ahojte maminy, prosim vas davali ste deticky v 3 mesiacoch ockovat naraz hexa a pneumokoky alebo zvlast / najprv jedno, potom druhe/? nas to caka o tyzden a zvazujem, dakujem
Aj nám dali všetko naraz a ešte plus rotarix. Nikto sa má neopýtal že ako by som to chcela. Dokt povedala že to dávajú štandardne všetko spolu...
Ale myslím že ak máš takú možnosť povedať si,tak je určite lepšie rozdeliť to.
ja som u oboch deti davala hexu a prevenar spolu... okrem teploty (aj to nie po kazdom ockovani) ziadne ine problemy neboli....
@edvelyn neviem, ktorá mamička tu, bola očkovaná hexou a prevenarom, ale ak tu taká je, nech sa prihlási ako to znášala 😅 Ty máš 3krát hexu+ 3krát Prevenar? Ked tvrdíš, že všetky sme očkované??Za mňa moja rada: ak vôbec očkovať, tak určite rozdeliť s riadnym odstupom, ostatné presne uviedla
@belllinka
dali sme rozložiť po mesiaci.nelutujem 😉
pri dcerke som to davala naraz vsetko a pri synovi som to rozdelila, lebo mi preplo alebo co, ale nakoniec bolo uplne jedno ci to bolo spolu alebo oddelene, okrem klasickej teploty sme nemali problemy... akurát pri synovi som tam chodila jak na klavir kvôli rozdelenému ockovaniu, pri dcerke to bolo sup sup, mala to rychlo za sebou... pri synovi som mala pocit ze ho pernamentne mucim ked ho kazdy mesiac museli pichat, takze on mal zazitok 6 krat zly, a dcerke len 3krat.
@nikimax no ved to ze je to individualne a kazde dieta nato inak zareaguje.ale zato netreba od toho odhovarat.nech sa mamicka rozhodne podla svojho najlepsieho vedomia.ja som chcela len povedat ze teraz vsetci strasne nadavaju na ockovania.mozem vediet ako dosledky ma vase dietatko?a ako viete ze je to prave z a vakciny?
maly mal prve dva razy ockovania spolu a tri dni teplot. poslednu davku som dala rozdelit a nebolo mu nic. teraz mame malu a idem jej to delit hned od zaciatku.
@edvelyn Moja dcéra Malá problémy a aj slepý by videl suvislost s očkovaním. Mala hypotoniu, bola pozadu oproti iným deťom, našťastie sa za toho dostala,no ďalšie očkovania som odmietla a dcérka je v poriadku. To, že práve Vaše dieťa malo iba teplotu, neznamená, že nežiaduce účinky vážnejšieho charakteru neexistujú.
@edvelyn už som tu veľa krát písala o vážnom poškodení nášho dieťaťa, tu je to aj zdokumentované
https://vimeo.com/40119480a máme to v správe od neurologa- že sa jednalo o postvakcinačné poškodenie mozgu, samozrejme nikto za to nie je zodpovedný, že nám zostalo z absolutne zdravého syna, postihnuté dieťa.... 😠 😠 Teda viem, ako to lekári radi zametajú, prekrúcajú, a hádžu na XY až neuveriteľných príčin.... 😝
Super by bolo rozdelit, preroze aj my sme mali velke komplikacie po ockovani spolu. Aspon by som dodatocne vedela povedat, z ktoreho ockovania to bolo
@syrik oni to vedia aj na úradoch, ale nikde dalej sa to nedostane, na úrovni úradov to zametú pod koberec, lekári sa medzi sebou kryjú....Preto každému radím, aby všetky NU boli v karte a na úrade zapísané, lebo by nikdy na základe takýchto zápisov ,nikto nemohol povedať, že je očkovanie je - b.e.z.p.e.č.n.é. 😔
@ivana16 My sme to rozdelili, raz mala odstup iba tyzden, dalsie mala s odstupom 2 tyzdne, a to bolo lepsie...nenechaj sa doktorkou odradit a trvaj na odstupe min 2 tyzdnov.... Dcerka tym padom velmi kratko zaplakala a upokojila sa velmi rychlo, neviem si predstavit v placi pichat este aj do druhej nozicky....
@edvelyn nehnevaj ked reagujem na tvoj dotaz o tom,ze sme zabudli,ze aj my sme boli ockovane..dovol aby som ti pripomenula,ze zem vtedy neniesla 7 miliard obyvatelov..su taki ludia,ktori ver tomu urobia vsetko preto,aby sa to zmenilo..a je najlahsie zacat od malych deti..lebo su nachylne..to,ze teraz na svojom dietati nic nevidis..neznamena,ze o 10 rokov sa to nemoze prejavit..a za dalsie..kazda jedna vakcina neni 100% aj ked das dieta zaockovat..chorobu kludne moze chytit..mne je strasne velmi luto,ze o tomto sa absolutne nehovori!!!ze ludia nemaju pravo na volbu!!niekto tam hore si nabali vacky a bezohladu nato,ci robi "svojim"vlastencom zle!!v druchych krajinach ockovanie absolutne neni povinne..a ja by som s prepacenim toho dotycneho co to dal za povinne nakopala viete kam!!je mi luto,ze svoje dieta som dala ockovat..aj ked zatial mu nic nieje..pri druhom urcite nebudem davat..a este druhe deti su poskodene na cely zivot..od autizmu,decku obrnu,cukrovku atd.atd..a kto sa im stara o ich malinke deti?len starostlivy rodicia..odskodne nikde..a odskodne NIKDY nenahradi zdrave dietatko ☹ ☹ ☹ a este keby si mi chcela pisat o tom z kade to viem..len vo svojom okoli mam priklady nasho krasneho ockovania..skoda,ze sa to dozvedam neskoro..ked mam zaockovane dieta ☹
my sme ockovanie delili s mesacnym rozostupom medzi jednotlivými vakcínami... .. vyhoda je v tom ze ak sa dostavia vaznejsie NU tak budes vediet ktora vakcina je u dietataka problemova.... a podla toho zhodnotit situaciu pri dalsom ockovani.......nevyhoda je ta ze dieta budes viac stresovat kedze namiesto 3 navstev budete mat 6....my robime pred ockovanim CRP test ..ak by malo dieta v tele skryty bakterialny zapal..aby sa neockovalo...
@ivana16 pustaju sa tu do teba "antivax" s tym ze nemas ockovat....treba si o takych myslienkach nieco zistit... vobec sa nejedna o moderne vyzkumy ci revolucnych doktorov ktorý sa neboja povedat pravdu a bojuju proti pharmalobby......toto hnutie je tu uz takmer 200 rokov...pozvala som ta ku nam do skupiny kde rozoberame tuto problematiku podrobnejsie....zacina byt aj na slovensku velmi popularne no v zahranici uz tak moc nie kedze takto mysliaci ludia byvaju povodcom vzniku ohnisk s infekcnými ochoreniami... ma na triku zopar skandalo a aj ludskych zivotov.... ich tvrdenia su podlozene castokrat citovým vydieranim a neodborným posudzovanim situacie či čerpanim argumentov z pochybnych a hlavne alternativnych servrov.(cest výnimkam)... snazime sa zistovat co je na ich tvrdeniach pravdy a kadeco zaujmave sme uz aj zistili..... 😉
@nikimax priklad mas tu hned na tejto stranke ...niesu to len ty co maju zlu skusenost.... "dieta som dala ockovat..aj ked zatial mu nic nieje..pri druhom urcite nebudem davat.." ... to niesu len ty co maju zlu skusenost...ved kolko je takych co veskere zdravotne problemy pripisu ockovaniu a ostatne vplyvy odignoruju....len aby co najrýchlejsie nasli viníka....a potom robia lobby ze neockovat..ale odborna uroven diskusie je ... no sak staci sa pozret ako ste my vysvetlili tu "nelogiku" -prenosu v inej teme... nejak ticho tam zostalo...
@ivana16
My sme v 4. a už aj v 6. mesiaci dali naraz všetko.