Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?

diana20
12. júl 2018

Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?

janulik2306
12. júl 2018

@diana20 ahoj myslím že sa nemusíš báť ja som z východu cestujeme k svokrovcov síce nie okolie Michalovce ale Vranov a nejako sa nebojím tiež nemáme očkovanie ešte za sebou sme objednaný až na august e myslím že sa to týka hlavne neprisposobenych občanov a keď sa nechystáte na východ a zvlášť tam do nemocnice tak sa nemusíš báť... Aspoň keď v telke ukazujú tak sú tam samé osady a Rómovia plus nakazil sa personál nemocnice

nadazdi
12. júl 2018

@diana20 tak my tu v tej Žiline zatiaľ normálne žijeme :D a tu na MK sú mamičky ktoré z nejakého určite závažneho dôvodu deti dobrovoľne neočkuju a tiež asi ešte žijú :D tak snáď prídeš 🙂

janulik2306
12. júl 2018

Skus pozrieť tému Ne(očkovanie) na modrom koniku teraz to tiež tam baby rozoberajú

janinah
12. júl 2018

ak nejdeš rovno k michalovským cigánom,tak kludne príď😉

anickadusicka13
12. júl 2018

:D my sme v PO a osypky by sme radi chytili 🙂

adsumus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anickadusicka13
12. júl 2018

@adsumus :D nie ja cakam, kedy pridu osypky do PO ... a daj si pohov a nenervac tu :D

adsumus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belllinka
12. júl 2018

Jasne ze by som nesla, treba sa zdrzovat co najdalej od Slovenska. Inych chorob sa nebojis? Ci Francuzsko je uplne sterilne, bez chorob?

anickadusicka13
12. júl 2018

@adsumus pucuj adumas, ci jak sa volas, si na Slovensku, ja tieto tvoje mudre amerikanyzmi ta mudrou nespravia a vysvetlovat ti tiez nic nemusim, nevidim na to niaky dovod ...

jeennyv
12. júl 2018

Som z vychodu, ale neznasam to na vychode je to a hento treba to pomenovat nie na vychode celom, ale v michalovciach cigani co nedodrziavaju hygienu a lezu vsade maju osypky, nie cely vychod

adsumus
12. júl 2018

@anickadusicka13 to je tvoja vec, čo si myslíš, ale mudra nato aby som nebola zato aby choreli deti som dosť, asi narozdiel od teba

anickadusicka13
12. júl 2018

@adsumus ??? preloz mi to, lebo som nepochopila .... vidis, ja ti nerozumiem, ani ked pises slovensky :D ale snazis sa, ziadne skratky, ine vyrazy, aby si posobila zaujimavo a mudro ... len sa snaz dalej , drzim ti palce 🙂

adsumus
12. júl 2018

@anickadusicka13 co ti mám preložiť? píšem po slovensky, som za očkovanie a čudujem sa že nebežíš so svojimi detmi medzi romov dostať osypky,či?

nadazdi
12. júl 2018

Baby nehádajte sa prosím.. autorka sa normálne pýtala, či môže ísť na Slovensko.. ale takto tu zas uvidí len tieto retardované Komenty a ani sem nepríde, nie však kvôli osypkam 😂

adsumus
12. júl 2018

@nadazdi kto sa háda pani anicka dusicka odporučila osýpky aj ked len pre cudzie deti, druhá pani adsumus neodporučila pre nikoho, uplne normálna debata.

fajnzienka
12. júl 2018

Z overeného zdroju mám že osýpkami sú nakazení len rómovia z osady... a z 130 prípadov boli potvrdené testami len "8" ...ostatní sa "umyselne" chodia s podozrením na osypky posťažovať aby sa počas 2tyždňoveho all inclusive pobytu (kedy ich testuju) mohli v novej nemocnici zadarmo najesť a okúpať, kuknuť telku... a tak sa už mesiac striedajú. Taaaaakže pokojne priďte do Žiliny 😎

adsumus
12. júl 2018

@fajnzienka poprosíme ten overený zdroj

anickadusicka13
12. júl 2018

@adsumus neviem, ty si asi neako zdravotne znevyhodnena, som ti 2x napisala, ze naco by som ja behala za osypkami, ked oni pridu za nami, a pridu aj za tebouuu bububu :D si na smiech, dakujem ti pekne :D :D dobre som sa pobavila na tebe :D :D dufam, ze popises aj na buduce 😘

nadazdi
12. júl 2018

@adsumus overený zdroj je žilinský večerník, ktorý v Trenčíne teda nezoženieš, nechápem prečo musíš každému odpisovať :D už je to celkom nuda

adsumus
12. júl 2018

@nadazdi link?

nadazdi
12. júl 2018

@adsumus link? Vieš čo sú to noviny? 😂😂😂😂😂😂 to je to z papiera, žišššš

adsumus
12. júl 2018

@anickadusicka13 ja na tvojom antivaxerskom mieste na nič nečakám a idem ako ti to kážu antivaxeri nakaziť svoje dieťa smrtelnou chorobou

fajnzienka
12. júl 2018

Odpovedala som na otazku @diana20 vy ostatní si môžete myslieť svoje. Zdroj je naozaj overený, rodina. Keďže je to chúlostivá téma, tak viac napísať nemôžem. Len pre autorku, či je bezpečné cestovať do Žiliny = ANO JE... osypkami sa na 100% nenakazíte.

adsumus
12. júl 2018

@nadazdi omg možeš dať datum vydania a nazvo dennika

meluela
12. júl 2018

@diana20 je to na zvazenie ... rozbieha sa epidemia, zatial je lokalizovana na vychode, ale to sa moze casom zmenit .. ak by to ostalo v tychto rozmeroch ako teraz tak by som to aj riskla, keby sa zacali objavovat dalsie loziska v inych regionoch a najma tam kam sa chystate, tak by mozno bolo lepsie prijst az po ockovani

adsumus
12. júl 2018

matka si ide spokojne do žiliny lebo nejaka inteligentná osoba na nete napíše, že tam osýpky nie su, ale ako to ona vie, nevie, vystavuje deti ohrozeniu.

adsumus
12. júl 2018

@meluela ta epidémia vobec nie je lokalizovaná, tam dojde kopec ludi s komunistickým očkovaním v lete a epidémia bude celoslovenská.

tinaa64
12. júl 2018

A coho sa bpjis?beznej detskej chorobe...osypky maju romovia v osadach kt.absolutne nedodrziavaju hygienu..a najlepsie na to je ze väcsinou ochoreli OCKOVANÍ....takze ockovanie ti nejak extra nepomoze..ja na buduci tyzden idem na zemplinsku siravu..je to blizko Michaloviec..a nie nebojim sa tam ist....Je zaujimave ze ludia sa boja osypok..a co ine choroby proti ktorym sa absolutne neockuje? Tych chorob sa nikto neboji..?samozrejme mne je jedno ktp chce nech ockuje aj 5 kray do dna..mne je to suma fuk...len mne vadi to ze z nasich deti ludia robia chodiace mon stra roznasajuce nevyliecitelnu chorobu...a popri tom pravda jeuplne niekde inde...a nehovorim o tom ze prekonanim osypok clovek ziska dozivotnu imunitu

meluela
12. júl 2018

@adsumus momentalne ak by zajtra sla do ziliny tak sanca chytit osypky je zanedbatelna .. co bude o tyzden-dva nevie nikto ... tiez su myslim ze sa to moze pekne sirit dalej a neni mi celkom jedno, ze polka deti od susedov nie su ockovani hlavne ked som sa dozvedela ze rocniky 1968-1985 maju kvoli zlemu skladovaniu vakcin pofiderne ockovanie ktore nemusi byt ucinne ... pripadne by som fakt teraz nechcela cakat dalsie dieta a ptoom chodit s nim rok a pol nezaockovanym po meste :-/