Dobrovoľné očkovanie proti pneumokokom

lukihomamina
25. apr 2013

Ahojte baby, veľmi dobre viem, že sa tu už o očkovaní toho popísalo až-až. Ja sama som sa viackrát zapojila do rôznych diskusií a nakoniec sme posledné povinné očkovanie aj odmietli (osýpky, mumps, rubeola). Lenže teraz sa stala taká vec, že mojej kamarátke synček dostal z ničoho nič zápal mozgových blán a už 20 dní bojuje chudáčik o život. Hrozne zle to znášam a hrozne sa bojím o svojho synčeka. Rozmýšľam, či ho dať zaočkovať proti pneumokokom. Lenže my po posledom očkovaní prevenarom máme negatívnu reakciu (dlhodobo zvýšené teploty). Baby, čo by ste robili na mojom mieste Vy? Veľmi sa bojím. Viem, že nakoniec sa rozhodnem sama ale možno mi pár Vašich názorov trošku pomôže. Dakujem

danjelca
25. apr 2013

a z čohot ten zápal dostal?

lukihomamina
autor
25. apr 2013

@danjelca vraj im povedali, že vírus

mikymiky
25. apr 2013

@lukihomamina pneumokoky su bakterie, nie virusy, to by ti toto ockovanie velmi nepomohlo

giuditta
25. apr 2013

ja som si dala syna zaockovat proti pneumokokom a odvtedy mame len same problem s kaslom,uz lekari nevedia co s nim,posielali nas na rozne vysetrenia ale pricinu dodnes nevieme. K tomu uz 2x prekonal silny zapal pluc.A po prvy krat vraj ho zapricinila paradoxne bakterie pnemok.Aspon pri vizite mi tolko hovorila
Dr.Nevedeli odvovodnit ze ked bol zaockovany,tak ako mohol dostat taky silny zapal?Jasnu odpoved mi doteraz nikto nedal. Ja uz nechcem pocut o ziadnej vakcine,priklanam sa k nazoru ze to cele je iba biznis!!

lukihomamina
autor
25. apr 2013

@mikymiky no čo som trocha študovala po nete tak zdrojom nákazy sú aj baktérie ale aj vírusy

lukihomamina
autor
25. apr 2013

@giuditta veľmi pekne ďakujem, že si sa podelila o svoju skúsenosť a prajem synčekovi veľa zdravíčka

petah82
25. apr 2013

@lukihomamina pneumokokov je 90 typov. Vakcina obsahuje 13, ktore sa najcastejsie vyskytuju v usa! Aka je pravdepodobnost, ze prinos ockovania a mozna ochrana bude vyssia ako sanca chytenia prave jedneho z tych 13 a navyse ocko zafunguje. Nech si kamoska zisti, ktory to je, pre zaujimavost... Presne typy su v letaku vakciny. Gugli viac info. Ja by som nedala. 13 z 90 a este americky caste ... A navyse v usa je 96% infekcii z typov, ktore nie su vo vakcine...Diiiky :-\

lukihomamina
autor
25. apr 2013

@petah82 dakujem

marulka83
25. apr 2013

@lukihomamina verim ti, ze mas obavy. My sme tiez odmietli mmr, ale vsetky ostatne mame, aj pneumokoky, kedze zijeme v uk a tu sa ockuje automaticky. Netusim aky typ, ale moja dcerka nemala ziadnu reakciu, ak ti to pomoze.

mikymiky
25. apr 2013

@lukihomamina ja som reagovala iba na to, co si napisala, ak sa bojis toho, co ma ten chlapcek a on ma zapal mozgovych blan virusoveho povodu, ockovanie proti bakteriam by ti velmi nepomohlo. My ockovanie proti pneumokokom nemame (ani sa nechystame), takze v ostatnom ti velmi nepomozem, ale zelam vela stastia (a hlavne rozumu) pri rozhodovani.