Ahojte maminky, zaujímalo by ma, či ste očkovali proti meningitíde ...
Ano nakolko som sama mala a mam predtym velky Respekt… fsme som dala tiez
A prosím Vás
@hennyinnsbruck
A dali ste Bexsero ci?
ANO, dala som obe dcery.
A, C, W135 a Y, Nimenrix ale bolo to asi pred 4 rokmi uz.
Áno všetky deti mám očkované nimenrixom.. chcela som preockovat keď konečne prišla k nám aj bexsero, ale najprv to bolo dosť drahé a teraz už ani neviem, nesledovala som to už.. riešili sme ostatné očkovania..
@jana_eyre_2 presne ani ja som to uz nesledovala, ale dobre vediet ze uz prisla aj vakcina proti meningokokom sk.B.
@wejatko áno, bexsero v 15.mesiaci a pol roka druhú dávku. Okolo 100 €som platila
@wejatko ano Bexsero
Ale viete že vakcína trvá v tele len dva roky nie? Ja som malého nedávala ale keď bude v puberte určite chcem aj ja
@wejatko áno dávala som, zatiaľ len syna. Dve dávky Boxsero. Po roku a pol mi pediatrička odporúčala najskôr to očkovať.
áno, obe deti, bexsero.
Nie
ešte som chcela dodať, mám pred týmto ochorením rešpekt. Traja pediatri mi to odporučili, plus jedna neurologička. Jednému z pediatrov hovorím: dnes tu dieťa je a zajtra už nie. A on mi na to: áno, zažil som.
Áno, po tom, čo sa objavilo podozrenie na ochorenie. Myslela som, že sa zbláznim. Našťastie sa nepotvrdilo, okamžite sme ockovali. Nám pediatrička hovorila, že má deti, či žili v USAa tam je to v povinnom ockovani. Každopádne či áno či nie, som rada, že sme my dali
A koľko mesiačikov mali Vaše detičky, keď ste očkovali?
@mon1806 pokiaľ viem a dá sa to dohľadať na nete nimnetix sa preockovava po 10rokoch.. ako bexsero neviem, to som nezistovala, ale nimnerix urcite nie je len dva roky..
@wejatko najstarší mal 3roky sa mi zdá keď bol ockovany, dcéra 1rok.. a najmladší bol úplne bábätko keď ho ockovali, nepamätám si presne kolko.mal..
Syn akurát dostal 2. dávku Bexsero. O mesiac ide na Nimenrix.
@meluela toto nemôžeš veľmi porovnávať, no meningokoky majú fatálne následky...do 24 hod môže dieťa zomrieť kedy sa ani nestihne zistiť o čo ide. Väčšinou to končí tragicky alebo s následkami. Ja som chcela očkovať tento rok meningokoky aj encefalitídu, no dr neodporúčala naraz, že by to bola veľká záťaž. Zhodli sme sa ale že meningokoky majú vyššiu prioritu aj vzhľadom na to že v lete cestujeme do zahraničia. Syn mal nedávno 2 roky.
@jana_eyre_2 Bexsero stojí aktuálne 92€ jedna dávka a u dr za zaočkovanie každej dávky (mimo povinného očkovania) platíme ešte10€ 🤦. Máme dôveru a tá to neprepláca. Myslím že Union alebo VšZP niečo preplatí.
@evaachesa tak to je potom stále riadna palka veru.. 😬😬 aj my u pediatricky platíme navyše okolo 7-10€ ak je to nad rámec povinného očkovania.. plus to mám x3deti.. to už sú vysoké sumy... 😕 Škoda, myslím že v nejakých krajinách to je bežné očkovanie hradené z poistenia, ale to si nie som istá.. asi nie sme ešte tak ďaleko..
@wejatko ahoj, nie