Doktorka chce riešiť druhýkrát to isté očkovanie. Má na to právo?

andaluzia
11. feb 2014

Ahojte, uz druhy raz riesim to iste ockovanie: Ked mal syn 1,5 roka a mal byt ockovany MMR, bola mu zistena alergia na vajcia. Detska lekarka to zapisala ako kontraindikaciu a ockovanie sa nekonalo. Na moju radost som nemusela z dovodu kontraindikacii nic riesit ani podpisovat. Odvtedy sme sa stahovali a menili dr. Teraz ma syn tri roky a prave sa chystame na preventivnu prehliadku. Nova dr. ma uz niekolko mesiacov trapi so zhananim papiera od alergologicky, ze ci naozaj to ockovanie nemoze prebehnut. Ze ona to musi zapisat pocas preventivky. A ze ak ten papier od alergologicky nedostanem, tak musim podpisat, ze odmietam ockovanie (co samozrejme uz viem, ze podpisat nemusim). No a ze ona neockovanie musi hlasit, nove zakony atd. Mimochodom aj alergologicku sme odvtedy menili. Tato nova mi asi taky papier nevypise. A vlastne ani ta stara mi nic take nepodpisala. Detskej lekarke vtedy stacilo, ze na papieri mala pred sebou vysledky krvi, z ktorych vyplyvala alergia. Tak teraz neviem. Existuje nieco co by naozaj moju terajsiu pediatricku nutilo riesit tuto situaciu alebo je proste zastankynou ockovania a chce syna takymto natlakom dostat pod ihlu. Ved ked nad tym tak rozmyslam, tak nemusi nic hlasit. Predosla dr. to uz raz hlasila ako neockovanie z dovodu kontraindikacii. Ci? Co vy na to?

lucia20
11. feb 2014

Mozno sa mylim, ak ano opravte ma, ale mne bolo povedane, ze MMR je limitovana casom. Do urciteho mesiaca musi byt vykonana, inak sa neockuje. Moja dcera ju nema a ani mat uz nebude. kedze ma 3,5 roka. a inak zavisi od lekarky. my sme teraz u jednej, dokonca sa na nas bol pytat nejaky urad, tearz ma nenapada nazov a lekarka povedala preco sme neboli a nebudeme ockovani a dalej sa neriesilo. povedala im to uz dvakrat a je po probleme. asi zalezi dost od dr.

bzzzz
11. feb 2014

Ahoj. Skús si popýtať k nahliadnutiu zdravotnú dokumentáciu - teda kartu. Máš právo do nej pozrieť a pohšadať, či tam náhodou nie sú založené výsledky z toho vyšetrenia - ešte od prvej alergologičky. Moja dcéra má pozakladané výsledky vyšetrení v karte. Možno sa ani nikto nesnažil to tam nájsť, alebo to prehliadli...
A keď tam nie sú, ak by som radšej šla so synčekom urobiť nové testy, nech sa dokáže, či má alergiu, ako riskovať anaylaktickú reakciu na vakcínu alebo zaplatiť nemalú pokutu za odmietnutie očkovania. Toľko ro bude musieť vydržať. Alebo si vyžiadať od starej alergologičky, či nemá v karte staré odložené, sestrička by možno pohľadala...

abbie
11. feb 2014

skus sa opytat alergologa, ktoreho teraz mate, ci vam vie tuto kontraindikaciu potvrdit... inu moznost nemas a aj keby ta nahlasila na urad, tak by to tam tiez chceli mat potvrdene

simsalabim
12. feb 2014

Hm moja starsia dcera ma alergiu na bielok a alergo normalne napisala listok s vysledkami a vetou: vzhladom na potvrdenu alergiu na mliecny bielok neodporucam ockovanie vakcinou (a tusim tam dala nazov, alebo napisala s "obsahom vaj. bielka). Takze starsia dcera je nezaockovana a ani nepreockovana v 12. roku zivota. Mna to trochu trapi, proti rubeole by som ju zaockovala..predsa len, v tehotenstve to moze byt problem.

krivanekova
12. feb 2014

Podla mna skoc k tej alergologicke spravte nove testya bude pokoj , viac ta nebude obtazovat a odovzdaj jej vysledky a budes mat kludne svedomie inak si ich bude dalej as vyzadovat