Mamičky dávali ste svojim bábätkam pri ockovani Perorálna vakcínu proti rotavírusu???
Áno, očkovali sme.
Ano
Nie. A v com ti pomoze tato anketa?
ano
Ano
Ano
Nie je to anketa len ideme na prvé očkovanie a dostali sme od lekárky na zváženie či dáme aj toto alebo nie a nemáme v rodine nikoho s bábätkom tak vôbec neviem ci sa to dáva alebo nie. Lekárka len hovorila že to stojí okolo 40€ tak preto to niektorí rodičia nedávajú ale my peniaze neriešime len ma zaujíma teda ako ostatní to riešia
áno, obidvom deťom
Ja som staršiu dcérku nedávala zaočkovať, vlastne som nemala absolútne žiadne info o tomto víruse, ani som netušila že niečo také existuje, až kým sme pred dvoma rokmi neskončili v nemocnici....za mesiac dvakrát...a to nevravím čo všetko bolo okolo toho...diéty a podobne...no proste celé zle....teraz som znovu tehotna a tieto očkovania určite podstupime....áno stojí to nejake peniaze, ale kým viem, poisťovňa to potom následne prepláca ( teda neviem čo vsetky, to si treba overiť)
Ano,obidvom detom som davala (cast penazi potom poistovna vratila)
Áno,dala som a neľutujem,malá uz ma 9 rokov,nemala žiadne problémy,sestra nedala a skončili v nemocnici s rotavirusom
ano dali sme. je to dve davky cize 50eur krat dva. nemala ziadnu reakciu. uz sa tesim ked za nami bude dalsia davka
Áno dala.
Aj my sme dali a peniaze tusim poistovna vracala potom.
Ja som tiež dávala dcérku zaočkovať proti rotavirusu. Vakcina sa aplikuje 2x. Dôvera túto vakcínu aj prepláca po skončení nasledujúceho kvartálu.
Ano
Nie, nedala. A bola to chyba, pretoze dcera skoncila s rotavirusom v nemocnici na infuziach ako 4r. Priniesla som ho zial ja, mne sa to prejavilo iba silnymi hnackami. Aspon ze druha dcera, vtedy par mesacna, ktora bola dojcena, to nedostala. Pediatricka nas o tom neinformovala, nevedela som ze sa da proti tomu ockovat, pretoze som v tom case ako novopecena matka mala tazke obdobie a nestudovala som ockovania ani nic podobne.
Dala som obe deti. Znama mi raz povedala, ze ona nedala, ale v 9. mes. malej skoncili v nemocnici a bolo to strasne. Ze radsej ockovat.
Dcere som nedala v 2019, lebo mala strasny reflux aj tak by mi to hned vygrcala. Bolo to čisto moje rozhodnutie len z dovodu ze to ide to ust. Peniaze nebol problem.
Synovi v 2020 sa doktorka pytala co chcem ze ci ideme aj rotavirus ockovat. Vravim ze nie dame mu len to iste ako dcere.
Až keď som sa ja sama rozhodla ze NIE tak ma pochvalila ze dobre som sa rozhodla, že to je blbosť, lebo existuje obrovske množstvo druhov rotavirusov a ze dieta chyti presne ten kmeň ktorym bolo zaočkovane je ako vyhra v loterii, že je to len biznis a priebeh zalezi od stavi imunitneho systemu a nie od ockovania.
Áno ockovali... Vzhľadom na situáciu aká je, neviem ci by bolo dobre sa s malým bábätkom dostať do nemocnice. Určite očkovať odporúčam!
Vsetky poistovne vam doplatok za obe davky vratia :-🙂
Ahij ano ja som maleho “ockovala” aj proti rotavirusu