Čaute baby, dneska som bola na tretiom očkovaní s mojou ročnou dcérkou. Ked sme prišli domov po očkovaní, tak ešte frajerka si chodala kade tade, všetko bolo ok...Potom kolo 13tej hodky som ju dala spinkat, a ked mi poobede vstala tak už bola plačlivá, nervozna...Boleli ju nožky, nechcela ani chodit. Zmerala som jej teplotu v zadočku tak mala 37,2 po odčítaní...Ok..Potom som ju trochu okupkala, len tak s plienočkou som ju poutierala, a znova som jej zmerala teplotu a to mala 37,6 po odčítaní....Vypila mi mliečko, a zaspinkala hned jak som ju položila do postielky...Ale nedala som jej žiadne lieky proti bolesti a horučke...Čo myslite mala som jej niečo dat ? Dost sa bojím, že ako to bude v noci, dufam že mi bude spat kludne...Hoci sa mi zdalo že ma tvaričku dost horucu, nato aku teplomer nameral teplotu...Tak teraz neviem...Už ju budit nebudem ked spinka, ale keby sa vnoci budila tak jej mám dat napriklad nurofen, alebo ju niejak len tak ukludnit, uspat na rukach a nechat tak? ...Budem rada ak napíšete čo by ste robili vy, niejaku radu 🙂 Ďakujem
Keď bude mať dcérka nad 38, daj jej detský liek proti teplote. Prípadne ak by sa budila a evidentne ju boleli nôžky, bola by nesvoja, plačlivá + zvýšená teplota (hoci aj nie nad 38) dat jej liek tiež, pomôže aj od bolesti.
Ja som dvala "preventívne" a vlastne j od bolesti nurofen a obkladiky, suchý lad, nieco mrazené z mrazaku zabalit do utierky a prikladat aby to neopuchlo. Niektorí lekari tvrdia že telícko ma bojovat, ale mne sa osvedcilo necakat kým teplota vyskocí a hlavne koli tej bolesti. Tot moja skusenost..snad pomože..každe ockovanie je iné a každé dietatko to znasa inak, len stražit tu teplotu aby nevyletela
Ja som malemu v noci po ockovani, bol velmi horuci a mrnkavy, dala nurofen sirup a zaspal a o hodinu ked som ho skusala, uz nebol horuci a pekne spal az do rana. Okolie vpichu som natierala fenistil gelom a super. Takze za mna, ak by sa ti v noci zobudila a citila by si, ze je horuca a placliva, dala by som liecik.
Pri očkovaní sa nemusí čakať do teploty nad 38, nám dokonca sestrička povedala, že sa môže dať aj preventívne. Telo si protilátky vytvorí aj tak. Takže ak sa bude v noci budiť, či bude nepokojne spať, daj niečo od bolesti a bude lepšie aj jej aj tebe.
Ja som zas nedávala, keď nemusím, nepchám chémiu. Mal teplotu 38
Po očkovaní môže dôjsť ako k prirodzenej horúčke (čo býva pri bežnom prenosnom ochorení), tak aj k horúčke z otravy (ortuťou, hliníkom, či inými jedovatými látkami vo vakcíne). Tú druhú je ťažké zraziť antipyretikami a tú prvú zase zrážať netreba.
ja by som v prvom rade neockoval a tym padom pada vsetka dalsia diskusia co robit, ked nastupia nasledky ockovania. nasledky mozu byt mierne , ale aj dost drsne , nieco ako ruska ruleta.
daj jej C vitamin . takto narychlo asi len z DMky - 100g ciste C . v mojom blogu najdes clanok o C .
+ odporucam nastudovat nieco o ockovani - potrebnosti a moznych nasledkoch. https://www.modrykonik.sk/group/1799/
vsetko dobre.
@belllinka presne som to chcela napísať.. Vo vakcíne sú zrejme bylinky a čistá vodička,určite nič škodlivé 😀
Ak nechceš čítať hororove scenáre o otravach a podobne. 😉
Horucka po ockovani alebo zvysena teplota je normalna.... Moze byt aj nemusi... A lieky od bolesti nurofen sirup je od 3mesiacov je najlepsi ci uz od bolesti alebo pri teplote😊
Kľudne daj,je to aj proti bolesti nielen pri horúčke sa dáva.Inak na miesto vpichu čím skôr po injekcii treba dať studený obklad.