Dávali ste deťom vakcínu proti meningokokom?

smajluska
29. sep 2021

Maminky dávali ste očkovať Vaše detičky proti meningokokom? Dávali ste očkovať iba proti B-meningokokom vakcínou Bexsero alebo aj proti ďaľším 4 druhom, vakcínou Nimenrix? Mali detičky aj nejaké nežiadúce účinky po očkovaní? Syn má 1,5 roka. Ďakujem.

miavra
29. sep 2021

pripnem sa

e1i
29. sep 2021

@smajluska iba Bexsero sme davali a bez reakcie, max 37,2 teplota v ten vecer. V decembri mame 3.davku

smajluska
autor
2. okt 2021

@e1i Vakcína Bexsero je už dostupná aj na SVK? V r. 2017 ešte vraj nebola. Preto sa pýtam, ďakujem.

e1i
2. okt 2021

@smajluska ano minuly rok sme davali a teraz v decembri bude mat ešte jednu, lebo my sme ju davali v 1.r. Ak sa dava po 2 roku tak len 2 davky treba

evaachesa
9. nov 2021

Môj syn mal teraz 2 roky a idem ho zaočkovať oboma vakcinami Nimenrix aj Bexsero. Chcela som skôr, no dr odporúčala až po 2 roku.

evicka530
16. nov 2021

@smajluska ideme s 2.5r po druhu davku. Po 1.ho bolela nozicka, aj krival asi 2 dni a trosku teplota. Chcem aj Nimenrix po druhej davke Bexsera. Mladsieho 5 mesacneho idem objednat na Bexsero

18lenussa
10. dec 2021

v 2 rokoch Bexsero keby mám info skôr tak dám pred 1 rokom, a planujem aj Nimenrix...Union dodatočne zaplatila 50%

mischell333
18. dec 2021

@smajluska Boxsero

majka11051990
21. feb 2022

Dobrý deň prajem. Chcem sa spýtať ci je potrebne aj pre očkovanie po vakcín bexsero. Ak áno, v akom časovom rozpätí od kompletného zaočkovania

18lenussa
22. feb 2022

@majka11051990 moja dostala tesne pred 2rokom prvu davku druhu po 2m a potom o rok samame ohlasit na preockovanie

evaachesa
22. feb 2022

@18lenussa teraz som ostala riadne zaskočená že o rok
idete na preočkovanie 3tou dávkou 😳 syn má teraz 2 roky (očkovaný až po 2 roku 1.dávkou) a má už ukončené očkovanie Bexsero 2.dávkami...o 2 týždne ide na Nimenrix. Teraz som si študovala schému očkovania a tie 3 dávky (posilňujúca 3.dávka po roku) sa dáva len ak bolo dieťa očkované pred 2 rokom života, po 2 roku sa už nedáva ďalšia dávka. Pediatrička vám neodporúčala už toľko počkať do 2 rokov? Ja som až teraz pochopila prečo mi naša vravela že až po 2 roku aj keď viem že sa očkujú aj pár mesačné deti ...len vravela že mu po MMR nechce hneď zaťažovať organizmus toľkými vakcínami, že chvíľu počkáme.

18lenussa
22. feb 2022

@evaachesa no ja som otom aj vedela ale chcela som ju čím skôr zaočkovať ked som čítala že hlavne do tých 2 rokov je to najrizikovejšie a mala som v sebe že už nech je čím skôr očkovaná a inak pedi ona si čítala predomnou manual ako keby to ešte nikdy neočkovala

evaachesa
22. feb 2022

@18lenussa ja som chcela dať tento rok aj kliešťovú encefalitídu, no Dr si nebola istá čo a ako keďže KE má až 3 dávky. Volala mi až ďalší deň keďže si to musela naštudovať a premyslieť aký by bol postup skĺbiť Meningokoky s KE (meningokoky sme potrebovali stihnúť do mája) keďže tiež meningokoky veľmi neočkovala. My sme to dovtedy neurgovali keďže korona a skoro nikam sme nechodili. V lete ale ideme do zahraničia kde je už možné riziko, takže aj ona odporúčala. KE budeme očkovať až koncom roka lebo teraz by to bola obrovská záťaž toľko vakcín po sebe keďže ešte na ten Nimenrix ide. Po 2.vakcine Bexsero mal riadny opuch nohy aj teploty 😐. Vaša malá to ako zvládla?

18lenussa
23. feb 2022

@evaachesa mala teplotu pri oboch davkach vzdy sme iba 1x dali sirup a bolo ok a druhy x ju bolela aj nozicka ze som ju musela brat na rukach od doktoeky a asi cely den bolela a taka nekludna