Kocky o mesiac ideme na MMR ockovani citala som vela clankov aj ze sa detom pohorsilo aj nie...ale ide o imunitu dietatka ako zistim ci ma nizku imunitu?ma len 14 mesiacov to hadam ani este nezistim. A popripade ak nedam ockovat neviem ake caste su tie ochorenia proti ktorym sa ockuje...nepoznam vela ludi co malo mumps alebo ruzienku...tak naco ockovat? Ale na druhej strane cim viac mamiciek nezaockuje deti tym skor sa asi ochorenie v buducnosti vyskytne...a este my nejde do hlavy ako moze dieta z ockovania proti osypkam dostat napr.autizmus ved po ockovani napriklad proti chrypke tiez nedostaneme trebars HIV...dam a zaockovat a ochorie budem si buchat hlavu preco som dala...nedam ochorie budem si vycitat ze som nezaockovala...no veru Help...
Tazko povedat,nasa bola ockovana v stredu to budu 3tyzdne. Zatial som si zmenu nevsimla. Aj v mojom okoli som o nicom nepocula,takze tazko povedat. Ja som cca mesiac pred ockovanim malej nasadila probiotika a imunoglukan,v kazdej izbe ca tyzden pred sa nachadzala zrezana,ocistena cibula,ktoru menim za novu, tak to mavame i teraz. Nevies,co je lepsie,ci ockovat alebo nie. Ale ja sa bojim skor tych chorob a ich neziaducich ucinkov.
Ale to je moj nazor,rozhodnut sa musite vy.
Urcite je dolezite,aby dieta bolo zdrave a i jeho okolie,preto tie opatrenia z mojej strany,asi tyzden pred ockovanim som uz neabsolvovala ziadnu daleku cestu ani po Slovensku a radsej aj tri tyzdne po nikam nejst,keby daco,lebo tam,teplota moze byt aj po 10 dnoch. Ja som podla toho planovala dovolenku.
@macka2236 myslim, ze vela ludi ti tu neporadi, predpokladam, ze sa to zvrhne na odporucania, aby si neockovala 😖 ja ti tiez velmi neporadim, sama som riesila tuto dilemu, nie som ani zastancom ockovania, ani odporcom. Len ti napisem svoj postreh k neziaducim ucinkom. Moja slecna ma 16 mesiacov, cize obdobie, kedy sa ockuje mmr vakcinou. Asi 3 tyzdne dozadu sa zrazu prudko zmenilo jej spravanie - zo dna na den to bola uplne ina osobnost, zacala si trieskat hlavu o stenu, nechcela jest, pit a vsetko sprevadzali nevysvetlitelne zachvaty placu, ktorym sa az zadusala, nepomahalo nic na utisenie, prestala plakat az ked asi po 30 minutach toho revu zaspala od vycerpania. Ked som tu hladala radu, ci sa s tym maminky uz stretli, zacali to pripisovat ockovaniu, vraj je to po mmr vakcine bezne. Lenze, malu este neockovali...po tyzdni to potom preslo. Myslim si, ze proste deti maju taketo obdobia a ak nahodou su vtedy zaockovane, hodi sa to na to. Taktiez si myslim, ze ockovanie nie je spustacom autizmu, toto ochorenie sa zvykne prejavovat prave v tomto veku. Viem, ze existuju studie, ktore sa tym zaoberali, ale velmi im neverim, tak isto ako neverim ani studiam, ze autizmus vznika v dosledku podania oxytocinu pri porode. Na potvrdenie, ci vyvratenie by to chcelo sirokospektralny vyskum zamerany na vsetky tieto aspekty. Takze jedina moja rada je, ze si to premysli a ak nie si ani za ani proti, vyber si moznost, ktora podla teba bude mensim zlom. Vela stastia 😉
@macka2236 no takto, ja som tak niekde na rozhraní, čo sa (ne)očkovania týka... na niečo to je dobré, to nespochybňujem, ale zas v niečom majú pravdu aj tí, čo neočkujú... neviem aký si ročník, ale ja poznám dosť ľudí, čo prekonali napr. mumps a v pohode... toto sa očkuje tuším až do r. 1992, takže celá moja generácia očkovaná nebola a tu sme 🙂 ružienka je nebezpečná v tehotenstve pre plod, ale spýtaj sa lekára, či to očkovanie, ktoré teraz absolvuje tvoja dcéra, ju ochráni do konca života, alebo za 20-30 rokov keď bude tehotná... ale všetci vieme, že nič netrvá večne...
pohľadaj si na nete, v príbalových letákoch, z čoho sa vyrábajú vakcíny a asi budeš prekvapená, že to nie je z mrkvovej šťavy a vody z horských oblastí, je to silná chémia a tá môže byť spúšťačom takých procesov v tele, ktoré vedú napr. k autizmu, cukrovke, poruchám imunity a podobne...
keď už si spomenula očkovanie proti chrípke - vakcína chráni proti pár aktuálnym kmeňom chrípky,ale tie neustále mutujú a v súčasnosti sa rátajú v desiatkach... ak včera vyvinuli očkovanie proti niektorému kmeňu, ten o mesiac zmutuje a je rezistentný na vakcínu... takže asi tak... poznám pár ľudí v okolí, čo sa dali zaočkovať proti chrípke a hádaj čo dostali - chrípku 😀
predstav si, že žiješ v krajine, kde toto očkovanie nie je povinné, nehrozí ti žiadna pokuta, nikto ťa nenúti (lebo aj také sú 😉 ), ako by si sa rozhodla?
@macka2236 :všetko je riziko, no mne zomrelo dieťatko kôli tomu že som ho nedala zaočkovať, ak by som dala tak by s največšiou pravdepodobnosťou dnes žila, no aj očkovanie v sebe nesie riziko ale myslím si že očkovanie je dôležité aby sa nevrátili choroby ktoré dávno vymizli......
Este mi napadlo,ze su dake homeopatika proti NU,ale netusim,ci sa beru pred alebo po,to by si si musela zistit.
@macka2236 ja mam vsetky deti ockovane aj voci MMR a autizmus nema ani jedno 🙂 🙂 🙂 🙂 a ockovania su velmi dolezite , moj syn dostal pneumokoka, vtedy sa este voci nemu neockovalo a skoro zomrel, nikdy by som uz nechcela pocut vetu od lekarov vsak uvidime ci sa dozije rana, nastastie sa dozil 🙂 🙂 🙂 🙂
Kocky dakujem ste super. Pomohla mi kazda odpoved 🙂 musela som poznat nazor aj inej strany. Skoda ze sa nemozme spytat nasich deti ci to vobec chcu a vidiet buducnost... ;)
@macka2236 ak by tvoje dieta malo znizenu imunitu, asi by si to uz zistila..pokial ste zatial nemali vacsie alebo caste zdravotne problemy, asi je to v poriadku, a snad aj zostane.
ja som MMR ockovat nedala, bojim sa vedlajsich ucinkov. ak raz bude monovakcina proti rubeole, tak ju diecatam pichnut dam. tento koktejl nie..ale rozhodnut sa musis sama.
keby som si veci okolo ockovania nastudovala skor, tak by som niektore veci urobila inak-napr. urcite by som im nedala viacero ockovani naraz, ale postupne..no to uz nezmenim. tym chcem povedat len to, ze mas cas, treba si to dobre premysliet a rozhodnut sa az ked v tom budes mat jasno (alebo jasnejsie🙂). toto ockovanie mozes odlozit do 18 mes veku dietata, zatial si pozhanaj info a rozhodni sa podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. ide o tvoje dieta, a ak budes presvedcena, ze pren robis to najlepsie, tak to tak urcite aj bude.
@macka2236 tazko povedat,tazko sa rozhodnut...moj drobec ma 10 mes.a este ockovany vobec nebol,lebo mal zdravotne problemy od 2,5mes. a dlhodobo berie antibiotika,dietatko by sa malo ockovat len vtedy, ked je uplne zdrave.Som rada, ze nasa pediatricka to plne respektuje a neponahla sa s ockovanim. Vedlajsie ucinky vakcin sa skor prejavia, ked sa nerespektuju vsetky zasady ockovania a na to treba predovsetkym mysliet. Ak sa Ti nieco nezda..tak radsej vyckaj,skonzultuj s lekarom..rozhodla som sa pre povinne ockovanie, ale dobrovolne nie.
ahoj, toto riesi teraz asi kazdy, ale naozaj ti nikto neporadi. Musis sa sama rozhodnut. Je to ale strasne tazke, my to mame nastastie uz za sebou. Nasa mala dostala na druhy den hnacku ale trvala len jeden den. A asi za 3 dni mala kasel a potom sa pridali aj teploty a dostali sme prvy krat antibiotika :( ale zvladli sme to a tazko povedat ci to bolo z ockovania. Podla mna ano. Drzim palce
@macka2236 v pripade ,ze ta zaujimaju rizika ockovania (ktore su obrovske a nevypocitatelne) tak ti odporucam prestudovat informacie v skupine , ktora sa tymto zaobera . ma 1350 clenov, takze nebudes prva 😉
https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/
v kazdom pripade musis pocitat s tym ,ze na vytvorenie si kvalitneho nazoru budes potrebovat niekolko tyzdnov - mesiacov studia . teda mne to trvalo par mesiacov, kym sme sa rozhodli ,ze ockovat uz nebudeme nic a nikdy.
vela stastia v rozhodovani ..
o zmysle povinneho ockovania aj vela studii o MMR najdes aj v nasej skupine: https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/ ... rovno ta upozornim ze skupina s 1350 clemn v prispevku nadomnou i je silny antivax.... tak silny ze tam nechcu ockovat ani zvierata .... osobne si myslim ze su velmi nebezpecnym zdrojom informacii.... viac aj v mojom fotoblogu ci priamo v skupine.... najlepsie urobis ked si pozres oba poly a sama sa rozhodnes....
@macka2236
ja stojim pred tým istým problémom...zatiaľ všetky povinne očkovania má....a dokonca zvažujeme aj nepoinne TBC ale MMr sa bojím...prave koli tomu co citam...ale ani mne nejde do hlavy ze z ockovania dostane doeta autizmus?? neviem....niesom odbornik..ale podľa mňa to už musí mať v sebe....
stale rozmýšľam čo a ako ale tak ako si to aj ty napísala myslim si že tie choroby tu niesu práve preto lebo sme očkovaní....a čím menej mamičiek zaočkuje tým väčšie riziko.... :/
@tanapeta napísala si to presne, ako keby si povedala náš príbeh.....Autizmus sa dá získať z očkovania ,a kto tvrdí že nie tak zavádza, alebo o tom nič nevie.....Zdravé dieťa odsúdené,na život, ktorí si nevybralo, rodina trpí, súrodenci a pomaly učia, ako sa o postihnutého bračeka postarajú, pomáhajú mu.....To je realita aj u nás momentálne... 😔 😔
@tanapeta to mi je luto... ☹ uz som sa rozhodla a nezaockujem. uz verim citala som letak detsky mozog chudacik musi spracovat vsetky tie umele svinstva co su vo vakcinach a to asi nie kazdy zdvladne...racej vytrpim priebeh tejktorej choroby keby nedajboze nejaku dostal ako mat dieta s psychickou ujmou.drzim palce vasej rodinke a prajem veeela dobreho do buducna...
@macka2236 to si sa stihla rozhodnut za 3 dni? 😲 v tak zavaznej otazke? 😕 pises, ze radsej vytrpis priebeh tej ktorej choroby....hmmmm...osypky su dost nebezpecne, skus sa spytat starsich rocnikov ako sa bali osypok (to nie su kiahne)...pri osypkach su caste tazke komplikacie (az 20%) , rocne zomrie cca 1mil ludi na komplikacie po osypkach a neviem ci je take v pohode sa pozerat ako dieta trpi osypkovou encefalitidou 😲
@tanapeta len by ma zaujímalo v akej poradni ste boli sledovaný ,lebo na slovensku je poradňa posledná ,keď sa očkuje mmr vakcíne a neviem či len moje deti boli také neinteligentné ,ale ukazovať slová prstom 1ročné dieťatko ,keby predmety také 2 až 3 ročné ale jednoročné ukazovať prstom slová a vypisovať dotazník na poradni.....
Na koníku je mega skupina žien čo ťa budú odhovárať lebo čítali nejaký príbeh na nete ktorý mohol byť kľudne vymyslený alebo jeden z mála...
Ja som rozhodne za očkovanie, riziká sú pri všetkých zdravotníckych úkonoch a lekár je zo zákona povinný vymenovať všetky možné riziká, ktoré nastali niekedy aj keď sa niečo také prejavilo jednému z miliónov.. netreba sa dať odradiť neznalými ženami na internetovej stránke kde je každý zahalený anonymitou. Porozprávaj sa s lekárkou, ona berie zdravie dieťaťa na vlastné triko a nemyslím si, že zrovna lekár by bol ochotný vziať si na seba zdravotné komplikácie keby očkovanie bolo také nebezpečné.. A tie čo sa tu budú ohrádzať, že lekár si za to slušne zarobí to vôbec nie je pravda, na tom slušne zarobí možno farmaceutická spoločnosť a nie lekár a lekárovi nestojí za to stratiť licenciu kvôli tomu, že odporučil niečo zlé. Ja som očkovaná, všetci moji rovesníci sú očkovaní a žijem zdravá očkovaním nepoškodená ..
Také nepovinné očkovania napríklad proti chrípke už sú iná kapitola, tam už je to skôr biznis by som povedala.. ale vyhýbať sa povinným očkovaniam mi príde hlúpe
@macka2236 vírusová meningitída ,zápal semeníkov s vysokou možnosťou sterility,encefalitída ,ak zbieram informácie ,nezbieram ich od rodičov nejak postihnutých detičiek ,kde si nijak nemôžem overiť ani pravdivosť ich informícií,nehovoriac o ich subjektivite ,čo samozrejme chápem ..ak chcem informácie mám možnosť kontaktovať imunológa a mám informácie aj o danej chorobe proti ,ktorej sa očkuje a aj o autizme úplne nezávisle a od odborníka ,nie z av článkov a neoverených informácií a každý farmaceut v lekárni ti vysvetlí ,ktorá zložka vakcíny čo znamená a čo robí v tele tvojho dieťatka a mám to od odborníka a potom sa môžem rozhodnúť a oboznámiť svoju pediatričku ....napísať tie svinstvá plné chémie ,ak si kojila malého aj tvoje mliečko bolo svinstvo aj potrava je svinstvo ...všade je hliník dokázané ,že aj v materskom mlieku a kovy a chémia .... 😉
@macka2236 ahoj....zial, nikto ti neda odpoved na to, co robit...pretoze je to tvoje dietatko a tvoja zodpovednost a rozhodnutie...my sme si vybrali mensie zlo, ale urobili sme rozhodnutie az po tom, co sme asi rok citali studie, knihy, plusy a zapory ockovania, knihy a studie o chorobach a liecbach a podobne....ja nerada radim a nerada sa pustam do diskusii, lebo je malo ludi, ktori maju zdravy usudok,povacsine su extremne proti alebo extremne za....nic medzi....zial....takze musis sa sama rozhodnut....
co sa tyka vyskytu chorob a ockovania: http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...