Emla krém pred očkovaním

11. nov 2023

Ahojte, ktory emla krem ste zvykli kupovat pred ockovanim/bratim krvi dietata?
Dakujem

rude_baby
11. nov 2023

Inak ja nechápem, prečo tento krém nie je samozrejmosťou u každého pediatra... 🤦‍♀️

drake122
11. nov 2023

@rude_baby vo veľkom aplikovať sa to neoplatí, tam chodia deti od 0 do 18, väčšina po istom veku už nerobí cirkus. Navyše to treba aplikovať istý čas pred odberom, aby sa to vstrebalo, inak dezinfekcia to odstráni z kože a tým pádom to zdržuje prevádzku...

autor
11. nov 2023

@rude_baby presne...

evaachesa
11. nov 2023

@drake122 nemyslím si že dezinfekcia s tým niečo urobí..najskôr nie už keď to máš umŕtvené. Keď som chodila na epiláciu laserom v intímnych partiách kde to fakt hrozne bolelo, aplikovali mi krém, no musela som to mať hodinu na sebe. Potom som si to išla normálne zmyť a ostalo to umrtvene, voda s tým nič neurobila. Bolesť som ale aj tak cítila, len o niečo tlmenejšie. Ktovie ako to je pri odbere. Neviem ale či by som toto chcela dať dieťaťu na kožu....predsa dieťa má oveľa citlivejšie kožu ako dospelý človek. Radšej tých pár sekúnd vydržať....dieťa aj tak stresuje a kričí hlavne pred odberom keď ho drží rodič a sestrička, má stres z toho čo sa bude diať. Samotný odber už netrvá tak dlho. Tak neviem či je to až tak na prospech lebo dieťa bude asi aj tak vystresované. Aj to strpnutie ruky potom môže byť pre dieťa niečo nepríjemné a stresujúce. Treba si to poriadne zvážiť. Ale určite dajte vedieť ak to skúsite u dieťaťa že ako reagovalo a ako to zvládlo. Ja som ešte nepočula o možnosti použitia tohto anestetického krému u dieťaťa.

suzanita2010
21. okt 2024

@evaachesa mozem sa prosim opytat mimo tuto temu? Zaujal ma ten laser, resp. to podanie anestetika. Kde a na aky typ lasera ste chodili? Lebo ja som chodila na rozne typy laserov (vlastne som vyskusala vsetky dostupne) a nikdy mi nedali anestetikum. Teraz ideme riesit laser s dcerou, tak ma to zaujalo, ze su salony, kde to robia aj takto. Dakujem vopred za odpoved.

evaachesa
21. okt 2024

@suzanita2010 ahoj. A kam si chodila na laser? Lebo pár rokov dozadu mali v salónoch prevazne IPL lasery čo nie sú skutočné výkonné lasery. V BA som chodila na kliniku Chirmed pod hradom, majú vysokovýkonný a účinný certifikovaný laser. Emlu mi navrhli až keď som začala riešiť intímne partie, s tým, že je to veľmi bolestivé. O tomto kréme som ale vedela keďže to majú uvedené v rámci ponuky a cenníka ale nikdy som ho pri iných partiách nepotrebovala. Samozrejme sa za neho dopláca. Predpokladám že dcéra už má 18 rokov keď ide na laser, že? Ja som v tom veku začínala a v pohode som to zvládla bez krému keďže sa jednalo o nohy a ruky.

suzanita2010
21. okt 2024

@evaachesa ja som IPL absolvovala v takom malom saloniku na Trnavke, to som absolvovala 10 sedeni a vysledok takmer ziaden. Nasledne som zacala chodit na alexandritovy laser zn. Candela do Laurentisu. To som absolvovala tusim 4x a chlpky zmizli. To malo super ucinok, ale trosku bolestive. Kedze som chcela absolvovat cele telo komplet tak som zvolila salon Hairless, vtedy robili diodovym laserom, teraz maju kombinovany. Vtedy to s tym laserom nebolelo a ked len trosku. Absolvovala som tam 15x komplet intimnu oblast, pazuchy a 7x nohy a ruky. Chlpky zmizli tak na 85% ale ako tam uz nechodim tak chlpky zacinaju rast. Su sice svetlejsie a jemnejsie ako predtym ale rastu... Tebe zmizli a uz nerastu ani ked tam nechodis? V Chirmede ale podla stranky a foto maju tiez diodovy laser. Alebo sa mylim? Lebo je zvlastne, ze ta to bolelo. Mna diodovy nebolel nejak velmi. Zato alexandritovy cim blizsie k intimu, tym viac. Pozriem si ich stranku, pripadne tam zavolam. Dcera bude mat 17.

evaachesa
21. okt 2024

@suzanita2010 no ja som sa raz obabrala a bola som v salóne na IPL...mali vtedy na zlavomate akciu tak som si kúpila plno kupónov. Samozrejme bolo to dočasne. Ak ťa to absolútne nebolelo tak je to podozrivé kedze laser ti úplne vypaluje cibuľku chlpka a pri každom ďalšom sedení sa zvyšuje sila pulzu. Ja som začínala nohami a rukami a to ma teda nijak zvlášť nebolelo. Bol to laser kde sa chĺpky musia nechať trochu vyrastene. Bolo to ale veľmi dávno tak si to už veľmi nepamatám či to bolelo aj pri neskorších sedeniach.
Keď som začínala s intim partiami v Chirmed (tam bolo treba chlpky pred laserová im oholiť), tak prvé sedenia neboli nič hrozne, občas zabolelo, ale keď som už mala také 4te tak som dávala Emlu a aj napriek Emle to bolo stále cítiť a strašne ma to bolelo. Tak isto mám aj podpazušie ale to som išla tiež bez krému a aj keď to bolo nepríjemné tak sa to dalo zvládnuť. Inak všetko čo som mala raz vyepilovane mi nikdy nezačalo nanovo rásť a to je už teda niekoľko rokov ...no také 2 sedenia by sa ešte určite hodili na niektoré partie lebo zopár chĺpkov vždy rastie len som potom otehotnela a už som sa k tomu nedostala. Podpazušie mám ale úplne vyepilovane vyše 10 rokov a nič mi nerastie. 🙂

evaachesa
21. okt 2024

@suzanita2010 oni tam majú lightsheer ET...ako tie fotky na webe by si už mohli zmeniť lebo to vyzerá divne ale tak majú fakt špičkový laser podľa všetkého