Dali ste očkovať dieťa proti chrípke?

erustek
17. mar 2013

Dobrý deň 🙂 Veľmi by ma zaujímalo aké máte skúsenosti s očkovaním proti chrípke? Môj 5rôčný syn má astmu a je prieduškár a alergologička nám nariadila očkovanie. Dávali ste svoje detičky očkovať? Boli po tomto očkovaní choré alebo nie? Našla som na nete aj pozitívne aj negatívne informácie ale zaujímali by ma konkrétne skúsenosti mamičiek. U nás v okolí nieje toto očkovanie veľmi zaužívané preto sa nemám s kým poradiť... Ďakujem veľmi pekne za každý komentár a názor 🙂

koralinka
17. mar 2013

nie, dala som sa jeden rok a dostala som chrípku taku, že som myslela že nastal môj koniec. Od vtedy (cca 5 r) som chrípku nemala a ani očkovanie 😉 mám 20 mes dcérku a nikdy očkovana proti chrípke nebude kvôli vlastnej skúsenosti

tretiastvrta
17. mar 2013

Nie, nerobí dobre dospelým a vonkoncom nie deťom. Chrípka potom akoby nemohla prepuknut a poriadne sa vyliečiť, organizmus je tak ci tak oslabeny a nie je to vôbec dobre.

janinah
17. mar 2013

žiadny lekár nemôže nič nariadiť,ani rozkázať,môže len odporúčať...moje deti neočkujeme,a to je mm lekár a nie je za toto očkovanie..syn 7r. mal teraz chrípku,ale takú celkom "normálnu",čo sa dala zvládnuť Panadolom a kv. do nosa

piacere
17. mar 2013

nariadila?? zmen alergologa 🙂

petah82
17. mar 2013

nie, ockovanie nechrani proti chripke. oslabi telo a skoci na neho prvy virus chripky co pojde okolo. tych mutacii su stovky a vo vakcine je kombinacia troch, co si v labaku tipli, ze ktore budu tuto sezonu top. tipli si to! ziadna ina veda v tom nie je... 😠 😢 vid spravy v CT TV http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...

sampo
17. mar 2013

jeziskove husle! no to mu uz len tak pomoze 😠 radsej mu nasad Dvitamin (a ine).

pimpulienka
17. mar 2013

NIE, ani by má to nenapadlo

xlucia
17. mar 2013

ocko proti chripke a astmatikovi je zabita kombinacia. nikdy ani zadarmo a uz vobec nie nariadenim. obaja moji su alergici, astmatici, starsi je naozaj silny astmatik a urcite nedam.

awalancha3
17. mar 2013

este ze si sa tu nás spýtala............. nie, nie, urcite nie..ale nedava mi zmysel, aby alergologicka nieco take nariadila, to bude nejaky omyl, alebo ste sa nepochopili, taky nezmysel by ani neodporucila...

hajanka
17. mar 2013

@erusten nariadila? ako ti moze lekarka nieco nariadit? moze ti max odporucit, ale nie nariadit, ona ti nie je sef a navyse mala by dodrziavat zakony ktorej jej nariaduju informovat pacienta o vsetkych kladoch zaporoch, o zlozeni, o neziaducich ucinkoch, bez vyzvania ti poskytnut pribalovy letak a hlavne to vsetko bez natlaku
ockovat proti chripke by som nedala seba, nie to este dieta, duplom dieta ktore ma taketo problemy ako tvoje
nastuduj si o ockovani proti chripke a radsej sa zameraj na prirodzene stimulovanie imunity 😉

ajca123
18. mar 2013

Nie,nepotrebujem si zmrazit dieťa...

briketa
18. mar 2013

@erustek. vakcina proti chripke funguje na jednej osobe zo sto.
ide o to, ze chripkovy virus je jednym z najviac sa vyskytujucich, preto ma obrovsku schopnost vyvijat sa na nove a nove mutanty.
dajme tomu, ze posledna chripkova vakcina bola vyvinuta v 2006 a odvtedy sa touto ockuje. ale odvtedy virus v obyvatelstve uz zmutoval nanovo na x-krat.
cize vakcina ti pokryje chripku len ak narazi na mutant, na ktory bola vyvinuta epidemiologmi. inak nie.

ketrinka17
18. mar 2013

Ja nedam nikdy ockovat proti chripke. Nás (mam este 2bratov) naši dali a v zivote sme tak chori neboli..

stanislava2
18. mar 2013

http://www.epis.sk/InformacnaCast/Ockovanie/Ock... Samozrejme ti očkovanie nemože nikto naradit ale odporučat zrejme si sa zle vyjadrila.Určite by som sa poradila z viacerými odbornikmi a neriešila zdravie svojho dietata na MK.Pišu ti tu zväčša ludia ktory su v zásade proti všetkému očkovaniu takže od nich dostaneš radu jednoznačne že nemáš očkovat vobec nič.Ak je zdravotný stav tvojho dietata taky že po prekonani chripok je dieta ochrozené na živote alebo može toto ochorenie zhoršit celkovy zdravotný stav tvojho dietata kludne by som ja svoje dieta proti chripke očkovalaTotižto prekonanie argesivnych foriem chripok ktoré tvoje dieta prekoná prirodzene može narobit v tele tvojho dietatka omoho viacej škody ako ked ho dáš očkovat.Preštuduj si viacej ako posilnit imunitný system svojho dietatka a ako fuguje očkovanie proti chripke a rozhodni sa hlavne správne pre dobro a zdravie svojho synčeka aby si neskor neolutovala že si očkovat mohla a neurobila si tak.

usiko
18. mar 2013

nie, po prve, ak uz ockovat, tak kompletne uplne urcite isto len a len zdraveho cloveka /co vo vasom pripade nie je a dovolim si tvrdit ze v drvivej vacsine deti/ludi sa 100percentne zistit neda/, a po druhe: ockovanie proti chripke je neucinne, takze zbytocny risk.....

prevenar
18. mar 2013

Ani keby tanky padali . V kazdom pripade , ak mas zaujem sa dozvediet o vakcinach nieco viac , odporucam pozriet sa do nasich tem , ktore sa zaoberaju rizikami ockovania. Ano, ockovanie ma aj rizika a dokonca velmi velke. Info o diskusiach > vid moj fotoblog.

janka2501
10. apr 2013

aj my sme boli prieduskari od narodenia,3x do roka v nemocnici, a desne stavy, to nechcem nikdy viacej zazit.. aj alergologicka nam poradila ockovanie, odkedy je ockovana nebola chora, a to sme mavali stavy, ze sme koncili v nemocnici, tak pokial mozem ti odporucit tak daj ockovat.

katka1981
10. apr 2013

nie som proti ockovaniu, ale proti ockovaniu proti chripke som. Moj brat sa daval ockovat proti chripke, tiez ma astmu, je alergik, urobil tak dva roky po sebe a tak bol po kazde chory ako nikdy. Taks tym prestal. A nie je jediny, kto tak dopadol, poznam viacerych. Kamaratka ma vdaka tomu take bolesti do ramena, kde jej to pichli, ze keby nenosila magneticke nausnice, tak je stale PN alebo invalid. Podotykam ma trvale nasledky, rameno ma stale bolave, aku diagnozu ma, neviem ale su to roky od ockovania. Jediny komu toto ockovanie vyhovuje, je moj svokor, ale on ajtak nikdy chory nebyva, tak podla mna ma super imunitu, tak mu ockovanie neublizi. Mozno ak by som poznala taketo zive pripady aj pri inych ockovaniach, tak som proti vsetkym, ale proti chripke rozhodne ano.

juliankaaa
10. apr 2013

Nie, nas pediater dokonca ockovanie proti chripke ani neodporuca 😉 a pritom povinne ockovanie sa unho musi, ak by som ho chcela odmietnut, tak si mozem rovno hladat ineho pediatra

zaskar
10. apr 2013

Dieta si nie je schopne do 25 mesiacov tvorit protilatky z vakciny na chripku....ockovanie na chripku je naozaj pre tazkych dobrodruhov...

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz