Ahojte mamičky, za 3 týždne ideme na 2 ockovanie. Ako to zvladali vase deticky, kedze su uz viac vnimave? prve sme zvladli dobre. Nastastie nebola ani teplota max 37,4 a akurat nam 20min vkuse plakala. Bojim sa toho druheho ako to zvladne malinka . Dakujem za rady 🙂
hehe poznam aj ja som pri prvom plakala s malou lekarka aj mna utesovala :D .. cipok ste davali od bolesti??? rozmyslam ci dam ak bude placliva lekarka vravela ze nemam davat od bolesti ale rozmzslam ze dam ... aky ste davali? ja mam doma nurofen tak asi dam ked bude velmi plakat
Precitajte sipribalovy letak pre istotu a kazde dieta je ine, niektore to zvladne ani neviete ako a ine dostane anafylakticky sok to tazko takto hodnotit.
@katika1811 hneď ako sme prišli domov som jej dala na vpichy studený obklad (polievkové lyžice, na striedačku,keď sa zahriali, nechladila som ich v chladničke ani inak) a čípok až v noci, keď mala teplotu cez 38 po odrátaní. bolesti nemala. naša je drobnučká, takže aj čípok sme orezali, celá dávka jej bola veľa
@bibistec aky pribalovy letak?? od vakciny?? pri prvej sme namali nakolko sestricka pri dr davala vakcinu nevyberali sme ju v lekarni a asi ani pri druhej to tak nieje
@jance333 aha no dobre a ako viete ze jej bola cela davka vela??🙂
@katika1811 prosim? Cize pichnete nieco do dietata ani neviete co? Pozrite na nete na oficialnej stranke. Ja toto nikdy nepochopim. Moze vam to zabit dieta a vy si neprecitane ani pribalovy letak?
@bibistec mojanajlepsia kamarátka citala letáky vakcín a vsetky antivax stranky syna očkovať nedala, a takmer umrel na chorobu ktoru mohla dat očkovať ale nedala. Bol zazrak ze to prezil vdaka lekarom... A bez následkov sa to nezabislo. Tiez, zamrzí ked vam dieta lezi v umelom spanku a, doktor vam povie, dalo sa tomu zabranit hexavakcinou. Takze radím vam v tejto teme nic nedelit na cierne a biele. Lebo neockovane deti niesu superzdrave odolné ktorym sa iste bez vakcíny bude sveta zit... Ja si neviem predstavit co by bolo keby to ten maly neprežil.
Naša plakala po druhom očkovaní viac ako pri prvom a teplota nám tiež trvala o trochu dlhšie ako po prvom, ale inak ok 😉 my sme dávali čípok až keď jej vystúpila teplota, nedávali sme hneď po príchode domov. A samozrejme sme dávali obklady, ale aj tak mala trochu opuchnuté miesto vpichu. ale piznám mnohých, ktorí zvládli druhé ockovanie oveľa lepšie ako prvé. Je to asi veľmi individuálne 🙂
Neda sa to povedat ze by plakal viac,ale odvtedy mi place vzdy ked ideme k Dr..Asi si pamätá,ze mu tam robili zle..teplotu nemal,dokonca v tom case mu isli aj zuby a zvladol to bravúrne.Doma som dala chladive náplaste Dermaphilic take s mackom,bol trochu mrzuty lebo ho boleli nozicky ale inak ok.. O chvíľu ideme na 3.ockovanie tak som zvedava
@stratenaneznama ale ved ja nevravim ze nema ockovat ona sa musi rozhodnut ale neprecitat si pribalovy letak mi pride dost nezodpovedne.
@katika1811 moj este prve ako tak(na jeho pomery) ale druhe hroza. mal delene a aj po prevenare aj po hexe nezrazitelne 40tky niekolko dni vkuse. spustilo mu to poruchu imunity a tazku potravinovu alergiu.
Take tazke dat do googlu pribalovy letak infanrix alebo prevenar/synflorix?
@stratenaneznama dobrý deň,na akú chorobu,a ako bol starý?
@stratenaneznama to mal naozaj šťastie, kamarátke zomrela na hemophil.infl. malička dcérka, krátko na to bola očkovacia latka proti nemu zavedená do ockovacieho kalendára 😥
@sisaka hej bolo to o chlp :'(
@katika1811 zvladli to dobre. Mali len zvysenu teplotu. Maleho bolela nozicka,ale neviem,pri ktorom ockovani,ci prve ci druhe,rak sme len dali studeny obklad. Asi napol sval,vtedy injekcia boli (vlastna skusenost aj).
Drzim paste.
Náš mal po prvom teploty niekoľko dní, bol podráždený, veľa sa budil, pri očkovaní plakal, utíšil sa až na rukách. Pri druhom neplakal prakticky vôbec, nemal teplotu ani iné ťažkosti.
druhé zvládla lepšie, zaplakala len pri pichaní, na rukách sa hneď ukľudnila. dokonca ani ja som už neplakala 😂 doma ok, teplota v noci zvýšená - to i pri prvom - jeden čípok stačil. druhý deň trošku zvýšená teplota,ale už som čípok nedávala, zišla sama do večera