Čo si myslíte o očkovaní proti chrípke?

mucinka15
2. okt 2010

Ahojte, obraciam sa na vás touto otázkou, keďže dnes sa ma ju opýtala jedna známa. Má 2 chlapcov - 5 a 10 roč. a pediatrička jej ho odporučila. Že aj známi naokolo, že vraj aj keď dostane chrípku, tak nie sú také hrozné príznaky. Obidvaja majú oslabenú imunitu a starší je alergik - roztoče a je toho viac, len si nespomeniem a má problém s obličkami od narodenia. Chcela by dať najprv zaočkovať staršieho, lebo mladší je momentálne chorý. A potom že aj seba, len stále váha a ja som dostala za úlohu zistiť o tomto očkovaní viac. No napr. ja svojho malého zaočkovať nedám,ani seba. Nejak som nad tým neuvažovala a keď som prečítala zopár článkov a skúseností mamičiek s očkovaniami, tak ma to odradilo. Aj to čo obsahuje chrípková vakcína. 😖 Ďakujem vopred za vaše odpovede. 🙂

bihan
2. okt 2010

...že je o pekná kravina 😀 Úplne zbytočné očkovanie.

marcellinka
2. okt 2010

ja by som do svojich deti nedala pichnut nic navyse, aj tak je toho na nich dost...

zitaje
2. okt 2010

Dieta so zdravotnymi problemami (alergie, atd) by som urcite nedala ockovat. A zdrave to nepotrebuje 😉 .
A kamoska chce potom ockovat kazdy rok? 😕
Ja som skor za otuzovanie a tak...

roo
2. okt 2010

Určite nie. Keďže píšeš, že si o očkovaní čo-to čítala, povedz aj kamoške, čo si sa dozvedela a prečo seba a svoju rodinu očkovať nedáš. Ukáž jej tie články a skúsenosti, nech si spraví názor. A nech sa, preboha, nenechá dotlačiť k niečomu pediatričkou! Lekári vedia o očkovaní len pramálo... proste sa tým nezaoberajú, uspokoja sa s tým, čo im povedia predajcovia vakcín.
Krátky článoček, ktorý stojí za prečítanie - http://www.slobodavockovani.sk/news/hrozbou-pre...

Najlepšou prevenciou proti chrípke je vitamín D 😉

quaxi
2. okt 2010

Ak tie deti nemavaju chripku kazdy rok, tak sa to neoplati, rizika a nevyhody nestoja za to, kedze by dieta chripku asi aj tak nedostalo. Ak maju vyrazne oslabenu imunitu a kazdy rok dostanu aj chripku (nie prechladnutie, ale naozajstnu chripku!) tak nad tym mozete pouvazovat.
Skor by som odporucala prevenciu - detom viac budovat imunitu, otuzovat, menej obliekat, spat pri otvorenom okne, vela pohybu na cerstvom vzduchu za kazdeho pocasia. K tomu kvalitna strava, kazdy den cerstve ovocie a zelenina. Nebat sa spiny, nech sa deti kludne hraju v blate, nepouzivat antibakterialne mydla, nedezinfikovat to co netreba. Tak maju omnoho vacsiu sancu neochoriet, a tyka sa to vsetkych chorob, nie iba tej jednej proti ktorej by boli zaockovani.

ivetkab.
2. okt 2010

Samozrejme bude to Tvoje rozhodnutie, ale ja svojho synčeka isto očkovať nebudem. Aj deti aj náš organizmus si predsa musí samo vybudovať imunitu. Aj keď ju má Tvoj syn oslabenú, očkovaním mu ju ešte oslabíš. A ak má Tvoj druhý syn alergie, tak očkovanie mu v tomto nijako nepomôže. Veď je to len ďalšia chémia do organizmu. Ja by som zvolila, pravidelné vychádzky a zvýšiť príjem vitamínu C. A ak choroba predsa len príde ... musíte sa s ňou popasovať ... prajem veľa zdravia v zime a vlastne nie len v zime. 😀

deina
2. okt 2010

Ja by som tiez neockovala, ved maju dost toho povinneho a este im pridavat? Seba som dala zaockovat asi 2x a zakazdym to skoncilo tak, ze som zostala pekne dlho doma chora. Sice som nedostala chripku, ale kratko po ockovani som ochorela, preslo to do zapalu priedusiek, potom do zapalu pluc...no dakujem pekne, to radsej budem mat tu chripku. Lepsie je podla mna to dieta otuzovat, vela chodit von (aj do zimy), pestra strava... pomaha to, narozdiel odo mna drobci ani nebyvaju chori.

katecameron
3. okt 2010

az maju oslabenu imunitu v ziadnom pripade nie ockovat aj moje deti maju problem s imunitou a ja som sa pytala nasej starej byvalej pediatricky co si mysli o ockovani proti chripke a keby moje deti boli jej co by urobila Ona bola strasne mila ku nam a stale mi uprimne odpovedala na toto mi nednoznacne povedala ze v ziadnom pripade deti s oslabenou imunitou neockovat proti chripke

jankajs
3. okt 2010

Názor jedného nemenovaného primára - deti, chorí ľudia (napr. srdciari a iní chronicky chorí), a starí ľudia by sa nemali dať očkovať, hoci práve tieto kategórie ľudí sú vraj najviac tlačené do očkovania. Je veľké riziko negatívnych následkov aj s následkom smrti. Poznám toho človeka a viem, že niečo také by si nedovolil povedať len "tak". Osobnejšia skúsenosť - sused (chronicky chorý pacient sa dal v dobrej viere a na radu iného odborníka/lekára) očkovať proti chrípke a s vážnymi komplikáciami sa dostal do fakultnej nemocnice v MT, kde hrobárovi utiekol z lopaty. Jednoznačne všetci ošetrujúci lekári potvrdili, že komplikácie vznikli po podaní vakcíny proti chrípke... Takže ja osobne by som sa nedala zaočkovať. Dosť nám toho v organizme koluje aj bez tejto, v podstate neoverenej, vakcíny.

mata35
3. okt 2010

Mojej známej syn ochrnul po očkovaní proti TBC, čo je povinné očkovanie, tak ho nemala dať zaočkovať? Čo by ste robili? Ja sa proti chrípke dávam očkovať, aj deti, a nemali sme chrípku ani nepamätám.
A tiež kolegynin syn dostal z chrípky zápal srdcového svalu, vážna diagnoza, stále chodia po lekároch, vraj prečo ho nedala zaočkovať proti chrípke, mohol bez toho byť. Tak ja sama neviem, čo je správne.
Moja lekárka mi presne povedala, nebojíme sa normálnej chrípky, keď máš 3 dni teplotu okolo 38 C, ale bojíme sa týždňových horúčok 40 C, kedy sa pridajú vážne komplikácie, ako sú to srdce, pľúca.... a tak.....

brisilda
3. okt 2010

ja som syna min. rok dala zaockovat a chripku sme nemali no teraz po precitani vasich prispevkov to musim zvazit 😒 sakra jedny odporucaju druhy nie co si ma clovek mysliet?min. rok som syna dala zaockovat lebo sme mali nabeh na zapal priedusiek a je pravdou ze mozno aj vdaka vakcine sme neboli chorucky 😉 no dieta do 6 r. by som nikdy zaockovat nedala !!! narusa sa mu imunita

nadhera
3. okt 2010

neslo sice o vakcinu proti chripke, ale tiez veeeeeeelmi odporucanu vakcinu. bola som rozhodnuta, ze nedam deti zaockovat. ked som sa pediatricky opytala, ci by ona dala svoje deti zaockovat, vravela, ze nie.
deticky su vonku za kazdeho pocasia, dokonca aj ked prsii /moje deti a venciace psi / aspon obideme sidlisko na polhodku .

claudica
5. okt 2010

No ja som dala mladšieho syna zaočkovať, keď chodil do škôlky, robili strašnú propagandu, ako je to dôležité, lekárka nás nahovárala... No a keď ho zaočkovala, na druhý deň mal také teploty...trvali štyri dni, tabletky, čípky nezaberali, obklady iba na chvíľku. Lekárka síce tvrdila, že to vôbec nemôže byť od toho, ale syn bol zdravý, takže ja som si to dala dokopy s očkovaním a odvtedy som to už nedovolila. A je zdravý. Takže ja už také očkovanie viac nechcem....

sisaha
8. okt 2010

my sa ockovat nedávame, ale od konca oktobra do konca februara kazdy clen rodiny berie 1x tyzdenne ako prevenciu 1 tubu oscillococcinum. A chorí nie sme.

maggie2
8. okt 2010

O očkovaní proti chrípke si myslím to, že je to každého vec, ktoré riziko je ochotný viac podstúpiť. Príbalové letáky na vakcíny proti chrípke upozorńujú na riziká i vážnych vedľajších účinkov ako napr. i možnosť ochrnutia atď. Dokonca uvádzajú, že sa môžu vyskytnúť i také nepredvídateľné vedľajšie účinky, ktoré sa v príbalovom letáku nenachádzajú a doteraz neboli zdokumentované. Mne to za to riziko nestojí, a radšej postúpim riziko nakazenia sa chrípkou, prihliadnuc na môj stav s následným minimálnym rizikom ťažkého priebehu chrípky.

hanka4
8. okt 2010

odkedy sa nechavam kazdy rok ockovat, byvam menej casto chora.
Netvrdim, ze som chripku nemala, ale ak som ju dostala, tak som mala ovela menej komplikacii ako predtym, aj celkovy priebeh bol o.k.
Je na kazdom ako sa rozhodne, ja som "za" ockovanie. 🙂

trekbb
29. jan 2012

Niekomu ockovanie pomoze ale druhemu moze skor uskodit.Je to individualne teda aspon ja si to myslim.Zavisi aj od toho ci ma clovek imunodeficit alebo nie.Ja som sa dal zaockovat proti chripke dva krat a naposledy.Po ockovani v roku 2009 som mesiac nato ochorel ako sa patri a nevedel som sa z toho dostat 2 mesiace,co v zivote som sa tak dlho chory nebol.Aj v oktobri 2011 som sa dal zaockovat(moja hlupost) a v novembri som zas ochorel.Chory na pn som uz treti mesiac a neviem sa z toho dostat.Najprv hrdlo potom zapal priedusiek a dufam ze zapal pluc sa mi vyhne.Dal som si do suvisu tieto dve situacie a pripisujem to prave tomuto,pretoze nikdy som nebol tak dlho chory ako ked som sa dal zaockovat.Je to nekonecny pribeh.No more.

titkovamiriam
29. jan 2012

toto očkovanie neabsolvujeme nikto v rodine 😉

dadak
29. jan 2012

ani ja nie som za ockovanie...praveze si myslim, ze tie ockovania nicia imunitu... a je to vsetko len a len o peniazoch... minuly rok v skolke, tu bol nejaky virus a vsetci sa museli povinne ockovat...ja jedina este s jednou mamickou som bola proti a zaockovat som nedala..vsetci na mna ukazovali prstom, presviedcali...ze potom ich deti budu chore od mojho..a nakoniec to dopadlo tak, ze moj, cely rok nechybal ani den..a ostatne deti, hned po ockovani, ochoreli...treba este nieco k tomu dodat?

minnie55
29. jan 2012

Ja všeobecne podporujem očkovanie detí, ale v prípade chrípky by som svoje deti ani seba očkovať nedala. Poznám veľa ľudí, ktorí sa pravidelne proti chrípke očkujú a chvália si to, ale napr. môj ocino sa dal očkovať proti chrípke len raz v živote a dostal takú silnú chrípku, že týždeň nevládal vstať z postele. A to je športovec, málokedy je chorý 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nae
13. nov 2012

zbytočnosť.

terina25
13. nov 2012

ja som sa dala zaočkovať raz.a povedala som,že nikdy viac. opuchlo mi miesto v pichu-urobila sa mi hrčka,kt.mi museli rezať na chirurgii.a potom som dostala takú chrípku,že som sa liečila 3 týždne.bolo to niečo hrozné.takže ja určite neodporúčam.

tin007
13. nov 2012

Ja som sa dala zaockovat raz a potom som tyzden marodila. A moja mama tiez raz a tri mesiace bola PN a este dalsie mesiace sa doliecovala z nasledkov. Takze rozhodne nie.

prevenar
14. nov 2012

nic dobre 😀

kto ma zaujem o viac informacii o vakcinach a ich moznych rizikach, nech si pozrie moj fotoblog.

ooo
14. nov 2012

my sme sa s nasimi davali asi 5 rokov po sebe ockovat. vzdy sme po tom dostali chripku a podla slov lekarky ma moja mama nalez v lavom prsniku (ockovali nas vzdy do laveho ramena) prave z toho ockovania. ja mam v lavom prsniku niekolko cyst a uvidime, co povedia sestre... takze ja som proti (nielen) tomuto ockovaniu...

marusik
14. nov 2012

očkovanie nie... nebudem si predsa pichať "chorobu" do tela, aby som proti tomu umelo aktivovala organizmus s rôznymi nežiadúcimi účinkami...a nie je isté, že tú chrípku nedostanem... zistite si, proti koľkým kmeňom je to očkovanie účinné a koľko kmeňov chrípky sa vyskytuje... to si ju radšej preležím 5 dní v posteli bez vedľajších účinkov...