Maminky dávali ste očkovať Vaše detičky proti meningokokom? Dávali ste očkovať iba proti B-meningokokom vakcínou Bexsero alebo aj proti ďaľším 4 druhom, vakcínou Nimenrix? Mali detičky aj nejaké nežiadúce účinky po očkovaní? Syn má 1,5 roka. Ďakujem.
Môj syn mal teraz 2 roky a idem ho zaočkovať oboma vakcinami Nimenrix aj Bexsero. Chcela som skôr, no dr odporúčala až po 2 roku.
v 2 rokoch Bexsero keby mám info skôr tak dám pred 1 rokom, a planujem aj Nimenrix...Union dodatočne zaplatila 50%
@smajluska Boxsero
Dobrý deň prajem. Chcem sa spýtať ci je potrebne aj pre očkovanie po vakcín bexsero. Ak áno, v akom časovom rozpätí od kompletného zaočkovania
@majka11051990 moja dostala tesne pred 2rokom prvu davku druhu po 2m a potom o rok samame ohlasit na preockovanie
@18lenussa teraz som ostala riadne zaskočená že o rok
idete na preočkovanie 3tou dávkou 😳 syn má teraz 2 roky (očkovaný až po 2 roku 1.dávkou) a má už ukončené očkovanie Bexsero 2.dávkami...o 2 týždne ide na Nimenrix. Teraz som si študovala schému očkovania a tie 3 dávky (posilňujúca 3.dávka po roku) sa dáva len ak bolo dieťa očkované pred 2 rokom života, po 2 roku sa už nedáva ďalšia dávka. Pediatrička vám neodporúčala už toľko počkať do 2 rokov? Ja som až teraz pochopila prečo mi naša vravela že až po 2 roku aj keď viem že sa očkujú aj pár mesačné deti ...len vravela že mu po MMR nechce hneď zaťažovať organizmus toľkými vakcínami, že chvíľu počkáme.
@18lenussa ja som chcela dať tento rok aj kliešťovú encefalitídu, no Dr si nebola istá čo a ako keďže KE má až 3 dávky. Volala mi až ďalší deň keďže si to musela naštudovať a premyslieť aký by bol postup skĺbiť Meningokoky s KE (meningokoky sme potrebovali stihnúť do mája) keďže tiež meningokoky veľmi neočkovala. My sme to dovtedy neurgovali keďže korona a skoro nikam sme nechodili. V lete ale ideme do zahraničia kde je už možné riziko, takže aj ona odporúčala. KE budeme očkovať až koncom roka lebo teraz by to bola obrovská záťaž toľko vakcín po sebe keďže ešte na ten Nimenrix ide. Po 2.vakcine Bexsero mal riadny opuch nohy aj teploty 😐. Vaša malá to ako zvládla?
pripnem sa