022

@banderaska29 och bože 🙈 nejak prechodne, či mu to zostalo?

autor
7. jún 2022

@petamich presne tak, každá mamka robí podľa svojho vedomia a svedomia 🙂
my už po dnešku teda máme prvú dávku hexavakciny za sebou, snáď bude všetko Ok

petamich
7. jún 2022

🤞🏻 drzim paste, aby to drobec dobre znasal 😃

autor
7. jún 2022

@petamich vďaka ❤️

zuzka565
7. jún 2022

Ja som prvého syna dala očkovať. Mal všetky očkovania do 15mesiaca. Vnútorný pocit mi vravel aby som ho nedávala. Ale okolie ma prehovorilo. Malemu hneď po očkovaní vystúpila uzlina na krku. Má ju doteraz ako dvojeurovka. Dr som to vravela ale to nie je z očkovania. Potom mu začali ďalšie problémy. Modriny na predkoleniach tie ma doteraz. Najhoršie je to že mu hocikedy vystúpi teplota kľudne aj na 40 a nejde mu zraziť. Trvá mu aj tri dni. To že je často chorý ani nehovorím. Telesnú teplotu nemá nikdy v norme stále má kolo 37,5. Dr to tiež odmietla napísať do dokumentácie že to je z očkovania a vôbec tie problémy neriešila a ani nerieši. Mladšieho syna som nedala očkovať. Momentálne ma 16mesiacov. A vidím rozdiel. Keď je chorý tak mu to prejde za chvíľu ,žiadne teploty,horúčky... Je kludnejsi ako starší ten je až hyperaktívny,výbušný. Keď som nedala mladšieho očkovať tak ma dr nahlásila na hygienu kde si ma predvolali. Ja som im iba povedala že aké má starší syn nežiaduce účinky a uzavreli to bez pokuty a povedali mi že nech staršieho nedávam už očkovať.

banderaska29
7. jún 2022

prechodné epi neexistujú. ak sa pýtaš či sa nastavil na liečbu a prešlo to tak áno. ja by som už nikdy svoje dieťa nedala očkovať, lebo to sa môže kedykoľvek vrátiť. nehovoriac že mal spomalený vyvin, rozne iné DG. a moja intuicia mi hovorila nerob to.. mala som byť mmudrejsia

lucijalucy
7. jún 2022

Syn má všetky tieto očkovania a v pohode. Keď náhodou aj stúpla teplota, dali sme sirup. Po očkovaní chladivú náplasť a v rámci možností kľudový režim.

autor
7. jún 2022

@zuzka565 @banderaska29 och baby to mi je ľúto že to takto bolo u vás 🙈 veď práve že aj ja som nebola vnútorne s tým stotoznena očkovat a hlavne už takého malého trojmesačného drobca. Našťastie máme dr ktorá kvôli odkladu nerobila žiadne problémy, aj teraz že sme odložili tie pneumokoky, povedala iba že Ok. Dnes dostal prvú hexu, ak sa mi niečo na ňom nebude zdať, tak ďalšie preočkovanie stopnem.

autor
7. jún 2022

@lucijalucy super 🙂 chladivu náplasť sme dali aj my, hneď v ambulancii.

banderaska29
7. jún 2022

mojmu sa to začalo cca 2 dni po prvej hexe, mal 5 mes

hviezdickazuzka
5. júl 2022

Dá sa požiadať o odklad do 2 rokov veku dieťaťa, dovtedy je čas si tému riadne naštudovať. Patria k tomu aj možné nežiaduce účinky, ktoré môžu prevážiť nad prezentovanými benefitmi... https://www.mojevideo.sk/video/22e9c/historia_o...
www.rizikaockovania.sk