Maminky, prosím Vás dávate očkovať deti podľa očkovacieho kalendára alebo dávate očkovaniam odklad, keďže sa detičky ešte vyvíjajú? Čaká nás MMR vakcína a mám z nej obavy pretože braček je autista. Keď ste nedali očkovať deti prišla Vám za to pokuta?
Dávam podľa ockovacieho kalendára.
Obava z čoho?
Moje boli očkované neskôr, až po 2.naeodeninach, to už rozprávali a chodili vo veľkom. Tiež som neodmietla, ale vždy sa to z nejakého dôvodu presunulo. Nikto ma nenahlasil, keď Dr spomenula očkovanie, tak sme sa dohodli, ze neskor.
Ja som dala normalne podla ockovacieho kalendara.
Ja som pri synovi očkovanie v 5 rokoch odmietla . Syn je autista a ani neurologička to neodporúčala.
Znama platila. Zavolali si ju a platila. Kolko netusim. My ideme podla kalendára, reps podla toho co povie lekar. Ma niektore poposuvane skrz planovane veci v narkoze (operacia, mri a ked ide do narkozy 3t predtym nemoze byt ocko plus bral liek po operacii hlavy a vtedy nam hovorili, ze to pocka, ze nebudeme to silit, nech sa da najprv dokopy a doberie liek). Takze sa nam to logicky poposuvalo lebo sa riesili ine veci. Ale bola som zato aby ho ockovali. Samozrejme ak to lekar dovoli, ak je zdravy a dovolia nevidim dovod na odkla. Plus ma aj nepovinne rotavisury a dame aj ine nepovinne
Ockujeme podla ockovacieho kalendara, plus ma x nepovinnych ockovani medzi tym, nase dieta znasa ockovania bez absolutnych problemov, nema ziadne silne reakcie, nevidim dovod na odklad
Nie, za neočkovanie nám doposiaľ pokuta neprišla (dcéra má 4 roky). A len pre info - funguje to troška inak. Najskôr príde výzva, sú nejaké lehoty na doočkovanie atď a pokuta môže byť akoby ukončenie celého toho procesu.
Dávala som, dávam a budem dávať podľa kalendára. Jedine ze fakt sa nedalo (aktuálne choroba, boli tesne po kiahniach, ci hospitalizacii). Inak mi ani nenapadlo posúvať to, ani sa báť, co by, keby,proste očkovania majú všetky, ake si povinné. Zároveň majú aj nepovinné očkovania-rotavirusy, žltačka
Neočujeme, neprišla pokuta.
Ja davam ockovat podla kalendara. Zrovna MMR bola u nas najmenej problematicka, hexa bola horsia. Druhe preockovanie MMR si maly ani nevsimol, reakcia absolutne ziadna. Pri prvom mal nejaky ten vysyp a mierne zvysenu teplotu, ale ziadne place, ziadne zbrzdenie vyvoja, nic take.
Neockujem nic, starsi syn mal silnu reakciu na BCG takze neockujeme od vtedy. Ziadnu pokutu sim neplatila.
Ja mam spektrum autizmu, maly bol ockovany v 13 mes na mmr, potom v cca necelych 2 rokoch. Nejako okolo 18/19 mes. V Rakusku to ockuju do 2 rokov komplet. Ja som tiez myslela a nic. Ani tuk, ani teplotu nemal. Proste nic. Ani prvy a ani druhy raz. Nemal ziadny posun skrz vyvin atypickym sposobom.
MMR posunute o par mesiacov skrz choroby ( realne nepotrebujem si vymyslat a klamat pediatrovi)
Ak nedas vobec pediater ta moze nahlasit
A z coho mas obavy? Ze je brat autista s mmr nema nic spolocne
Pri prvej som sa bála mmr, tak som to odkladala asi pol roka, tvrdila som dr., že soplíky a že ju nejak preháňa, alebo že je nejaká mrzutá, neviem, či na ňu niečo nelezie a neviem čo, vymýšľala som sprostosti. Žiadna pokuta neprišla, doktorka ma totiž nenahlásila, jednoducho to vždy posunula na ďalšiu poradňu.