Maminky, dávali ste očkovať bábätká proti rotavírusu? Akú vakcínu ste zvolili, Rotarix alebo Rotateq? Prepláca ich VSŽP? Boli nejaké nežiadúce účinky? Dali ste doočkovať samostatne alebo spolu s ďalšími očkovaniami v 3. mesiaci? Ďakujem.
My ideme v piatok na očkovanie Rotarixom a bude to v 2 mesiaci. Vakcíny by sa asi nemali brat viaceré naraz
Rotarix, bez doplatku a zatial sa uz minimalne 3x vyplatila a to este nie je v skolke. A v ramci bezneho ockovania, vtedy dostavala nieco do nozky spolu s rota.
Keby sa dal zaockovat dospely som prva v rade.
@mullerova46 bežne sa rotarix kombinuje a iným očkovaním, rovnako ako bežné sa dáva hexavakcina do jednej nohy a prevenar do druhej. Niektoré vakcíny sa môžu dávať spolu
@luliu ďakujem netušila som 🙂
Rotateq a nežiaduce účinky neboli žiadne akurát si treba dávať pozor pri prebaľovani lebo stolica môže byť infikovaná tak aby ste sa nenakazili🙂
Tiež som dávala obe deti, Rotarix. Preplatenie poisťovňou ale my máme dôveru. Žiadne vedľajšie účinky, resp zelené kako. Pri prvom dieťati som používala pri prebaľovani aj rukavice 😄 pri druhom nie.
Rotarix, aktualne je vakcina bez doplatku v kazdej poistovni, nasa pediatricka mu ju dala myslim samostatne alebo s Prevenarom
ziadne nestandardne neziaduce ucinky nemal